Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
6 Mart 2008 Perşembe - 00:00

Metsis Projesi İçin Protokol İmzalandı

Metsis Projesi İçin Protokol İmzalandı

Toptan, projenin önemli bir bölümünün, Meclisin iletişim altyapısının tamamen değiştirilmesini içerdiğini ifade ederek, böylece TBMM yerleşkesi içinde kablosuz internet erişiminin her noktadan sağlanabileceğini söyledi.

Sabit telefon altyapılarının da tamamen değişeceğini anlatan Toptan, bütün ses, veri ve görüntünün tek omurga üzerine oturtularak sağlıklı bir yapıya kavuşturulacağını bildirdi.

Toptan, proje ile kullanılan telefonların birer ''çalışma ofisi'' haline geleceğini belirterek, ''TBMM yayınları dahi bir süre sonra küçük bir ücret karşılığı bu sistemden telefonlarla izlenebilecektir'' dedi.

Projenin önemli bir boyutunun da TBMM'nin adeta bir elektronik duvarla örtülmesi olduğunu kaydeden Toptan, ''Çok yüksek düzeyde bir güvenlik altyapısı oluşturulmaktadır. Buna çok önem veriyoruz. O nedenle Türk Telekom, güvenlikle ilgili çalışmayı muhtemelen mayıs ayı sonuna kadar bitirmiş olacak. Projenin tamamı ise yeni yasama yılına, 1 Ekime yetişmiş olacak'' diye konuştu.

TBMM Başkanı Toptan, 5 milyon YTL tutarındaki proje için Türk Telekom'un hiç bir ücret talep etmediğine dikkati çekti. Türk Telekom'un projeyi hibe kapsamında gerçekleştireceğini ifade eden Toptan, projede emeği geçen herkese teşekkür etti. Toptan, ''Meclisin çok güzel kararlar alarak ve kanunlar çıkararak borcunu ödeyeceğini'' de söyledi.

Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım da proje ile Meclisin en son teknolojileri kullanır hale gelmesini amaçladıklarını söyledi. İletişimin artık ''sesin ötesinde bir yaşam tarzı'' haline geldiğini kaydeden Yıldırım, şöyle konuştu:

''Düşünebiliyor musunuz? Bundan 10 sene önce cep telefonu bir iletişim aracı olarak ses ileten bir yenilik olarak hayatımıza girdiğinde hepimiz kuşkuyla bakıyorduk. Ama bugün geldiğimiz noktada alışkanlıklarımızın ne kadar değiştiğini, adeta cep telefonu olmadan yaşamımızı sürdüremeyecek bir noktaya geldiğimizi görüyoruz. Ben göreve başladığımda 20 milyon civarında olan cep telefonu abonesi, bugün 63 milyonu aşmıştır. O zaman sabit telefon abonesi yaklaşık 19 milyondu, şimdi 18.6 milyona gerilemiş durumda. Adeta cep telefonu bizim günlük yaşamımızda ben büyük yardımcımız haline gelmiştir. İletişim artık eski sistemleri, eski usulleri tamamen geride bırakmış, her gün iletişimle ilgili adeta 'mobil yaşam' diyebileceğimiz yeni hayat tarzına, yeni yeni buluşlar, yeni yeni imkanlar ilave edilmektedir. Artık çağımızda bilgiyi üreten, bilgiye sahip olan ve bilgiyi kullanan toplumlar daha öne geçecek ve bundan mahrum olanlar da 'geri kalan toplumlar' diye anılacak.''

Bakan Yıldırım, ''Her şeyi eleştirdik, toplum olarak aksayan yürümeyen her türlü konuları eleştir. Artık eleştirme devri geride kaldı şimdi e-leşme var...'' diye konuştu. Yıldırım, şöyle devam etti: ''Hayatımız e-leşiyor. Artık vatandaşın devlet dairelerine gelmeden, günlük hayatta devletle, seyahatle, çarşı-pazarla olan işlerini yapabilmelerini sağlayan teknolojiler, dünyada süratle yayılıyor. Türkiye'de bundan geri kalamaz. Bu yılın ortalarında vatandaşlarımızın tek kapıdan hizmet alacağı e-Devlet Projesini de resmen başlatmış olacağız. Böylece, insanlarımızın hayatı kolaylaşacak, zamanı daha etkin kullanacaklar. Artık 'mesai' mefhumu da böylece ortadan kalkmış olacak. Vatandaşlarımız işten, ofisten, seyahatte devletle olan işlerini yapabileceği gibi aynı cihazdan televizyon da seyredebilecek, dünyanın milyarlarca sayfalık kütüphanelerine bağlanıp istediği bilgiyi elde edecek.''

