Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
14 Temmuz 2023 Cuma - 10:19

Pirelli, Goodwood Hız Festivali Sırasında Üç Yeni P Zero Lastiğini Tanıttı

Goodwood, Pirelli, tek lastik partneri olduğu Goodwood Hız Festivali’nde üç yeni lastiğini lanse etti.

Pirelli, Goodwood Hız Festivali Sırasında Üç Yeni P Zero Lastiğini Tanıttı

P Zero ailesinin en yeni üyeleri olan bu lastikler markanın sürekli gelişim yolculuğunu devam ettiriyor. 1986’dan beri performans ve güvenlikle eş anlamlı olan P Zero, dünyanın önde gelen otomobil üreticilerinden aldığı 1300’den fazla homologasyonla bu alanın lideri konumunda bulunuyor. Ürün ailesi hem üreticilerin hem de tüketicilerin talepleri doğrultusunda sürdürülebilirlik ve verimliliğe odaklanarak evrimini sürdürüyor. Üç yeni ürün de Pirelli’nin ‘Çevreci Güvenlik Tasarımı’ yaklaşımı izlenerek geliştirildi. Bu geliştirme sürecinde Pirelli’nin motor sporlarındaki deneyiminden gelen sanallaştırma teknolojisi de dahil tüm yenilikçi yöntem ve malzemeler kullanılıyor. Bu sayede konu lastik tasarımı olduğunda birbiriyle çelişen tüm taleplerin doğal bir sonucu olan kaçınılmaz tavizlerin üstesinden gelinebiliyor. 

Hikayenin son bölümü P Zero lastik ailesine katılan ve teknolojiyle sürdürülebilirliğe yoğun şekilde odaklanılan yeni Pirelli P Zero E lastikle başlıyor. Pirelli’nin yürüttüğü ve Bureau Veritas’ın doğruladığı toplam lastik ömrü analizi de CO2 emisyonlarında önceki nesil Pirelli lastiğine kıyasla %24 azalma olduğu ortaya kondu.** Bu sonuçlar UHP (ultra yüksek performans) lastik pazarında daha önce hiç görülmedi. Pirelli’nin P Zero E lastikte kullandığı yeni RunForward teknolojisi de lastiğin delinse bile maksimum 80 km/s hızla yaklaşık 40 kilometre yola devam edebilmesini sağlıyor. 

Goodwood Hız Festivali sırasında tanıtılan yeni Pirelli P Zero R en güçlü süper otomobiller için tasarlanan ve günlük kullanıma da uyarlanan bir lastik olarak öne çıkıyor. Bu yeni ürün, Pirelli ile dünyanın önde gelen prestij otomobil üreticileri arasındaki yakın iş birliğinden tamamıyla yararlanıyor. İtalyan şirketi, bu üreticilere her farklı model için mevcut pazar gereksinimleriyle uyumlu özelliklere sahip, özel olarak geliştirilen lastikler sağlıyor. Pirelli mühendisleri P Zero R lastiğe giderek gelişen davranış ve üstün performans, ayrıca hem ıslak hem de kuru zeminde sürüş kontrolü, daha iyi dönme direnci, daha az yol gürültüsü ve sportif sürüş sırasında daha yüksek tutarlılık kazandırmak için çalıştılar. 

Pirelli P Zero Trofeo RS ise konu pist performansı olduğunda sınıfın en iyisini temsil ediyor. Yolda kullanım için homologasyonu alınan ve başlangıçta hiper otomobiller için orijinal ekipman olarak tasarlanan bu ‘semi-slick’ lastiğin her otomobil için özel versiyonları geliştiriliyor. Pist performansı söz konusu olduğunda ileriye doğru atılan bir başka adımı temsil eden P Zero Trofeo RS, önceki nesle kıyasla ıslak zeminde daha tutarlı performans gösteriyor ve daha fazla güvenlik sağlıyor. 

