Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
4 Mart 2008 Salı - 00:00

Limana Taşıma Kolaylaşacak

Limana Taşıma Kolaylaşacak

Sanayisi her geçen gün gelişen Manisa, devam eden lojistik yatırımları ile sanayi altyapısını da geliştiriyor. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Tamer Baladı, MOSBAR ve BALO projeleri ile sadece Manisa'nın değil Türkiye'nin vizyonunu değiştirecek projeler ürettiklerini söyledi.

Sanayinin gelişmesine paralel olarak lojistiğin de büyük önem kazandığını vurgulayan Baladı, "MOSBAR VE BALO (Batı Anadolu Lojistik Organizasyon) projeleri sanayiciler için stratejik öneme sahip olacak. Projenin büyüklüğüyle Manisa OSB'nin ve ilin çehresi değişecek. Avrupa'nın bir çok noktasına ulaşım imkanı ile birlikte, bölge sanayicisinin taşıma giderleri yüzde 40 düşecek. Toplam 20 milyon dolar yatırımla gerçekleşecek MOSBAR Lojistik Köyü, Martta devreye girecek. 2008'in ikinci yarısından itibaren ise BALO projesi hızlanacak" dedi.

Limana taşıma kolaylaşacak

Lojistik köyün bölgenin beşinci kısım tevsi alanında 306 bin metrekarelik alan üzerine kurulacağını belirten Balatlı, "Projenin büyük bölümü tamamlandı. Mart ayında yapılacak açılış ile birlikte Türkiye'de hayal gibi gözüken projeyi gerçeğe dönüştüreceğiz." diye konuştu.

MOSBAR ݝle ݝzmir Limanı'na yapılacak olan taşımacılığının artacağını ifade eden Balatlı, "Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nden yılda 3 milyon ton yük taşınıyor. Dördüncü ve beşinci kısımların da devreye girmesiyle birlikte bu oran yüzde 5 daha da artacak. MOSBAR ve BALO projeleri bölgenin lojistik ayağı ݝçin stratejik bir öneme sahip. MOSBAR, Manisalı sanayicimize çok büyük maliyet avantajı sağlayacak" şeklinde konuştu.

Bölgenin sanayileşmedeki sahip olduğu bu potansiyelin lojistik ayağını çok önemli kıldığını ifade eden Balatlı, "Manisa OSB ile ݝzmir Limanı arasındaki 35 kilometrelik nıesafede her gün ortalama 400 kamyon veya tır ile konteyner yük taşıması yapılıyor. Yıllık yük kapasitesi 3 milyon tonu aşıyor. ݝşte bu aşamada Manisa-ݝzmir karayolunda seyreden bu yüzlerce tırın yarattığı trafik karmaşasının önlemek ve firmalarımızın dış pazarlarda rekabet şansını zora sokan yük transfer giderlerini MOSBAR ݝle azaltmak amacındayız. Lojistik ve sektör firmalarına ofis imkanı yaratılarak, dış ticaret birimlerinin bir araya toplanacağı MOSBAR ile karayoluna yüklenen liman bağlantılı TIR hareketlerinin ihraç amaçlı taşımalarda yüzde 70'i, ithal amaçlı taşımalarda ise yüzde 30'u yürütülecek" diye konuştu.

BALO Projesine Bakanlıktan destek  

BALO Projesi'ne Ulaştırma Bakanlığı'nın büyük destek verdiğinin altını çizen Balatlı, "Projenin ikinci aşaması olan ve 2008'in ikinci yansından itibaren çalışmalarını hızlandıracağımız BALO projesinde hedefimiz yurtdışı. ݝhracatta ve ithalatta çok önemli stratejik konuma sahip olacak BALO, Türkiye'nin vizyonunu değiştirecek. Proje tüm Batı Anadolu'yu kapsıyor. Malımızı demiryolu ile Avrupa'nın ݝstediğimiz noktasına en geç 4 gün ݝçinde ulaştıracağız. Proje tamamlandığında Manisa- Tekirdağ hattında 675 kilometrelik avantaj sağlanacak" dedi.

 
Alternatif Model Arayışında
 
Meiller, 2008'e Hızlı Başladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncufahrer haberler şoförnewskamyonumsrcdikkatKamyon