Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
25 Şubat 2008 Pazartesi - 00:00

K Belgesinde Belirsizlik Yaratan Konular, Yönetmelikle Çözüldü

K Belgesinde  Belirsizlik Yaratan  Konular, Yönetmelikle  Çözüldü

Yazılı bir açıklama yapan Aliağa Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve TOBB Ticaret Odaları Konsey Üyesi Adnan Saka, sektörde belirsizliklere ve çeşitli kesimlerin mağduriyetine  neden olan K belgesi konusunda Ulaştırma Bakanlığı tarafından beklenen yönetmeliğin yayınlandığını söyledi.

Saka, 21 Şubatta yayınlanan yönetmeliğe göre  İl Sınırları İçerisinde 3.5 Tonu Aşmayan Taşımacılık Faaliyetlerine Yönelik Olarak K2 Yetki Belgesi Almak İçin Tanınan Sürenin 31 Temmuz 2009 Tarihine Kadar uzatıldığını kaydetti.

KANGO, DOBLO TÜRÜ BİNEK ARAÇLARINA K ZORUNLULUĞU KALKTI

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka yönetmelikle ilgili şu bilgileri verdi: “Yeni yönetmeliğe göre K2 belgesi alma mecburiyeti olanlar, 31 Temmuz 2009 tarihine kadar belgelerini alırken, ödemeleri gereken ücret üzerinden yüzde 94 oranındaki indirimden de faydalanacak. 31 Temmuz 2009 tarihinden sonra K2 belgesi almayan firmaların ödemeleri gereken tutar 5 bin 778 YTL olacak. Ayrıca; Ruhsatında kamyonet ibaresi bulunan Doblo, Kangoo, Partner gibi araçlar gerçek kişi adına hususi olarak kayıt yaptırılır ve araçta ticari maksatla veya kendi iştigal konusu ile ilgili taşıma yapılmayıp sadece binek olarak kullanılırsa bu kamyonetlere K belgesi alma zorunluluğu kaldırılmıştır.”

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka, son dönemde gerek mevzuat gerekse de uygulamadan kaynaklanan belirsizlikler nedeniyle K belgesinde kamuoyunun merak ettiği birçok soru bulunduğunu, bu yönetmelikle bu soruların yanıt bulduğunu da belirterek; “Son dönemde gerek üyelerimiz gerekse de ruhsatında kamyonet ibaresi bulunan çok sayıda vatandaşımız bizlere başvurarak bilgi almak istiyordu. Ancak bu konuda bir belirsizlik vardı. Bu yönetmelikle belirsizlikler ortadan kaldırılmıştır. Konu hakkında duyarlılık gösteren Ulaştırma Bakanlığına, Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü’ne ve büyük bir yoğunlukla karşı karşıya bulunan Ulaştırma Bölge Müdürlüklerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

K BELGESİ İÇİN 31 TEMMUZ 2009’U BEKLEMEYİN!

Saka, K belgesi alma zorunluluğu olanların, yönetmeliğin indirim için tanıdığı son günler beklenmeden şimdiden alınmasının önemine işaret ederek, “Artık her alanda olduğu gibi Karayollarında da belgeleme büyük önem kazandı. K belgesi konusunda yıllardır indirim ve belirli bir uyum süreci verildi. Ancak Artık 31 Temmuz 2009’dan sonra böyle bir süre uzatımı olmayacak. Üyelerimizin mağdur olmaması için şimdiden bu işlemlerini yaptırmalarında fayda var” dedi.

Aliağa Ticaret Odası Başkanı Saka Yeni yönetmelikte yer alan hususları şöyle özetledi:

* Toplam yüklü ağırlığı 3,5 tonu geçmeyen araçlar için K1* ve K2* Yetki Belgeleri 31.07.2009’a kadar " indirimli olarak verilecek.  K1*  Yetki Belgesi sadece il sınırları dahilinde geçerli olacak. Ancak K2* Yetki Belgesi şehirlerarasında da geçerli olacaktır.

* Ruhsatında kamyonet yazan araçlar gerçek kişi adına hususi olarak kayıt yaptırılır ve araçta ticari maksatla veya kendi iştigal konusu ile ilgili taşıma yapılmayıp sadece binek olarak kullanılırsa bu kamyonetlere K belgesi alma zorunluluğu kaldırılmıştır. (Doblo, partner, connect ve çift kabinli araçlar, L200 Mitsubishi, Volkswagen transporter, ford transit, mercedes vito, hyundai vb.)

* K2 Yetki Belgesi’ni K1 Yetki Belgesi olarak veya K1 Yetki Belgesi’ni de K2 Yetki Belgesi olarak, aradaki ücret farkı ödenerek, değiştirilebilme imkanı yoktur.

* K Yetki Belgesi olduğu halde yeni aldığı aracı K Belgesine eklettirmeyen firmalar, denetimlerde hiç K belgesi yokmuş gibi muamele görüp bu firmalara 5000 YTL para cezası kesilmektedir. Bu konuda her hangi bir değişiklik bulunmamaktadır.

* Denetimlerde aracın boş veya dolu olmasına bakılmaksızın K Yetki Belgesi aranmakta ve belgesi olmayanlara idari para cezası kesilmektedir.

* K1 ve K3 Yetki Belgelerinde kapasite tamamlama, sermaye, adi ortaklıktan şirkete geçiş vb. durumların yönetmeliğe uygun hale getirilmesi şartı 31.07.2009 tarihine kadar uzatılmıştır.

* Dernekler, cemiyetler vb. kuruluşlardan, K Yetki Belgesi almak istemeleri durumunda Oda kayıt şartı aranmayacaktır.

* K Yetki Belgesi sadece anne, baba ve çocuklar arasında bir defaya mahsus olmak üzere devredilebilmektedir. Şahıs belgesini eşine, kardeşine devredemez.

 
BUGÜN 30 YILLIK BİR HASRETİ GİDERİYORUZ
 
Teslimatlar Hız Kesmiyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncusondakikaKamyonşoförtreyler haberler fahrerkamyonumlkw