Üç yeni lastikle genişleyen Pirelli P Zero ailesi hem üreticilerin hem de son kullanıcıların ihtiyaçlarını karşılayan yüksek performans ve kişiselleştirme sayesinde pazardaki en iyi prestij otomobillerle geleneksel bağlarını güçlendiriyor. 1986’da doğan P Zero markası önce dünya rallilerinde yarışan Group B Lancia Delta S4’ün, sonraki yıl ise dünyanın ilk hiper otomobili olan Ferrari F40’ın orijinal ekipmanı oldu. Bu üç yeni ürün şimdi dünyanın en sportif otomobillerinin her mevsim tüm farklı ihtiyaçlarına cevap verebilecek geniş bir aileye katılıyor. Marka adı, P Zero yol lastiklerinin yanı sıra Formula 1, Dünya Ralli Şampiyonası ve GT yarışlarında kullanılan yüksek performanslı lastikleri de tanımlıyor. 

Üç yeni lastiğin Pirelli standında tanıtıldığı Goodwood Hız Festivali, Pirelli’nin öncü ruhunu gerçek anlamda yansıtan bir ortam sağladı. 150 yıldan uzun süredir devam eden gelişim; yüksek teknolojili ürünler, motor sporlarına duyulan tutku, sanat ve kültüre bağlılık ve sürdürülebilirlik odağı aracılığıyla ifade ediliyor. Pirelli’nin motosiklet ve bisiklet lastikleri alanındaki çalışmaları bir Ducati Superleggera ve bir Trek Madone Racing replika yol motosikletiyle stantta sergilenirken Pirelli Design dünyası prestij araç üreticileriyle yakın iş birliğinden doğan benzersiz ürünlerle temsil edildi. 

 

 
Özka Lastik’ten Soğuk Kaplama Pazarına Yeni Marka
 
Elektrikli, Fütüristik ve Radikal: BMW CE 02 Tanıtıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Özka Lastik’ten Soğuk Kaplama Pazarına Yeni Marka
Zirai ve iş makinesi lastikleri sektöründe güçlü üretimiyle Türkiye’nin ...
Hankook, Auto Express 2023 Yılın Ürünü Ödülleri Çerçevesinde Yine En İyi Notları Aldı
Premium lastik üreticisi Hankook, prestijli Auto Express Yılın Ürünü Ödülleri ...
Orijinal Ekipman P Zero ve P Zero Corsa Lastiklerin 10 Ebadı Geliştirildi
Pirelli, İngiliz performans markası Lotus’un ilk elektrikli hiper SUV ...
 
Hankook, Bölgesel Mal Taşımacılığına Yönelik Yeni Laufenn LF95 Römork Lastiğini Sunuyor
Hankook sağlam, yakıt verimli ve uzun ömürlü yeni LF95 ticari araç lastiğiyle ...
Pirelli, Jaguar Land Rover Tarafından Verilen ‘Mükemmel Tedarikçi’ Ödülünü Kazandı
Global lastik devi Pirelli, Jaguar Land Rover (JLR) tarafından verilen ...
Hankook ve McCann, Sosyal Medyada Ortak Bir iON Kampanya Videosu Yayınladı
Premium lastik üreticisi Hankook ve onun sosyal medya ajansı olan McCann, ...
 
Prometeon Türkiye, Dünya Çevre Günü’nde Geri Dönüşüm ile Yüzde 95 Enerji Tasarrufu Sağladığını Açıkladı
Prometeon Türkiye, 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde atık yönetimi sayesinde ...
Model Solution ve 3D Baskı Uzmanı Prototech Ortaklık Anlaşması Yaptı
Hankook & Company bünyesindeki Model Solution, Nisan ayında 3D baskı uzmanı ...
Prometeon’da İnsan Kaynakları Direktörlüğü’ne Okan Vural Getirildi
Prometeon Türkiye’de İnsan Kaynakları ve Endüstriyel İlişkiler Müdürü ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncutürkiyetreylerdikkatKamyonfahrerkamyonumsondakikatruck