Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
Schmitz Cargobull presents its latest product and service highlights for the IAA TRANSPORTATION 2024

Schmitz Cargobull presents its latest product and service highlights for the IAA TRANSPORTATION 2024

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
denko, nakliye, lojistik
14 Mayıs 2010 Cuma - 00:00

?Yardım? değil ?Hak?

Engellilere yönelik politikalarının ''yardım'' değil ''hak'' eksenli olduğuna dikkat çekenUlaştırma Bakanı Yıldırım, bu yıl içinde kamu kurum ve kuruluşlarına 38 bin 192 engelli vatandaşımızın işe alımlarının gerçekleşeceğini” belirtti.

?Yardım? değil ?Hak?

Engellilere yönelik politikalarının ''yardım'' değil ''hak'' eksenli olduğuna dikkat çekenUlaştırma Bakanı Yıldırım, bu yıl içinde kamu kurum ve kuruluşlarına 38 bin 192 engelli vatandaşımızın işe alımlarının gerçekleştirileceğini” belirtti.

Ulaştırma Bakanlığınca gerçekleştirilen ''Ulaşımda, İletişimde, Hayatın İçerisinde Ben De Varım Projesi'' kapsamında Hilton Otel'de Engellilerin Ulaşım ve İletişimde Karşılaştıkları Sorunlar ve Çözüm Önerileri Sempozyumu düzenlendi. Sempozyuma, Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, projeye destek veren şirket ve kamu kurum kuruluşlarının temsilcileri, sanatçılar, engelliler ile aileleri katıldı.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, buradaki konuşmasına, Yunus Emre'nin ''Gelin tanış olalım, sevelim, sevilelim, bu dünya kimseye kalmaz'' dizeleriyle başladı. Babasının çocuk yaşta geçirdiği kaza sonucu fiziksel engelli olduğunu, ''hayatı boyunca ağzını açmadan dişlerinin arasından beslenmek zorunda kaldığını'' anlatan Yıldırım, buna rağmen mücadeleden vazgeçmediğini, erken yaşta annelerini kaybeden 10 çocuğuna hem anne sevgisi verdiğini hem de topluma faydalı insanlar olarak yetiştirdiğini belirtti. Yıldırım, üniversiteyi tamamladıktan sonra babasını tedavi ettirmek istediğini, ancak onun bunu kabul etmediğini de söyledi. Babasının 10 yıl önce vefat ettiğini bildiren Yıldırım, ''Unutmayalım, engelliler var, engelli olmaya aday olanlar var. Ne olduk demeyelim, ne olacağımızı aklımızdan çıkarmayalım'' diye konuştu.

Engellilerin evlerinde istihdam edilmesine yönelik projede, GSM operatörleri ve Türk Telekom A.Ş'de 110 vatandaşın çalıştığını bildiren Yıldırım, projenin Ankara, İstanbul, İzmir, Erzurum, Erzincan, Diyarbakır ve Uşak'ta yürütüldüğünü bildirdi. Engellilerin ön yargılardan uzak değerlendirilmesi gerektiğine işaret eden Yıldırım, ''Kimimiz engelini gözünde taşırken, kimimiz özünde taşıyor. Eğer biz görme engellileri görüyor, işitme engellileri işitebiliyor, bedensel engellileri dış görünüşlerine göre değerlendirmiyorsak o zaman sorunları çözmüşüz demektir'' diye konuştu.

Sağlıklı bireylerin, engellileri yılın sadece belirli günlerinde anmalarını doğru bulmadığını ifade eden Yıldırım, bu nedenle Bakanlığı bünyesinde engellilere yönelik bir daire başkanlığı kurulduğunu belirtti. Yıldırım, TÜVTURK araç muayene istasyonlarının telefon çağrılarına, trafik kazası sonucu engelli olan 60 kişinin evlerinden yanıt vereceğini, böylece engelli istihdamına katkı sağlanacağını ifade etti. PTT Genel Müdürlüğünün, görme engelli çocukların ders kitaplarını kayıtlı posta gönderisi olarak adreslerine elden teslim edeceğini bildiren Yıldırım, engellilerin refakatçilerinden seyahatlerde alınan ücretlerde indirim yapılmasına yönelik Bakanlar Kurulu Kararnamesinin imzaya açıldığını kaydetti.

Geçen yıl aralık ayından beri PTT merkezlerinde engelli bankolarının yerleştirilmeye başlandığını anlatan Yıldırım, yaklaşık 200 merkezde engelli bankosu bulunduğunu söyledi. Hükümetin engelleri kaldırma aşamasında kararlı bir tutum sergilediğini ifade eden Yıldırım, ''Bu yıl içinde kamu kurum ve kuruluşlarına 38 bin 192 engelli vatandaşımızın işe alımlarını gerçekleştireceğiz'' diye konuştu. Engellilere yönelik politikalarının ''yardım'' değil ''hak'' eksenli olduğuna dikkati çeken Yıldırım, etkinlikte bulunan engellilere hitaben ''Biz sizleri engelli kişiler olarak değil, engeli aşan kişiler olarak görüyoruz. Sizlere acıyarak değil hayranlıkla bakıyoruz'' dedi.

 
Otomotivde İhracat Yavaşladı
 
NAKLİYECİYE 3.KÖPRÜ MÜJDESİ
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomotivde İhracat Yavaşladı
  Küresel kriz yüzünden, eksi yönlü rakamları ...
Ferco Motor?un da Tercihi Castrol Oldu
Madeni yağ sektörünün öncü markası ...
6 Farklı Filoya Temsa Teslimatı
Busworld fuarında ilk kez görücüye çıkan Temsa ...
 
Ulaştırma Bakanı Yıldırım Lojistik Öğrencileriyle Buluştu
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, lojistik öğrencileriyle bir araya ...
Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?Artık Zaman Duble Demiryolları Zamanıdır?
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Artık zaman duble demiryolları ...
Plakalar Değiştirilemeyecek
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 81 ilin Emniyet Müdürlüğüne ...
 
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 3. Boğaz Köprüsü Güzergahını Açıkladı
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. Boğaz Köprüsü geçişinin ...
Alsancak Limanı Kan Kaybediyor
Özelleştirme süreci başarısızlıkla sonuçlanan İzmir Alsancak ...
Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?Yaz Boyunca Yollarda Olacağım, Şantiyelerde Olacağım?
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları 60. Bölge Müdürleri ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatKamyonşoförbustreylerkamyonum haberler lkwnews