Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
5 Mayıs 2010 Çarşamba - 00:00

Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?Artık Zaman Duble Demiryolları Zamanıdır?

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Artık zaman duble demiryolları zamanıdır. Duble yollarda görev tamamlanmıştır, bundan böyle önümüzdeki hedef Türkiye'yi baştan başa duble demiryollarıyla donatmaktır'' dedi.

Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?Artık Zaman Duble Demiryolları Zamanıdır?

Ulaştırma Bakanı Yıldırım: “Artık Zaman Duble Demiryolları Zamanıdır”
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, ''Artık zaman duble demiryolları zamanıdır. Duble yollarda görev tamamlanmıştır, bundan böyle önümüzdeki hedef Türkiye'yi baştan başa duble demiryollarıyla donatmaktır'' dedi.
TCDD Genel Müdürlüğü, Vaestelpine (VAE) Grubu ve Kardemir ortaklığında Çankırı'da Yüksek Hızlı Tren Makas Fabrikası kurulması dolayısıyla TCDD Genel Müdürlüğünde tören düzenlendi. Törende konuşan Ulaştırma Bakanı Yıldırım, bu ortaklığın gerçekleşmesinde emeği geçenleri kutladı, VAE şirketini de Türkiye'ye güvenip, yatırım yaptığı için tebrik etti. Bir buçuk asırlık geçmişe sahip VAE ve TCDD ile yarım asırlık Kardemir'in güçlerini birleştirdiklerini ifade eden Yıldırım, bu ortaklığın hem yurt içi hem de yurt dışında ihtiyaçları karşılamak için kurulduğunu belirtti. Bu ortaklığın istihdam da yaratacağına dikkati çeken Yıldırım, ''Başlangıçta 150 çalışanı olacak, inanıyorum ki kısa sürede bu sayı süratle artacak ama dolaylı olarak yüzlerce esnafımız, vatandaşımız da bu girişimden, bu faaliyetten payını alacaktır, katkı sağlayacaktır'' diye konuştu. 2003'ten bu yana Türkiye'de çağdaşlık, kalkınma ve refah adına herkesi şaşırtan gelişmeler yaşandığını anlatan Yıldırım, bölünmüş yollarda hedeflerine ulaştıklarını ve yeni hedef belirlediklerini, 2012 sonunda bölünmüş yolları 22 bin 500 kilometreye ulaştıracaklarını söyledi. Yıldırım, şunları kaydetti: ''Bir başka yol var ki bu bizim tarihimiz, kültürümüz, geçmişimiz, geleceğimiz, o da demiryollarımızdır. Demiryollarının bir taşımacılıktan öte hepimizin hafızasında farklı yeri vardır. Demiryollarımızı layık olduğu noktaya getirmek için Başbakanımızın iradeleriyle, dirayetiyle başlattığımız demiryolu seferberliği tüm hızıyla devam ediyor. Bugün Türkiye'nin kuzeyinden güneyine, doğusundan batısına 2 bin kilometreye ulaşan hızlı demiryolu ağı yapımı süratle devam ediyor.''
Bakan Yıldırım, kaderine terk edilmiş köklü kuruluş olan TCDD'nin, demiryollarını ümran ve refah yolu yapmak için kolları sıvadığını belirtti. Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: ''Bugün 11 bin kilometre yolunun yarısı yenilenmiş, kontrolsüz geçitlerin binden fazlasını kontrollü, sinyalli hale getirmiştir. Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Treni'ni hizmete almıştır, Ankara-Konya Hızlı Treni hattını yıl sonunda hizmete almaya azmetmiş, karar vermiştir, 2013'te Ankara-İstanbul'u tamamlamayı kafasına koymuş, Ankara-Sivas'ta hızlı tren hattının inşaatına başlamıştır, Bursa-Bilecik-Ankara-İstanbul hattının inşaatına bu sene başlayacaktır. Daha bir çok yüksek hızlı tren, yeni tren hattı projelerini süratle hayata geçirmeyi başlamış bir demiryolu var. Artık zaman duble demiryolları zamanıdır. Duble yollarda görev tamamlanmıştır, bundan böyle önümüzdeki hedef Türkiye'yi baştan başa duble demiryolları ile donatmaktır. Yeni hedefimiz, yeni heyecanımız budur. Bunu da bu büyük camia ile hayatını, gönlünü, hayallerini vermiş demiryolcularımızla başaracağız.''
Fabrikanın ortaklarından Kardemir'in inişli çıkışlı bir dönem geçirdiğini ancak bugün demiryollarının önemli tedarikçilerden biri haline geldiğine işaret eden Yıldırım, kuruluşun ürünlerinin hem Türkiye'de hem de yabancı ülkelerde kullanıldığını söyledi. Almanya-Türkiye ortaklığında Erzincan'da tesis kurulduğunu, hızlı tren setleri imalatını Kore-Türk ortaklığında Sakarya'da gerçekleştirdiklerini anlatan Yıldırım, ''Avusturya-Türk ortaklığını ise Çankırı'da gerçekleştirdik. Çankırılılara selam gönderiyorum. Avusturyalı yatırımcılar gelip burada yatırım yapıyorsa bu size bir mesaj olmalıdır. Çankırı, Ankara'ya Avusturya'dan daha yakın. Artık yatırımlarınızı Çankırı'ya yönlendirmenin zamanı gelmiştir, Karabük'e yönlendirmenin zamanı gelmiştir'' diye konuştu.
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, makas fabrikası ile hem bölgesel refahı ve barışı sağlayacak hem de kültürel çatışmaların önüne geçeceklerine inandığını vurguladı. ABD'nin Tülomsaş ile dünyanın en modern lokomotifleri Türkiye'de ürettiğini belirten Yıldırım, ''Bu, Türkiye'nin gücünü, TCDD'nin birikimi gösterir. Bununla da yetinmedi, Türk demiryollarının yüksek hızlı trenden de ortaya koyduğu başarı sonucudur ki Mekke-Medine Yüksek Hızlı Tren Projesi'ne teklif vermesi için hususi davet edildi. İşte başarı budur. Sultan Abdülhamit'in 5 yılda yaptığı 2 bin kilometrelik Hicaz Yolu'nun ayak sesleri, Mekke-Medine hattı, Ankara-Konya hattıyla atılmaya başlanmıştır. Önümüzdeki süreçte kuzey-güney hattını da ilgili bölge ülkeleriyle birlikte gerçekleştireceğiz.'' Türkiye'nin tren setleri, raylar ve makas imal ettiğini, buji ve tekerlek takımının da Makina ve Kimya Endüstrisi Kurumu tarafından üretilmeye başlanacağını anlatan Yıldırım, ''İşte küresel işbirliği budur, küresel dayanışma budur, hem kendi ihtiyacımızı karşılıyoruz hem de ihtiyacı olan bölge ülkelerinin ihtiyaçlarını karşılıyoruz'' dedi.
Cumhuriyetin 2023'te kutlanacak 100. yıl dönümünde Ulu Önder Atatürk'ün ''Demiryolları toptan tüfekten daha iyi muharebe aracıdır'' dediği gibi ülkenin dört bir yanını demiryollarıyla öreceklerini ifade eden Yıldırım, ''Atatürk'ün vasiyetini yerine getirmek de bizim boynumuzun borcudur. Bu kararlılıkla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Bu kapsamda 6 bin 700 kilometre yeni hat yapacağız, mevcut hatlarımızın tamamını elden geçireceğiz, sinyali olmayan hatlarımızı sinyalli hale getireceğiz böylece demiryollarında üyesi olmak istediğimiz Avrupa ülkelerinin seviyesinin de üzerine çıkacağız. Buna kararlıyız, Türkiye bunu yapacak güce sahiptir'' diye konuştu. Yatırımcılara, makas fabrikasına yönelik 2 yılda 10 milyon avro tutarındaki yatırım öngörülerinin değişebileceği uyarısında bulunan Yıldırım, Türkiye'de ve yakın ülkelerde demiryolu sevdası gelişmeye başladığını, bu heyecanın üretim olarak bölge ülkelerine dönüş yapacağını söyledi.
Vaestelpine CEO'su Marc Kaddoura ise fabrikanın Avusturya-Türk ortaklığında kurulduğunu anımsatarak, ''Kültürler farklı ama asıl önemli olan hedefimiz aynı'' dedi.
TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman da, demiryollarında yatırım seferberliği başlatan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile Ulaştırma Bakanı Yıldırım'a teşekkür etti. Karaman, fabrikanın Türkiye'de demiryollarının gelişimi açısından önem taşıdığını ifade etti.
Konuşmaların ardından Ulaştırma Bakanı Yıldırım, fabrika ortağı kurum ve kuruluş temsilcileriyle tesisin kuruluş sözleşmesini imzaladı.

