Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
14 Ocak 2010 Perşembe - 00:00

Pirelli Ağır Vasıta Lastiklerinde H88 Serisi İle Söz Sahibi

 Pirelli İdeal Lastiği Tanımladı İşte Pirelli’nin ideal lastik tanımı: "Kullanıldığı koşulların ihtiyaçlarını, kullanıcıların akıllarında herhangi bir soru işaretine yer bırakmaksızın; güvenlik, yüksek performans, konfor ve çevreye duyarlılık dahilinde yanıtlayabilen çözüm ortağıdır.”

Pirelli Ağır Vasıta Lastiklerinde H88 Serisi İle Söz Sahibi

 

İşte Pirelli’nin ideal lastik tanımı: "Kullanıldığı koşulların ihtiyaçlarını, kullanıcıların akıllarında herhangi bir soru işaretine yer bırakmaksızın; güvenlik, yüksek performans, konfor ve çevreye duyarlılık dahilinde yanıtlayabilen çözüm ortağıdır.”

Pirelli ürettiği lastiklerin

  • Güvenli
  • Çevre dostu
  • Düşük yakıt tüketimi
  • Uzun ömürlü olmasına özen gösteriyor.

Uzun mesafe taşımacılığı yapan müşterilerin yakıt tasarrufu, kaplanabilirlik, km başına işletim maliyetlerinin düşürülmesi, Avrupa normlarına uyum şeklinde olan taleplerini karşılamak için H88 serisi lastiklerini geliştiren Pirelli pazarda iddialı ve güçlü…

Söz Pirelli Ağır Vasıta Lastikleri Pazarlama Koordinatörü Oktay Ginalli’de…

Lastik teknolojisindeki son gelişmeler hakkında bilgi verir misiniz?

Son zamanlarda lastik teknolojisinde görülen gelişmeleri gözden geçirdiğimizde, yakıt tüketimini azaltan teknolojilerin yanı sıra, çevreye duyarlılık kavramı üzerine odaklanan çalışmalarla da sıkça karşılaşmaktayız. Pirelli olarak biz de, tüketicilerimizin ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, güvenli, çevre dostu, düşük yakıt tüketimi ve uzun ömür gibi özelliklere sahip olarak pazara sunduğumuz lastiklerimizde, yüksek performans ve konfor öğelerine ayrıca özen gösteriyoruz.  

 

Tüm bunlara ek olarak, yine kullanıcılarımızın ihtiyaçları doğrultusunda, lastiklerimiz ilk ömürlerinde hizmet verdikten sonra kaplanabilirlilik özellikleri sayesinde yeni bir ömür kazanıyor. Kaplanabilirlik müşterilerimiz için daha ekonomik bir imkân sunarken, çevreye de olumlu yansımaları ayrıca dikkate değer niteliktedir.

Ağır vasıta lastiklerini diğerlerinden ayıran özellikler nelerdir ve buna yönelik yeni ürünleriniz var mı?

Ağır vasıta lastiklerinin profesyonel taleplere cevap verebilmesi gerekmektedir. Sözü geçen bu talepler, lastiğin kullanıldığı alanın ve yapılan işin niteliğine göre değişiklik gösterecektir. Uzun mesafe taşımacılığı yapan müşterilerimizin yakıt tasarrufu, kaplanabilirlik, km başına işletim maliyetlerinin düşürülmesi, Avrupa normlarına uyum şeklinde olan taleplerini karşılamak için H88 serisi lastiklerimizi geliştirdik. Sektörün büyük bölümünü oluşturan bölgesel taşımacılık yapan müşterilerimiz ise, R:01 lastiklerimizin km. performansı, kaplanabilirlik, çekiş gücü, lastikte oluşan ısı üretimini azaltıcı teknolojilerden faydalanmaktalar. Şantiye ve yol dışı koşullarda faaliyet gösteren firmalar ise pazar tarafından referans kabul edilen G85 serisi lastiklerimizi ve bu dayanıklı lastiklerin kaplanabilirlik özellikleri geliştirilmiş G88 serilerimizi kullanmaktalar.

