Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
25 Ocak 2022 Salı - 15:07

Ares Logistics Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Yiğit Şenbağ, "Kombine Taşımacılığın Bütün Avantajlarını Kullanıyoruz"

Ares Logistics geçen yıl her 5 taşımasından 3’ünü Türkiye-İspanya arasında gerçekleştirdi. Şirketin Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Yiğit Şenbağ, İspanya ile Türkiye arasındaki uluslararası ticaret hacminin Ocak-Kasım 2021’de 14,5 milyar dolar seviyesine ulaştığını belirtti.

Ares Logistics Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Yiğit Şenbağ,  Kombine Taşımacılığın Bütün Avantajlarını Kullanıyoruz

Uzman oldukları bu hatta 2021’in son çeyreğinde, bir önceki yıla göre yüzde 20 oranında ekipman yatırımı yaptıklarını vurgulayan Şenbağ, 2022 yılında da yurt içi ve yurt dışında önemli yatırımlar planladıklarını açıkladı. 

Türkiye ile İspanya arasındaki uluslararası ticaret hacmi, TÜİK verilerine göre 2021 yılının Ocak-Kasım aylarında 14,5 milyar dolar seviyesine ulaştı. İki ülke arasındaki ticarete bağlı olarak taşımacılık hizmetleri de artıyor. Bu hattın en önemli oyuncuları arasında yer alan Ares Logistics de geçen yılki her 5 taşımadan 3’ünü Türkiye-İspanya hattında gerçekleştirdi.

Şirketin Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Yiğit Şenbağ, Türkiye-İspanya arasındaki toplam ithalat ve ihracat taşımalarından önemli bir pay aldıklarını vurguladı. Ares Logistics olarak özellikle 2021 yılı itibarıyla İspanya’dan CIS (Bağımsız Devletler Topluluğu) ülkelerine yapılan taşma sayılarındaki artışa da dikkati çeken Şenbağ, Avrupa’da hizmet verdikleri ülkelerde bulunan ofisleri aracılığıyla bu güzergâhtaki operasyonlarını çok daha hızlı ve sorunsuz yönetebildiklerini dile getirdi. 

Türkiye – İspanya ticaretinin bu yıl daha da gelişeceğini düşündüklerini belirten Şenbağ, şirket olarak bu hat özelinde yeni yatırımlar planladıklarını ve pazar paylarını artırmaya odaklandıklarını belirtti.

“Kombine taşımacılığın bütün avantajlarını kullanıyoruz”

İspanya’ya direkt karayolu ve Ro-Ro hatlarına entegre karayolu taşımalarıyla ulaştıklarını ifade eden Şenbağ, Türkiye-İspanya seferlerinde hız ve maliyet başta olmak üzere kombine taşımacılığın bütün avantajlarından yararlandıklarını söyledi.

Şenbağ, “Müşterilerimizin transit süre taleplerine istinaden tercih ettiğimiz karayolu, Ro-Ro veya intermodal taşıma seçeneklerimizle, sadece tek bir güzergah yada taşıma moduna bağlı kalmıyor; sınır kapıları, sürücü ve evrak kısıtları gibi sektörümüzün uzun süredir muzdarip olduğu olumsuzlukları asgari seviyede tutmaya çalışıyoruz.” diye konuştu.

Şirketin bu yılki hedeflerine de değinen Şenbağ, “İspanya hattında 2021’in son çeyreğinde, bir önceki yıla göre yüzde 20 oranında ekipman yatırımı yaptık. 2022’de de Avrupa ve Türkiye’de gerçekleştireceğimiz ekipman yatırımı ile hem Güney Avrupa hattındaki pazar payını hem de alternatif güzergahlar ile verimliliği artırmak, bu yılki en önemli hedeflerimiz arasında.“ bilgilerini paylaştı.

330 milyar dolarlık devasa pazar

UN Comtrade verilerine göre İspanya’nın, pandemi nedeniyle tüm dünyada dış ticaretin gerilediği 2020 yılında bile 330 milyar dolarlık ithalat yaptığını aktaran Şenbağ, “Bu ithalatın önemli bir kısmı, Türkiye’nin başlıca ihracat kalemleri arasında yer alan motorlu taşıtlar, aksam ve parçaları ile tekstil ve giyim ürünlerinden oluşuyordu ve 55 milyar dolar civarındaydı. Dolayısıyla İspanya, Türkiye’nin ihracatı ve lojistik sektörü için çok büyük bir potansiyel barındırıyor.” diye konuştu.

 
İki Bakandan Ortak Açıklama: Bu Güzergahları Kullanmayın!
 
TLS Lojistik'ten Yılın İlk Ayında 45 Milyon TL'lik Araç Yatırımı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanya Nakliyesinde Frigo ve Parsiyel Taşımacılık Hizmetleri
Nakliye, geçmişten günümüze çeşitli değişimlere uğramış ve bu değişimler ...
Mars Logistics'ten Sürdürülebilirlik İçin 500 Milyonluk Yatırım
Sektörün önde gelen firmalarından Mars Logistics, sürdürülebilirlik odağını ...
Ekol, Akıllı Depo Teknolojisini Ticarileştiriyor
E-ticaret atağının yanı sıra akıllı depo yatırımlarına odaklanan Ekol ...
 
DHL, Lojistikte İşin Geleceği Trend Raporu’nu Yayınladı
DHL, iş gücünde dijitalleşme ve dönüşümün kilit unsurlarına dikkat çeken ...
Romanya İthalat ve İhracatta Frigo ve Parsiyel Yük Taşımaları
Türkiye ile Avrupa ülkeleri arasındaki ihracat ve ithalat gün geçtikçe ...
DHL Express Türkiye Üst Yönetim Ekibine Yeni Atama
Türkiye’de uluslararası hızlı hava taşımacılığının kurucusu DHL Express ...
 
Martaş Otomotiv Genel Müdürü Erdem Çarıkcı, "Diyarbakır’daki Yatırımımızın Ardından Ülke Genelindeki Dağıtım Merkezi Sayımız 8’e Yükseldi"
Otomotiv yedek parça bağımsız yenileme pazarında faaliyet gösteren satış, ...
Omsan Logistics, Yeni Logosu ile Çözüm Ortağı Olmayı Sürdürüyor
Omsan Logistics, 45 yıla yaklaşan köklü tecrübesini ve global oyuncu olma ...
Borusan Lojistik Hizmetleri Genel Müdürü Serdar Erçal, "Müşterilerimiz Yurt Dışı Gönderimlerini Borusan Güvencesiyle Yapabilecek"
Borusan Lojistik, uluslararası kara taşımacılığı hizmetleri arasına yeni ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler buslkwdikkatsondakikanewsKamyonkamyoncuşoför