Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Mart 2009 Cuma - 00:00

Scania Krone ve Meiller Pazar Payını Korudu

Scania Krone ve Meiller Pazar Payını Korudu

2003 yılından bu yana “En çok satılan ithal ağır ticari araç” markası olma başarısını elinde tutan Scania, 2008 yılında da bu geleneğini sürdürdü. Krone 2008 yılında Pazar payını korurken Meiller Pazar payını ve satışlarını arttırmaya devam etti. Doğuş Otomotiv Finanstan Sorumlu Genel Müdürü Berk Çağdaş ve Doğuş Otomotiv Scania, Krone ve Meiller Genel Müdürü Tolga Senyücel’in katıldığı basın toplantısında 2008 yılı değerlendirildi ve 2009 yılı ekonomik beklentileri açıklandı. 

Pazara sunduğu ekonomik ve dayanıklı araçları, müşteri odaklı hizmet anlayışı ile müşterilerinin ihtiyaçlarını analiz ederek belirleyen Scania, 2008 yılını ithal ağır ticari araç pazarındaki yüzde 24’lük daralmaya rağmen pazar payını arttırarak % 26’dan % 31’e yükselterek büyümeyle tamamladı. TAID verilerine göre Scania 1.894 adetlik satışıyla 20.227 adet gerçekleşen Yerli+ݝthal toplam ticari araç pazarında ise % 9.4’lük bir pazar payına ulaştı.

Treyler pazarında her türlü taşımacılık şartlarına özel ürünler geliştiren Krone 2008 yılında 518 adet satış gerçekleştirdi. Bu adetle 3538 adet gerçekleşen toplam pazarda Krone % 15’lik bir pazar payı elde etti. Geçen sene olduğu gibi bu senede ithal rakiplerinin önünde pazarı tamamlayan Krone % 29 oranında daralan treyler pazarında pazar payını korumayı başardı.

Türkiye’de yaptığı yatırımlarla, yerli üretime de başlayan Meiller 2008 yılında büyümeye devam etti. 2008 yılında 184 adet satış gerçekleştiren Meiller geçen seneki satış oranını %  162 oranında arttırdı.

SCania yetkilileri konuyla ilgili şunları söyledi; “Scania Krone ve Meiller’ın her yıl katlanarak artan başarısının ardında müşterilerinin ilk yatırımını en optimum hale getirme, operasyonel maliyet avantajı sunma felsefesi bulunmaktadır.

Yetkili Satıcıları ile birlikte büyüyen Scania ,Krone ve Meiller ,müşterilerine her an ulaşılabilir olmaya büyük önem vermektedir. Bu anlamda sahip olduğu geniş yetkili satıcı ve servis ağına 2008 yılı içerisinde 4 yeni yetkili servis noktası ve 3 yeni satış noktası daha ekledi. Ayrıca sadece satış anında ulaşılabilir olmayı değil, satış sonrasında da müşterilerinin yanında olmayı ana hedef olarak benimseyen Scania Krone ve Meiller markalarının yeniden tercih edilmesini sundukları servis hizmet kalitesindeki başarılarına bağlı olduğunu yapılan anketlerle bir kez daha ortaya koydu.”

