Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
19 Temmuz 2023 Çarşamba - 10:04

Razgatlıoğlu, Imola Etabına Yeni Bir Soluk Getirdi

Standart Pirelli lastiklerle yarışan Türk pilot, Bautista-Ducati hakimiyetini aşarak Yamaha’yı her iki WorldSBK yarışında da zafere taşıdı. Iwata merkezli üretici, Manzi ile WorldSSP’de ve Vannucci ile WorldSSP300’de çifte zafer kazandı.

Razgatlıoğlu, Imola Etabına Yeni Bir Soluk Getirdi

FIM Dünya Superbike Şampiyonası’nın Imola etabındaki yarışların ikinci gününe Yamaha pilotları damga vurdu. 2021 Dünya Şampiyonu Toprak Razgatlıoğlu hem sabah Superpole Yarışı’nı hem öğleden sonra 2. yarışı kazanırken WorldSSP’de Japon markasını temsil eden Stefano Manzi her iki yarışta da birinci olarak şampiyona lideri Nicolò Bulega ile arasındaki puan farkını kapattı. WorldSSP300’de 2. yarışın da galibi olan Matteo Vannucci (AG Motorsport Italia Yamaha) 1. yarışta olduğu gibi finiş çizgisini ikinci sırada geçen Dirk Geiger’e (Freudenberg KTM-Paligo Racing) karşı üstünlük sağlamayı başardı. Bir başka Yamaha pilotu olan Humberto Maier (Yamaha MS Racing/AD78 Latin Amerika Takımı) de üçüncü olarak podyuma çıktı.

Hafta sonunun gizli başrol oyuncusu ise üç gün boyunca sabit kalan ve birçok pilot ve ekip için işleri zorlaştıran kavurucu sıcaktı. Razgatlıoğlu’nun 2. yarışta kullandığı standart çözümler ve yeni SCQ gibi geliştirme lastikleri dahil Pirelli lastikleri bu ekstrem koşullarda son derece iyi performans göstererek yarış mesafesi boyunca olağanüstü tutarlılık sergiledi.


Giorgio Barbier - Motosiklet Yarışları Direktörü

Kavurucu sıcaklarda olağanüstü lastik performansı

“Imola hafta sonu şüphesiz pilotları fiziksel olarak çok zorladı. Üç gün boyunca havanın çok sıcak olması nedeniyle organizatör pilotların sağlığını korumak için WorldSBK 2. yarışı 4 tur kısaltmak zorunda kaldı. Bu kadar sıcak havada 60°C’ye ulaşan pist sıcaklığı da zemini kayganlaştırdı ve kavrama kabiliyetini ciddi oranda azalttı. Bu durum elbette lastikler için de kolay değildi; yine de bu etapta kullanılan tüm çözümlerin son derece iyi performans gösterdiğini ve aşırı çalışma koşullarını düşündüğümüzde bozulma ve aşınmanın oldukça iyi düzeyde olduğunu söylemeliyim. Özellikle yeni SCQ lastikler, Superpole Yarışı’ndaki tüm pilotlar tarafından seçildi. Bu tercih bizim için kesinlikle önemli bir geri bildirim çünkü yılın başında kendimiz için belirlediğimiz, 10 turluk yarışta her zaman kullanılabilmesi amacıyla ekstra yumuşak lastiğin kilometresini artırma hedefi için doğru yönde çalıştığımız anlamına geliyor. 2. yarışta kıran kırana mücadele ederek bize nefes kesici anlar yaşatan Razgatlıoğlu ve Bassani’yi kutluyoruz.” 

 

  • Superpole Yarışı’nda tüm pilotlar arka lastik için aynı seçimi yaptı. Herkes, yarışın 10 turu boyunca mükemmel performansı garanti eden C0004 spesifikasyonlu yeni ekstra yumuşak SCQ geliştirme çözümünü kullandı. Ön lastik için en çok tercih edilen hamur standart SC1 olsa da SC0’ı kullanan pilotlar da vardı. Asfalt sıcaklıkları erkenden 50 °C’ye yaklaşıyordu. Gridde ikinci sırada başlayan Andrea Locatelli (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK) kısa sürede öne geçti ve yarışın ortasına kadar liderliğini korumayı başardı. Álvaro Bautista (Aruba.it Racing – Ducati) beşinci turda önce pole pozisyonundan ikinciliğe gerileyen Toprak Razgatlıoğlu’nu (Pata Yamaha Prometeon WorldSBK), ardından o ana kadar yarışı önde götüren Locatelli’yi geçti. Fakat Yamaha’nın Türk pilotu sondan bir önceki turda Piratella’da yine öne geçti ve ikinci olan Bautista ile üçüncü olan Locatelli’yi geride bırakarak birinci oldu.