Yıldırım, bugün dünyada bilgi adına mevcut olan her türlü teknolojiyi kullanabilir hale geleceklerini anlatarak, ''Meclisin artık ofisleri, milletvekillerinin Meclis çalışanlarının bulunduğu, çalıştığı yerler olmaktan çıkacak, Meclis sahası içindeki her noktada her an her türlü iletişimi en güvenli şekilde sağlayabilir hale geleceğiz'' dedi.

Türk Telekom Yönetim ve İcra Kurulu Üyesi Emin Başer de protokolün imzalanmasından sonra yaptığı konuşmada, proje konusunda bilgiler verdi.

Proje ile görüşmelerde gizlililik, güvenlik ve kalitenin ön plana çıkarılacağını kaydeden Başer, Meclisin her noktasından internete ulaşımın sağlanacağı ve internete ulaşımın hızlandırılacağını söyledi.

Elektrik kesintilerinden sistemin etkilenmemesi için gerekli önlemlerin alınacağını ifade eden Başer, kamere görüntülerinin toplanacağı bir de güvenlik odası kurulacağını kaydetti.

Meclise kurulacak telefon santralini dünyanın yeni kullanılmaya başladığını belirten Başer, bu santral üzerinden e-posta, çağrı yönlendirme, çağrı bekletme ve sesli mesaj hizmetleri verileceğini bildirdi.

Başer, proje kapsamında Meclise 156 sabit, 35 hareketli kamera yerleştirileceğini söyledi. Proje ile ses ve data güvenliğinin de sağlanacağını vurgulayan Başer, böylece ''telefon dinlendi veya karıştı'' şikayetlerinin de ortadan kalkacağını kaydetti. Başer, araç plaka tanıma sisteminin de proje kapsamında Meclise kapılarına yerleştirileceği sözlerini ekledi.

METSİS Projesinin hayata geçirilmesini yönelik protokolün imza törenin de geçen dönem TBMM Başkanlığı yapan AK Parti Manisa Milletvekili Bülent Arınç, TBMM Başkanvekili Meral Akşener, TBMM İdare Amirleri Orhan Erdem ve Muhyettin Aksak ile TBMM Genel Sekreteri Ali Osman Koca da hazır bulundu.

Proje kapsamında, TBMM yerleşke alanı çevresinde konuşlandırılmış, çevre koşullarına dayanıklı, alarm destek yazılımları ile güçlendirilmiş, uzun süreli kayıt yeteneğine sahip, hareketli ve sabit kameralardan oluşan kamera güvenlik sistemi kurulacak.

Modern iletişim altyapısı, güvenlik kameraları ve destek yazılımları ile plaka tanıma, şüpheli nesne algılama gibi sistemler ile yerleşke güvenliği yanı sıra ziyaretçi giriş çıkışlarında da hız ve güvenlik sağlanacak.

Kurulacak olan kablosuz internet erişimi, tüm yerleşke alanını kapsayacak.

AVEA ile yapılan anlaşma ile Mobil-Vizyon adı verilen teknoloji kullanılarak, Meclis TV, cep telefonları üzerinden seyredilebilecek.

Türk Telekom hibesi ile gerçekleştirilecek proje, aynı zamanda TBMM telefon santralinin de geliştirilmesini hedefliyor.

Telefon setleri, 'Tümleşik mesaj sistemi' sayesinde e-postaların okunduğu, sesli mesaj sistemine sahip, sabit telefonlara yazılı mesaj gönderilebilen, Meclis Bilgi Sistemine ulaşılabilen cihazlar olacak.

 
Kotasız taşımacılığı destekliyoruz
 
35 yaş üstü araçlara vergi affı mı geliyor?
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyekamyoncukamyonumlkwsondakikabusnewsfahrertreyler