Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
6 Mart 2009 Cuma - 00:00

Amaç Kamyoncular Federasyonunu Kurmak

Amaç Kamyoncular Federasyonunu Kurmak

Ankara Kamyoncular Derneği geçtiğimiz günlerde düzenlediği bir kokteylle yeni binasının açılışını gerçekleştirdi. Lokanta ve dernek ofisi olarak hizmet verecek olan Ankara Kamyoncular Derneği’nin yeni binasının açılış törenine MHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Enver Demirel, Haymanalılar Dernek Başkanı Mehmet Kara’nın yanı sıra çok sayıda kamyoncu katıldı. Dernek başkanı Fevzi Bıçak yaptığı açılış konuşmasında amaçlarını “Türkiye’de kamyoncu esnafına sahip çıkmak” olarak açıkladı.  Ve konuşmasını şöyle sürdürdü; “Bildiğiniz gibi Türkiye’de taşımacılığın % 92’si karayoluyla yapılıyor. Oldukça geniş bir topluluk olan ve unutulan bu kesimin sesini duyurmak istiyoruz. Ankara Kamyoncular Derneği olarak 25 ilde dernekleşip federasyona gitmeyi istiyoruz. Kısa zaman içinde kamyoncu arkadaşlarımızın sesi olmayı hedefliyoruz.”

Ankara Kamyoncular Derneği’nin açılış töreninde yönetimde görev alan kişilerin ve kamyoncu esnafının görüşlerini aldık.

FEVZİ BIÇAK: Yeni yönetimimizle,  yeni adresimizde kamyoncu arkadaşlarımızın hizmetindeyiz. Bundan böyle Ankara Nakliyeciler Sitesi Erşahin İş Merkezi’nde Ankara Kamyoncular Derneği olarak çalışmalarımıza devam edeceğiz. Lokantamız ve derneğimizle kamyonculara hizmet vereceğiz. Türkiye’de sesimizi duyurduk; hedefimiz 25 ilde dernekler kurup Türkiye Kamyoncular Federasyonu’nu kurmak. Şu an Kayseri’de, Mardin’de derneklerimiz faal durumda; İstanbul, İzmir, Bursa, Rize, Kırıkkale, Gaziantep gibi illerde de faaliyetlerimiz başlamak üzere bunun müjdesini vermek istiyorum.  İnşallah altı ay gibi kısa bir sürede federasyonumuzu kuracağız.

Bize bu çalışmalarımızda destek olan siyasi parti temsilcilerine teşekkür ediyoruz. Kamyonum Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nuray Pekcan’a her zaman yanımızda olduğu için ayrıca teşekkür ediyoruz.  Sizin derginiz bir köprü görevi üstleniyor. Tüm sorunlarımızın ilgililere iletilmesinde bize verdiğiniz destekten dolayı size minnettarız. Kısa süre içinde tüm şirketlerle bağlantıya geçip kamyoncu arkadaşlarımızın iş hacmini genişletmek istiyoruz.

Dört ay önce görevi devraldık. Bizden önceki yönetime çok teşekkür ediyoruz. Şimdi yeni yönetim olarak ben Fevzi Bıçak, 2. Başkan Kaplan Özcan ve Başkan Yardımcısı Erdal Kara olarak hizmet vereceğiz. Şu an ki federasyon bize sahip çıkmıyor; bizde bunun ilk adımını atmak için bugün buradayız.

İLHAN KOYUNCU: Keçiörenliler Haymana Dernek Başkanıyım. Aynı zamanda da kamyoncuyum. Ben bu işi 20 yıl yaptım. Bu kamyoncular sahipsiz olduğu için para kazanamıyorlar. Nakliye fiyatları çok düşük. Nakliye firması sahipleri paraları alırken, kamyoncu sadece mazot parasına gidip geliyor.

Kamyoncular Odası kamyoncularla ilgilenmiyor. Biz de kendi işimizi kendimiz halletmek için iki bin üyemizle Kamyoncular Derneğini kurduk. Devletten bizim mesleğimize el atmasını istiyoruz. Federasyonumuzun olmaması bizi zor durumda bıraktı. Kamyonculara devlet kredi bile vermiyor. Kamyoncunun plaka tehdidi olmadığı için herkes bu işi yapıyor.

Yemek yediğimiz, konakladığımız yerlerin kalitesi sıfır. Kamyonum yolda kalsa tamirci çağırıp masrafları karşılayacak param yok. Ankara esnafına da burada yük vermiyorlar. Bir aydır burada yatıp iş alamayan arkadaşlarımız var. Banka kredi vermiyor; bankalar önümüzü kesiyor; kamyoncu iş bulamıyor. Kamyoncu parkı var; ama çamurdan pislikten giremiyoruz.

Nakliyeciler parayı götürüyor; devlete ne kadar vergi verdiğini ve fatura kesip kesmediğini sorun bakalım ne cevap alacaksınız.

Sayın Başbakanımızdan, Sayın İçişleri Bakanımızdan, Sayın Ulaştırma Bakanımızdan, Kamyoncular Odası Başkanından bize sahip çıkmalarını istiyoruz.

KAPLAN ÖZCAN: Ankara Kamyoncular Derneği İkinci Başkanı olarak kamyoncu arkadaşlarımıza hizmet vermeye çalışıyorum. K1 Belgesini çıkardılar; kamyoncu bir faydasını görmedi. SRC belgesi dediler; kamyoncu ne olduğunu bilmedi. Arkasından psikoteknik dediler;  ses yok. Sayın Ulaştırma Bakanı bize söz vermişti “ton/km’yi uygulayacağım” diye; ancak ton/km’ye uyan yok; gerçekten bu yasayı uygulamak istiyorlarsa denetimleri doğru düzgün yapsınlar.

ERDAL KARA: Kamyoncular Derneğinde Başkan Yardımcıyım. Ankara kamyoncusunun ve Türkiye genelindeki tüm kamyoncu esnafının isteklerini taleplerini gerçekleştirmek, maddi imkanlar sağlamak için dernekleştik. Ancak dernekçilikle bir yere varılmadığını bildiğimiz için dernekçilik yerine federasyon kurmayı hedefliyoruz.

651.000 K 1 belgesine sahip kamyoncu var; ama bunların sorunları çok büyük. Onların insanca yaşamalarını sağlamak için buradayız. Kamyoncu ile devlet arasında aracılık görevi üstlenmek istiyoruz.  Geçmişte derneğimize emeği geçen herkese sizin aracılığınızla teşekkür ediyorum. Bazı noktalarda eksik ve yetersiz kalındığından bir takım gelişmeler sağlanamamış. Yeni bir oluşum olarak geleceğe yön vermek için yeniden bir yapılanma yoluna gittik. Önce Dernekler Federasyonunu sonrada tüm Kamyoncular Federasyonunu oluşturmak istiyoruz. 81 ilimizde olmasa bile 50 ilimizde örgütlenmeyi sağlamayı düşünüyoruz. Bu şekilde kamyoncu esnafının sorunlarını Türkiye genelinde anlatarak yaşamlarında iyileştirmeler yapmak istiyoruz.

Derneğin açılışı ise MHP Etimesgut Belediye Başkan Adayı Enver Demirel Haymanalılar Dernek Başkanı Mehmet Kara tarafından gerçekleştirildi.

 
Sorularınız Kamyonum Dergisi'nde Cevabını Buluyor
 
Karayollarına Güven Gelecek
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayhangüzeloğlu 13 Temmuz 2018 Cuma 16:24

uyeolmak*istiyorum

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
sondakika
haberler
treyler
kamyoncu
truck
dikkat
Kamyon
kamyonum
fahrer