Verilen hizmetlere yönelik ise şu bilgiler verildi; “Düşük yakıt tüketimine sahip Scania motorlara ilaveten, işletme giderlerini düşürecek her türlü ekstra donanımı müşterilerine standart olarak sunan Scania satış sonrasındaki hizmet ve yaklaşımıyla da müşterilerini kesintisiz destekliyor. 7/24 yol yardım hizmeti,  Türkiye’nin her köşesine yayılmış Yetkili Satış ve Servis ağı, Scania Finans tarafından sunulan finansal çözüm paketleri, kendisini müşteri memnuniyetine adamış özverili çalışanları, uzman sürüş eğitmeni, Scania teşkilatına yılda 144 gün eğitim veren eğitim ekibiyle müşterileri için kesintisiz çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, 2008 yılı içerisinde toplam 1062 katılımcıya teknik, sürüş ve ticari eğitimler sağlanmış ve 51 firmaya sürüş eğitimi hizmeti sunularak geçen yıla göre ulaşılan firma sayısında % 46’lık bir artış yakalanmıştır. 66.787 araca ise Scania servislerinde satış sonrası hizmetleri verilmiştir. Scania’nın müşteri odaklı çalışmaların bir göstergesi olan “10 Dilde Seyr’ü Sefer” isimli el kitabı projesi ile Scania’nın var olduğu 110 ülke arasında yapılan en iyi pazarlama projesi ödülü olarak tarif edilen “Communication Award” onur ödülü alınmaya hak kazanılmıştır.

Araç karlılıklarının ve taşıma fiyatlarının düştüğü, yüksek teknolojiye haiz araçlardan oluşan bir rekabetin yaşandığı pazarda ürünleri ve hizmetleriyle farklılık yaratan, her zaman müşterilerinin yanında olmayı hedefleyen Scania Krone ve Meiller 2008 yılı içerisinde toplam 64 etkinlik gerçekleştirmiş ve Türkiye’nin dört bir yanındaki müşterilerine yönelik düzenlenen organizasyonlarla toplam 15.000 müşteriye ulaşılmıştır.”

Hedefler ve beklentilere yönelik ise Scania yetkilileri şunları kaydetti; “Otomotiv dünyası yeni yılla birlikte Euro 1 düzeyindeki egsoz emisyon normunun Euro 4 düzeyine yükselmesiyle yeni bir döneme girdi. ݝthal ağır ticari araç pazarının en çok satılan markası olan Scania P-, G- ve R- serisi araçları ile bu radikal değişimde bir kez daha öncü olacak. Scania araçlar hiçbir katkı maddesi gerektirmeden Euro4 normunu sağlayan EGR sistemine sahip ve katkı maddeli çalışan SCR sistemine sahip araçlar ile bu dönemi alternatifli bir portföy ile karşılayacak. EGR sistemli, yani, katkı maddesiz çalışan araçlar şu anda olduğu gibi aracına sadece mazot alacak, diğer sistemlerde olduğu gibi   ayrıca bir AdBlue katkı maddesi almak, bunu stoklamak, takibini yapmak zorunda kalınmayacak. Sürücü alışkanlıkları ve aracın toplam çalışma ekonomisinde fark yaratan Scania, katkı maddesine ihtiyaç duymayan EGR sistemli araçlar ile bu dönemde bir adım daha öne çıkacak.

Ağır taşımacılık sektörünün farklı alanlarında ihtiyaç duyulan özelliklere uygun tasarlanan ve çalışırken ekonomi yaratan, satarken ise değer kaybettirmeyen Scania araçları, uzun yol taşımacılığından en zorlu yol ve arazi şartlarında çalışmayı gerektiren inşaat ve madencilik taşımacılığına kadar birçok sektöre hitap etmektedir. Müşterilerine özel çözümler geliştiren Treyler markası Krone ise yetkili servis ve satış ağı ile müşterilerinin yanında olarak büyümeye devam etmektedir. Kalitesi ile ön plana çıkan damper markası Meiller satışlarını her sene katlayarak arttırmaktadır. Doğuş Otomotiv markaları Scania, Krone ve Meiller yıl içerisinde gerçekleştirdiği hizmetlerinin karşılığını alarak yılsonunda gelenek haline gelen, rakamlarla ispatlanan başarılarını açıklamanın mutluluğunu yaşamaktadır.”

 
"Toparlanma Dönemi Uzayabilir"
 
"2009 Tüm Sektörler İçin Zor Bir Yıl Olacak"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
kamyoncu
sondakika
bus
lkw
news
türkiye
treyler
dikkat
şoför