Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
21 Eylül 2020 Pazartesi - 13:30

S.S. Uluslararası Kaynaşlı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Cihan Veziroğlu: Kooperatifler Olarak Tek Eksiğimiz Bir Araya Gelemiyor Olmamız

Kamyonum Dergisi olarak Kooperatifleri dolaşmaya ve sorunlarını dinlemeye devam ediyoruz.  Düzce Kaynaşlı’da 1972 yılında kurulan S.S. Uluslararası Kaynaşlı Kooperatifinin  Başkan Yardımcısı Cihan Veziroğlu’ndan sektöre dair değerlendirmelerini dinliyoruz. Türkiye’de C2 belgesine sahip ilk kooperatif olduklarını belirten Başkan Yardımcısı Veziroğlu uluslararası taşımacılıkta hangi sorunlar ile karşılaştıklarını dile getiriyor.

S.S. Uluslararası Kaynaşlı Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkan Yardımcısı Cihan Veziroğlu:  Kooperatifler Olarak Tek Eksiğimiz Bir Araya Gelemiyor Olmamız

“AVRUPA’DAKİ TEK DERDİMİZ MÜLTECİLER”

Veziroğlu; “Kaynaşlı’daki 12-13 firmanın hepsinin mayası burasıdır; hepsi buradan gitti. Bir araya gelinebilir ama rekabetten bir araya gelemiyoruz.  Bir araya gelemezsek bu sektör kayıp gider.” diyor.

 

Uluslararası taşımacılık yapabilmek için gerekli olan C2 Belgesine Türkiye’de ilk defa sahip olan kooperatif olduklarını belirten Başkan Yardımcısı Veziroğlu kooperatif ile ilgili bizleri şöyle bilgilendiriyor; “Kooperatifimiz 1972 yılında kuruldu. Burada taş ocaklarımız, boru fabrikamız var. Daha önce yurt içi çalışmalarımız oluyordu. Zamanla kooperatifimiz gelişip büyüdü;  C2 uluslararası taşımacılık yapabilmek için de C2 Belgemizi  aldık. Türkiye’de kooperatif olarak C2 Belgesine sahip ilk kooperatifiz. Şu anda yurt dışında; Avrupa, Asya ve Uzak Doğu’ya taşıma yapıyoruz. Geniş bir ağa çalışıyoruz; Afganistan, Ukrayna, Rusya, Kazakistan, Özbekistan, İran, Gürcistan, Azerbaycan, Yunanistan, Bulgaristan ve Avrupa’nın tamamına taşıma yapıyoruz. Çin hariç her yere gidiyoruz.  Aktif 120 üyemiz ve 160 aracımız var. Bu araçların yüzde 90’ını tır oluşturuyor. 20 adet ufak minibüslerden var; onları da yeni kurduk.”

“Özellikle Türk Araçlarına Yönelik Böyle Bir Davranış Var”

Yurt dışında yaşadıkları sıkıntıları dile getiren Veziroğlu; “Yurt dışında sıkıntılarımız Avrupa’ya ve Asya’ya göre farklılık göteriyor.  Daha önce Rusya’ya giderdik; Rusya hattında vize problemi yoktu, şimdi vize uyguluyor. Özbekistan, Kazakistan’ın yolları çok bozuk. Bazı ülkeler bize vize uyguluyor.  Avrupa hattında Schengen Vizesi almada zorlanıyoruz. Bazı ülkelerden kolay vize alınırken bazıları vermiyor. Yurt dışında bir olay yaşadığımızda konsolosluğa ulaşamadığımız için çok büyük sıkıntı yaşıyoruz. Bu gibi durumlarda UND ile iletişim halinde oluyoruz; ayrıca yurt dışındaki temsilcilikler de devreye giriyor. Bu şekilde sorunlarımızı çözüyoruz.” diyor ve ekliyor; “Asya tarafında pek sıkıntı olmuyor; Avrupa tarafında mülteciler ile ilgili çok sıkıntı yaşıyoruz.  Yani Avrupa’daki tek derdimiz mülteciler.  Sırbistan’dan Avrupa’ya giderken araçlara mülteciler biniyor. Bu nedenle her bir araca 4.600 ya da 2.500 euro ceza ödedik. Şoför gece uyuduğu için araca mültecilerin bindiğini fark etmiyor. Aracın üstten halatını kesiyor ve açıp biniyorlar. Yanımızda Polonya aracı var; polis o araçtan mülteci çıkınca gönderiyor; fakat bize ceza yazıyor ve bu cezalar çok yüksek rakamlar olabiliyor. Özellikle Türk araçlarına yönelik böyle bir davranış var. Bundan dolayı da büyük sorun yaşadık. Gerekli şikayetleri oluşturduk. Ticaret Bakanımız Ruhsar Pekcan kapıda şoförlerle toplantı yaptı; bu sayede bir miktar düzelme oldu.”

