Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Mart 2008 Perşembe - 00:00

20 yaşını aşan araçlar uluslararası taşımacılıkta kullanılmayacak

20 yaşını aşan araçlar uluslararası taşımacılıkta kullanılmayacak

Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü ile Halk Bankası arasında uluslararası taşımacılık yapanlara araçlarını yenilemelerinde finansman sağlanmasını öngören protokol, Ulaştırma Bakanlığı'nda imzalandı.

Yıldırım, imza töreninde yaptığı açıklamada, 2003 yılında Karayolu Taşıma Kanunu'nun çıkarıldığını, bu kanunla taşımacılık sektörünün AB standartlarında yeniden yapılandırılmasının öngörüldüğünü belirtti.

Taşımacılık sektörünün yurt içi ve uluslararası alanda rekabet gücünün artırılmasının hedeflendiğini kaydeden Yıldırım, bu kapsamda yapılan uygulamalar çerçevesinde araçların yaş, ağırlık, fenni muayene ve belgelendirilmesine düzen getirildiğini ifade etti. Yıldırım, 2004 yılından bu yana uluslararası taşımalarda araçların yaş sınırının ''20 ve altı'' olarak öngörüldüğünü, buna uyum için verilen sürenin ise Şubat ayında sona erdiğini bildirdi.

Yıldırım, şöyle devam etti: ''Yeni uygulamaya geçerken esnafımızın mağdur olmaması için gerekli çözümleri de üretmek bakanlığımızın görevi. Bu bağlamda 20 yaşını aşan araçlar, Şubat sonu itibariyle uluslararası taşımalarda kullanılamayacak. Ancak bu araçlar hurdaya çekilmeyecek, yurt içi taşımalarda kullanılabilecek. Yurt dışı taşımalara devam etmek isteyen esnafımıza yönelik bir imkanı da düşündük. Araçlarını yenilemek isteyen taşımacılarımıza Halk Bankası finansal destek sağlamayı kabul etti. Bu desteğin taşımacılığımızın yeniden yapılanması, genç filoyla daha çevreci ve rekabet gücü daha yüksek, nakliyecilerimizin de yüzünü güldürecek bir sektörün süratle oluşacağına inanıyorum.''

Halk Bankası Genel Müdürü Hüseyin Aydın da esnaf kefalet kooperatifleri aracılığında kullandırdıkları kredilerin faizlerinin ve vadelerinin son derece uygun olduğunu söyledi.

Bu kredilerde uygulanan 35-50 bin YTL limitini, bu projede 75 bin YTL'ye yükselttiklerini bildiren Aydın, kredide 4 yıl vade ile aylık, 3 ve 6 aylık ödeme seçenekleri sunacaklarını, faizinin aylık yüzde 1 dolayında olacağını ifade etti. Aydın, yeni araçlarda satış bedelinin yüzde 80, ikinci el araçlarda ise yüzde 70'ine kadar da kredi verebileceklerini kaydetti.

Aydın, kapsama girecek tüm araç sahiplerine kredi verebileceklerini, bunun için kaynaklarının yeterli olduğunu, Hazine'nin gerektiğinde faizin 7 puanlık bölümünü sübvanse edeceğini dile getirdi.

Kara Ulaştırması Genel Müdürü Talat Aydın ise 3579 çekici ve 1148 kamyon olmak üzere 4727 aracın 20 yaşını geçmesi nedeniyle uluslararası taşımacılık işi yapamaz hale geldiğini söyledi.

Kapsama giren araçların yoğunlukla Hatay, Şırnak, Gaziantep, Mardin ve Diyarbakır merkezli olduğunu belirten Aydın, bu illerde yoğun tanıtım çalışması yapacaklarını bildirdi.

Açıklamaların ardından, protokol iki genel müdür tarafından imzalandı.

 
35 yaş üstü araçlara vergi affı mı geliyor?
 
Alternatif Model Arayışında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srcbusşoförsondakikatrucktreylerfahrertürkiyedikkat