•     2. yarış, aşırı sıcak nedeniyle medikal direktörün tavsiyesi ve pilotların onayı alınarak başlangıçta planlanan 19 tur yerine 15 tura düşürüldü. Hamur seçiminde ise pilotların tercihi Cumartesi 1. yarışta kullanılan lastikler, yani arkada standart SCX veya SCX B0800 geliştirme lastikler ile önde çoğunlukla standart SC1 lastikler oldu. Yarışın tartışmasız kahramanları Razgatlıoğlu ve Axel Bassani (Motocorsa Racing) olurken kıran kırana mücadeleyi sonunda Yamaha’nın Türk pilotu kazandı. Bassani bir kez daha en iyi bağımsız pilot statüsünü teyit etti. Jonathan Rea (Kawasaki Racing Team WorldSBK) üçüncülüğü alırken ilk turda kaza yapan Bautista yarışı bırakmak zorunda kaldı. 

  • Pilotlar 2. yarış için Cumartesi 1. yarışta kullanılan hamurları seçti  Arka lastik olarak hepsi standart SCX ile başlarken Adrian Huertas (MTM Kawasaki), Lucas Mahias (Kawasaki Puccetti Racing) ve önceki gün WorldSBK pilotlarının kullandığı daha büyük 125/70 ebadındaki SC1’i seçen Adam Norrodin (PETRONAS MIE Racing Honda Team) haricindeki herkes ön lastik için standart SC1’i tercih etti. 

•     Önceki gün 1. yarışı kazanan Stefano Manzi (Ten Kate Racing Yamaha) hafta sonunun ikinci Supersport yarışını da aldı. Yamaha’nın İtalyan pilotu gridde üçüncü sırada başlayıp daha sonra Nicolò Bulega’nın (Aruba.it Racing WorldSSP Team) arkasında ikinci sıraya yükselmeyi başardı. Ducati pilotu altıncı tura kadar yarış liderliğini elinde tutsa da sonraki turda Manzi onu geçerek birinciliği aldı ve finişe kadar yerini korudu. Podyuma çıkan diğer pilotlar ikinci sırada Bulega ve üçüncü sırada Yari Montella (Barni Spark Racing Team) oldu.

 
TruckStore’un Kaçılmayacak Fırsatlarında Son 15 Gün!
 
Bart Bosmans Pazarlama ve Satış Direktörü Olarak Atandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Pirelli, Goodwood Hız Festivali Sırasında Üç Yeni P Zero Lastiğini Tanıttı
Goodwood, Pirelli, tek lastik partneri olduğu Goodwood Hız Festivali’nde ...
Özka Lastik’ten Soğuk Kaplama Pazarına Yeni Marka
Zirai ve iş makinesi lastikleri sektöründe güçlü üretimiyle Türkiye’nin ...
Hankook, Auto Express 2023 Yılın Ürünü Ödülleri Çerçevesinde Yine En İyi Notları Aldı
Premium lastik üreticisi Hankook, prestijli Auto Express Yılın Ürünü Ödülleri ...
 
Orijinal Ekipman P Zero ve P Zero Corsa Lastiklerin 10 Ebadı Geliştirildi
Pirelli, İngiliz performans markası Lotus’un ilk elektrikli hiper SUV ...
Hankook, Bölgesel Mal Taşımacılığına Yönelik Yeni Laufenn LF95 Römork Lastiğini Sunuyor
Hankook sağlam, yakıt verimli ve uzun ömürlü yeni LF95 ticari araç lastiğiyle ...
Pirelli, Jaguar Land Rover Tarafından Verilen ‘Mükemmel Tedarikçi’ Ödülünü Kazandı
Global lastik devi Pirelli, Jaguar Land Rover (JLR) tarafından verilen ...
 
Hankook ve McCann, Sosyal Medyada Ortak Bir iON Kampanya Videosu Yayınladı
Premium lastik üreticisi Hankook ve onun sosyal medya ajansı olan McCann, ...
Prometeon Türkiye, Dünya Çevre Günü’nde Geri Dönüşüm ile Yüzde 95 Enerji Tasarrufu Sağladığını Açıkladı
Prometeon Türkiye, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde atık yönetimi sayesinde ...
Model Solution ve 3D Baskı Uzmanı Prototech Ortaklık Anlaşması Yaptı
Hankook & Company bünyesindeki Model Solution, Nisan ayında 3D baskı uzmanı ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srctreylerbus haberler fahrerlkwkamyonumdikkatsondakika