“Araçlarımızda Araç Takip Sistemi Var”

Araçlarında Araç Takip Sistemi olduğunu ve bu şekilde araçları takip ettiklerini belirten Veziroğlu, “Tüm araç sahipleri buraya ortak. Bu tip kooperatiflerde uyum biraz zorlaşıyor ve bir şirket gibi yönetemiyoruz. Bu nedenle biz durumu minumuma indirmeye çalışıyoruz. Mesela aracımızın daha seri gidip gelebilmesi için araçlarımıza Araç Takip Sistemi taktırdık. Bu yıl sonuna kadar bütün araçlara taktırmayı düşünüyoruz; bir firma ile de anlaştık. Bu iş rekabete döndü; kim hızlı giderse işi alıyor. Biz firmalar gibi değiliz; firma şoförüne ‘git ya da gitme’ diyebiliyor fakat biz mal sahibine diyemiyoruz. Mesela, büyük  firmalar  100 arabası olduğu için büyük cezalar gelse bile 50 araca bölüyor; bu da cüzzi bir rakam ediyor. Araç sahibi oldukları için bu durum bizde sıkıntı yaratıyor.  Bizim amacımız seri servis yapmak. Aracın sahibi gidecek; sağlam şekilde ve en kısa sürede yükü yerine teslim edip dönecek.  Bizim tek avantajımız üyelerin  mal sahibi olması. Burası kooperatif olduğu için 40 yıldır insanlara güven vermişiz; bizi bu nedenle tercih ediyorlar.” diyor.

“Bizim Belimizi Büken Akaryakıt”

Yurt içi taşımacılıktaki dinlenme ve çalışma sürelerini  değerlendiren Veziroğlu konuşmasında şu ifadelere yer veriyor; “Avrupa yönüne giden araçlarımızda burada dahi  olsa bir sıkıntı olmuyor; ama yurt içine çalışan araçlarımızda oluyor. Yurt içinde 50 aracımız çalışıyor. İstirahat süreleri az olduğu için sıkıntı oluyor. 24 saat içinde en fazla 9 saat araç kullandırıyorlar; yani şoför 4 buçuk saat gidip 45 dakika istirahat edecek. Müşteri yük hemen gitsin istediği için bu durum onlara uymuyor. İki şoför olsa maliyet yükseliyor; zaten fiyatlar düşük. Ben devlet yetkilisi olsam; önce akaryakıttaki vergiyi düşürürüm. Çünkü bizim belimizi büken akaryakıt. Bizim ülkemizdeki fiyatlar bugün dünyanın hiçbir yerinde yok. Avrupa 1 euro eşiğine şimdi geldi; bizde bu rakamlar yüksek. Lastik, sigorta, yakıt, bakım maliyeti yüksek. Eskiden gittiğimiz yerden aldığımızın dörtte üçü bize kalırdı şimdi dörtte biri kalıyor.”

“Yabancı Taşımacılar Bizim Başımızın Belası”

Yabancı firmalardan şikayetçi olan ve bunun haksız rekabete yol açtığını düşünen Veziroğlu; “Yabancı taşımacılar bizim başımızın belası. Bize rakip olan şirketler hem Asya’da hem de Avrupa’da var. Mesela Bursa’ya garaja gidelim ve işveren Polonya’ya bir araç istesin. Benim aracım o fiyata gitmiyor; fakat o fiyata 30 tane araç bulup malını yükletir. İran, Azerbayca, Gürcistan, Rusya hepsi bu şekilde. açıklaması yapıyor.

