Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
23 Kasım 2012 Cuma - 09:43

ZF Türkiye Pazarındaki Varlığını Arttırıyor

Türkiye’nin toplu taşıma otoriteleri araç filolarını yenilerken ZF Friedrichshafen AG’nin ürünlerine güvenmeye devam ediyor. İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Konya ve Erzurum toplu taşıma otoritelerinin sipariş ettikleri toplam 2043 yeni şehir içi otobüs ZF aktarma organları ve şasi teknolojileri ile donatılacak. Otobüslerde kısmen ekonomik ZF Ecolife şanzımanlar, bağımsız ön süspansiyonlar, alçak taban portal akslar, amörtisörler ve ZF Lenksysteme firmasının direksiyon sistemleri kullanılacak.

ZF Türkiye Pazarındaki Varlığını Arttırıyor

ZF Türkiye Pazarında 2000’dan Fazla Yeni Şehir İçi Otobüsü İçin Sipariş Aldı

 

 

ZF’in Son Teknoloji İle Donatılmış Ürünleri Türkiye Belediyelerinin Toplu Taşıma Otoritelerince Yaygın Olarak Kabul Görüyor

 

ZF’in 6 Vitesli Otomatik Şanzımanı, Alçak Tabanlı Aks Sistemleri Ve Direksiyon Sistemleri Yoğun Olarak Talep Ediliyor

 

 

Sürekli gelişen toplu taşıma ağları ile büyüyen metropoller ve yeni, modern alçak tabanlı otobüslere dönüşüm ihtiyacı, Türkiye’yi ZF için giderek daha önemli bir pazar konumuna taşıyor. Mevcut durumda ZF %80’den fazla Pazar payı ile 12 m. ve üzeri şehir içi otobüs pazarında şanzıman ve şasi sistemlerinde lider tedarikçi konumunda. Altı şehrin toplu taşıma otoritelerinin toplam 2043 adet şehir içi otobüs siparişi vermesi ile ZF otobüs üreticilerinden büyük siparişler aldı. ZF Ticari Araç Teknolojileri Direktörü Rolf Lutz bu konuda yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Güç aktarma ve şasi teknolojisindeki geniş ürün yelpazemize gösterilen yoğun ilginin pek çok sebebi vardır. Yenilikçi ve güvenilir ürünlerimiz araçların toplam kullanım ömür maliyetlerinin azalmasına önemli şekilde etki ederken, yolcu konforunu da arttırmaktadır. Bunlara ek olarak ülke çapında yayılmış yedek parça ve servis ağımızla toplu taşıma otoritelerini hızlı ve etkili bir biçimde desteklemekteyiz.”

 

1100 Otobüste 6 Vitesli ZF Ecolife Kullanılacak

6 vitesli ZF Ecolife şanzıman Karsan, Mercedes-Benz Türk, Temsa ve Solaris tarafından üretilen yaklaşık olarak 1100 yeni solo ve körüklü otobüste kullanılacak. İstanbul’da İETT, Ankara’da EGO ve İzmir’de ESHOT toplu taşıma otoriteleri siparişlerini verirken göz önüne aldıkları belirleyici avantajlar şu şekilde sıralanabilir: ZF Ecolife otomatik şanzımanları modern donanım ve akıllı yazılımların ortak çalışması sonucu otobüslerin motor devirlerini tüm çalışma koşulunda azaltıyor. Bunun için standart sunulan vites değiştirme programı ZF TopoDyn Life, otomatik şanzımanın topografiye ve otobüsün yük durumuna bağlı olarak mümkün olduğu kadar erken vites değiştirmesini sağlıyor. Araçlar toplamda %10’a varan oranlarda yakıt tasarrufu yapabiliyor. Aynı zamanda gürültü seviyesi de fark edilir derecede düşük, bu durum otobüs yolcuları için olduğu kadar otobüs duraklarında bekleyen yolcular ve civarında bulunanlar için de olumlu bir gelişmedir. ZF’in şehir içi otobüs retader sistemi de ek avantajlar getiriyor. Şanzımana entegre olan bu fren sistemi, günlük frenleme yükünü %90 mertebelerinde üzerine alarak servis frenlerini koruyor.

Toplu taşıma otoriteleri tarafından siparişi verilen 2043 şehir içi otobüsün tamamı da ZF’in alçak taban portal aksları kullanılacak. ZF AV-132 portal aksı tamamlayıcı ZF AVN-132 aksı ile birlikte araç içerisindeki zeminin düz olmasına imkan sağlarken, azami güvenlik ve yolcu konforu sunar. Bu aksların bir kısmı ZF Sachs amortisörleri ile sipariş edildi. Söz konusu otobüslerin büyük bir kısmı modern bağımsız ön süspansiyon ZF RL-75EC ile donatıldı. Toplam 878 otobüste de daha hassas bir yönlendirme için ZF Lenksysteme’ye ait direksiyon teknolojisi kullanıldı.

 

 
En Zorlu İşler Meiller’le Çözülüyor
 
UND’ye Zehir Zemberek Cevap!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
En Zorlu İşler Meiller’le Çözülüyor
İnşaat sektörü, kalitesi, sağlamlığı, güvenlik donanımları ile büyük projelerde ...
Samsun yine “Otokar” dedi
Samsun, yeni otobüs yatırımları için yine Otokar’ı tercih etti. Geçtiğimiz ...
Hankook Tire Macaristan'da Lastik Bağışlama Programı Başlattı
“Hankook Tyre Bağışlama Girişimi" şirketin Kurumsal Sosyal Sorumluluk ...
 
Bakan Yıldırım’a 10. Yıl Sürprizi
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, bakan oluşunun ...
Sebastien Loeb’in İspanya zaferi
Sebastien Loeb ve Daniel Elena’nın WRC İspanya Rallisi’ni birincilik ile ...
Mercedes’e özel kredi kartı
Mercedes-Benz Türk ve İş Bankası işbirliği ile sadece Mercedes-Benz kullanıcılarına ...
 
KSM’den Türkiye’de Yeni Yatırım!
İran merkezli, inşaat sektöründe lider KSM Group, Türkiye’de uluslararası ...
Kässbohrer Fahrzeugwerke GmbH ESTA’ya Üye Oldu
Kässbohrer, Avrupa Mobil Vinç ve Ağır Taşımacılık Birliği (ESTA)’ya üye ...
Nuhoğlu’ndan UND Yönetimine Sert Eleştiri!
Uluslararası Nakliyeciler Derneği Eski Başkanı ve TIRSAN Treyler A.Ş. ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikakamyoncudikkatlkwkamyonumnewsfahrerbustruck