İyi bir lastik sizce nasıl olmalı?

Tüm bu perspektif dahilinde ideal lastiğin tanımını, "Kullanıldığı koşulların ihtiyaçlarını, kullanıcıların akıllarında herhangi bir soru işaretine yer bırakmaksızın; güvenlik, yüksek performans, konfor ve çevreye duyarlılık dahilinde yanıtlayabilen çözüm ortağıdır." şeklinde yapabiliriz. İdeal lastiğin ömrünü uzatmak isteyen kullanıcılar için düzenli yapılacak araç ve lastik bakımının, lastiğin ömrünün uzamasında en önemli etken olacağı gerçeğini bir kez daha vurgulamak yerinde olacaktır. Bu yüzden, özellikle lastik hava basıncı, fren optimizasyonu, balans ayarı konularına özen gösterilmelidir. 

Mevsimlere göre lastik seçiminin önemi hakkında bilgi verir misiniz?

Ağır vasıta lastiklerinde mevsimsel koşulların etkileri de yadsınılmamalıdır. Türkiye gibi ılıman iklimin hakim olduğu ülkelerde kış koşulları lastikler üzerinde sınırlı bir zorlama gerçekleştirmektedir. Çamur ve karda etkin kullanımı ifade eden “M+S” işaretli lastikler genel olarak bizim iklimimizde yeterli olmakta, bu nedenle WT serisi ağır kış koşulu lastiklerimizi Türkiye pazarında çok sık görmemekteyiz. Yaz koşullarında ise farklı bir durum söz konusu. Lastiğin işlemesi sonucu oluşan ısı genelde jant ile temas halinde olan topuk bölgesinde sıkıntı yaratabilmektedir ve yaz aylarında bu sıkıntıların daha çok yaşandığı kabul edilen bir gerçektir. Biz Türkiye ikliminde daha sık görülen bu probleme yönelik olarak lastiklerimizin topuk bölgesinde ısınmayı engelleyici ve zorlanmalara daha iyi tepki veren bir teknoloji kullanıyoruz.

Kaplama lastik nedir ve diğer lastik çeşitleri hangileridir?

Lastikte kaplama dediğimiz olguyu ilk ömrünü tamamlamış mamulün bir kez daha kullanıcının hizmetine sunulması olarak özetleyebiliriz. Bunun gerçekleşmesi için, lastiğin ilk kullanımının sonucunda lastiğin iskeleti diyebileceğimiz karkasın yıpranmadan aynı performansı müşteriye bir kez daha sağlayabilecek yapıda olması gerekmektedir. Pirelli olarak biz bu güçlü müşterilerimize İkinci jenerasyon SATT gibi teknolojileri ve ısı oluşumunu engelleyici özel kauçuk bileşenlerini kullanarak sağlamaktayız.

Lastiklerin kullanım ömrü ve kendi ürettiğiz lastiklerle ilgili bilgi verir misiniz?

Lastiğin kullanım ömrü dediğimiz zaman lastiğin kullanıldığı alanları göz önünde bulundurmamız gerekmektedir. Otobanlarda kullanılan bir lastik, düz asfalt ve stabilize yollarda kullanılan lastiğe göre daha uzun süre hizmet verebilir, ya da asfalttaki bir lastik bir şantiye alanına nispeten daha uzun süre hizmet verebilir. Burada temel olan lastiğin kullanıldığı alan dahilinde sektör ortalamalarına göre hangi konumda olduğudur. Biz Pirelli olarak ilk lastik ömrü konusunda iddialıyız, fakat göz ardı edilmemesi gerekir ki biz uzun süre kullanıma imkan veren ilk ömür sonunda müşterilerimize müşterilerimize kaplatabilecekleri güçlü bir karkas bırakabilme konusunda da iddialıyız.

 
Aracınız Yoldan Kopmasın!!!
 
Goodyear; Yenilikçi Ürünleri ve Servisleriyle Nakliyecilerin Yanında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler dikkatkamyoncusondakikafahrerKamyonşoförtürkiyesrc