“Rekabetten Bir Araya Gelemiyoruz”

Rekabet dolayısı ile kooperatiflerin bir araya gelemediklerini vurgulayan Veziroğlu şunları dile getiriyor; “Yurt içi bizim için o kadar önemli değil çünkü bizim şu an 100 tane aracımız yurt dışında. 60 aracımız Avrupa tarafına,  40 aracımız ise Türkiye tarafına doğru yolda. Türkiye’de 25-30 tane  yurt içinde faaliyet gösteren arkadaşımız var; fakat bu kooperatif 1972 yılında kuruldu kurulalı hiçbir zaman başkasını işinden edip iş almadı. Buradaki herkes çekirdekten, şoförlükten yetişme. Kaynaşlı’daki 12-13 firmanın hepsinin mayası burasıdır; hepsi buradan gitti. Bir araya gelinebilir ama rekabetten bir araya gelemiyoruz.  Bir araya gelemezsek de bu sektör kayıp gider. Ben ilkokul mezunuyum ama çekirdekten beri bu mesleği yapıyorum. Bizim kooperatifler olarak tek eksiğimiz bir araya gelemiyor olmamız.”

Avrupa yakasında lojistik bir üs kurma düşünceleri olduğunu da dile getiren Veziroğlu; “Bizim de Avrupa Yakasında büyük bir lojistik üs kurma  çalışmalarımız var. Garaj alıp, alt depolar yapıp orada böyle bir çalışma yapmak istiyoruz. Şu an için yer araştırması yapıyoruz.” diyor.

 

 

 
Toplu Taşıma Araçlarında Sosyal Mesafe Uygulaması
 
Cihan Veziroğlu, Vice Chairman Of S.S. International Kaynaşli Motor Carriers Cooperative: ''Our Single Problem Is Not To Come Together As Cooperatives''
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
S.S. Bilecik Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Şükrü Demirci: Fiyatlar Arttıkça Kamyoncu Daha Çok Zora Giriyor
Kamyonum Dergisi olarak bu defa yolumuz Bilecik’e düşüyor ve S.S. Bilecik ...
Alibey Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Kaya: 'Yabancı Plaka ile Çalışanlar Bizden Farklı Haklara Sahip'
Kamyonum Dergisi olarak Düzce’de Alibey Lojistik’i ziyaret ediyoruz. Lojistik ...
Mercedes-Benz Türk A.Ş Kamyon Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt: Bu Yıl Da Pazar Lideri Olarak Konumumuzu Devam Ettiriyoruz
Kamyonum Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nuray Pekcan sektörün önemli markalarının ...
 
Hangi Belediyede Hangi Araç Var!
Kamyonum Dergisi olarak Belediyelerle uzun süredir yakın temastayız. Türkiye ...
S.S. Divriği Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Nurettin Özbek: Nakliyeci Zor Şartlar Altında Evine Ekmek Götürmeye Çalışıyor
Kamyonum Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nuray Pekcan canlı bağlantılar ...
Yüke Göre Belirlenecek Bir Ton Kilometre Fiyatlandirmasi Olmali
Kamyonum Dergisi olarak kooperatiflerin sorunlarını dinlemeye devam ...
 
Biz Kamyonu İşe Uydurmuyoruz; İşe Uygun Kamyon Üretiyoruz
Kamyonum Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Nuray Pekcan, Iveco’nun yetkili ...
Hangi Belediyede Hangi Araç Var!
Uzun süredir belediyelerle yakın temasta olan Kamyonum Dergisi olarak ...
S.S. 70 No.lu Mersinli Köyü Motorlu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Hüseyin Ünsal: Üzülerek Söylüyorum; Kamyoncu Camiasında Dayanışma Yok
Kamyonum Dergisi olarak kooperatiflerin sorunlarını dinlemeye devam ediyoruz.  ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
error code: 524
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
lkwkamyonumtrucksondakikabusKamyonşoförnewssrc