 
Renault Mais Ve İBB?den Güvenli Sürüş Konferansı
 
Ulaştırma Bakanı Yıldırım Lojistik Öğrencileriyle Buluştu
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Plakalar Değiştirilemeyecek
Emniyet Genel Müdürlüğü'nün 81 ilin Emniyet Müdürlüğüne ...
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım 3. Boğaz Köprüsü Güzergahını Açıkladı
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, 3. Boğaz Köprüsü geçişinin ...
Alsancak Limanı Kan Kaybediyor
Özelleştirme süreci başarısızlıkla sonuçlanan İzmir Alsancak ...
 
Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?Yaz Boyunca Yollarda Olacağım, Şantiyelerde Olacağım?
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Karayolları 60. Bölge Müdürleri ...
Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?İstanbul?dan Her Gün, Ankara'dan Haftada 2 Gün Olmak Üzere Tokat'a Tarifeli Uçuşa Başlanıyor?
Ulaştırma Bakanı Yıldırım, Tokat'a uçuş yapacak özel sektör ...
Boğaz Gemi Trafiğine Kapatıldı
 
TOYOTA Cezayı Ödeyecek
Dünyanın önde gelen otomobil firmalarından Toyota'nın, araçlarındaki ...
Ulaştırma Bakanı Yıldırım: ?Marmaray Projesinde Yeni Bir Aşamaya Geldik?
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Marmaray projesinde yeni bir aşamaya ...
Sürücü Kursları Mercek Altında
 Sürücü kursları pazarındaki rekabet ihlallerinde ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikadikkatbusfahrerKamyontruckkamyonumlkwtreyler