Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
4 Aralık 2017 Pazartesi - 17:10

Ford Trucks Her Şartta Her Zorlukta Müşterisinin Yanında

Ford Otosan'ın ağır ticari markası Ford Trucks, yeni seri araçları, hızlı ve avantajlı servis çözümleri ve müşteri odaklı hizmet anlayışla farkını göstermeye devam ediyor. Ford Trucks’ın ürün ve hizmetlerine yönelik son gelişmeleri Ford Trucks Pazarlama, Strateji ve Ürün Planlama Müdürü Armağan Hazar’dan dinledik.

Ford Trucks Her Şartta Her Zorlukta Müşterisinin Yanında

Armağan Hazar
“İnşaat Segmentindeki Pazar Payımızı Yüzde 33’e Taşıdık”

2017 performanslarına yönelik değerlendirme yapan Hazar, Ford Trucks olarak, daralan pazarda güçlü bir performans sergilediklerini belirterek, yılın ilk 9 ayını yüzde 28,6 pazar payı ile kapattıklarını açıkladı. Yol serisinde geleneksel liderliklerini devam ettirdiklerini ifade eden Hazar, çekici segmentinde de her geçen gün pazar paylarının arttığını söyleyerek inşaat segmentinde de her 3 araçtan 1’inin Ford Trucks olduğunun altını çizdi.

Yeni inşaat serisi araçlarının pazarda ciddi anlamda kabul gördüğüne dikkat çeken Hazar, inşaat segmentindeki pazar paylarının yüzde 33’lere kadar taşıdıklarını açıkladı.

Sadece satış değil, satış sonrası kampanyalarla müşterilerin yükünü hafifletecek çok avantajlı kampanyalar devreye aldıklarını söyleyen Hazar, “Tüm sene devam eden servis kampanyalarıyla, avantajlı paket ve fiyatlar sunarak müşterilerimizin hayatını kolaylaştırmaya çalışıyoruz” dedi.

Ağır ticari araç pazarı bu yıl nasıl seyrediyor? Ford Trucks’ın geçtiğimiz yıllara göre 2017 performansına yönelik neler söylemek istersiniz? Çekici ve inşaat kamyonlarında pazar bu yıl nasıl bir çizgi izliyor? Genel bir pazar değerlendirmesi yapar mısınız?

 

“İnşaat Segmenti Yılın İlk 9 Ayında Yüzde 50,5 Payla Pazarı Domine Etti”

2017 yılının ilk yarısında 500 seviyesinde gerçekleşen 16 ton üstü ağır ticari araç pazarı,3. çeyrekte bin seviyesine ulaştı. Pazarın yıl sonunda, geçen seneye paralel seviyede tamamlanacağını tahmin ediyoruz. Segmentlere baktığımızda, inşaat yılın ilk 9 ayında yüzde 50,5 payla pazarı domine etmeye devam etti. İnşaat sektöründeki yükselişin önümüzdeki dönemde de süreceğini tahmin ediyoruz. İnşaatı devam eden İzmir Otobanı, anons edilen Çanakkale Köprüsü ve Kanal İstanbul Projesi ve İstanbul’da başlayan kentsel dönüşüm çalışmalarının Anadolu’ya yayılması gibi etkenler sayesinde inşaat sektöründeki hareketliliğin devam edeceğini öngörüyoruz. Çekici segmentinde ise Eylül ayında bir miktar yükseliş oldu, segment yıl ortalamasında yüzde 32,5 seviyesine ulaştı.  Son çeyrekte, çekici segmentinin pazardan alacağı payın, yılbaşına oranla artacağını öngörüyoruz. Yol serisine baktığımızda, Eylül sonu itibariyle segmentin pazardan aldığı payın yüzde 17 olduğunu ve geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre 2,5 puan artış olduğunu görüyoruz.

“İnşaat Serisi Aracımız Pazarda Büyük Kabul Gördü”

Yeni araçlara ilişkin beklentileriniz karşılandı mı?  Önümüzdeki döneme ilişkin öngörüleriniz nelerdir?

Kesinlikle! Geçtiğimiz yıl içerisinde ürün lansmanımız ile hem sektörün her alanını kapsayan bir çeşitlilik sağladık, hem de genişleyen ürün gamımızda yaptığımız yeniliklerle işletme maliyetlerinde önemli iyileştirmeler yaptık. Ağır ticari vasıta sektörü geçen seneden sonra toparlanmaya başladı diyebiliriz, biz de orta ve uzun vadeli planlarımızı bu yönde olgunlaştırıyoruz. Doğru zamanda doğru ürün devreye almak çok önemli! Özellikle inşaat serisi aracımız ilk lansmanını yaptığımız günden beri pazarda büyük kabul gördü. Büyüyen inşaat sektöründe piyasanın ihtiyaç duyduğu ürünleri anında hizmete sunarak, inşaat segmentindeki pazar payımızı yüzde 23’lerden yüzde 33’lere kadar taşıdık.

“Sürücülerimizden Olumlu Geri Dönüşler Alıyoruz”

Ford Trucks araçlarında birçok geliştirme yaptı ve araçlarını yeniledi. Yeni araçlarınıza ilişkin sektörden alınan geri dönüşler nasıl oluyor? Konuyla ilgili detayları paylaşır mısınız?

Hem büyük filolarımızdan hem de sürücülerimizden ürün gamımızda bulunan her araç için birbirinden değerli olumlu geri dönüşler alıyoruz. İnşaat araçlarımızda dayanıklılık, güç ve frenleme; çekici ve yol serisi araçlarımızda ise düşük yakıt tüketimi, uzun bakım aralıkları ve yüzde 25 mertebelerinde iyileştirilmiş işletim giderleri, müşterilerimizin memnuniyetinin kaynağını oluşturuyor. Özellikle sektörün tecrübeli şöförleri, Ecotorq motorumuzla sunduğumuz yüksek tork ve güç değerlerine eşlik eden düşük yakıt tüketimi değerlerini çok fazla beğeniyor.


3 Ayrı Satış Kampanyası

‘Her yükte birlikte’ mottosu ile yola çıkan Ford Trucks müşterilerine yönelik ne tür kampanyalar düzenliyor? Satışa yönelik müşteriye neler sunuyor?

Sadece satış değil, satış sonrası kampanyalarımızda da Ekim ayında müşterilerimizin yükünü hafifletecek çok avantajlı kampanyalar devreye aldık. Ekim ayında ‘Üçlü Ekonomi Zirvesi’ söylemimiz ile araç alan müşterilerimize 3 ayrı satış kampanyası fırsatı sunduk. Tüm Ford Trucks modellerimizde, 3 yıl, yüzde 0,89 faizle 200.000 TL kredi kampanyasını devreye aldık. Buna ek olarak çekici serisinde, yeni araç alımında  3 adet bakım paketini müşterilerimize ücretsiz olarak sunuyoruz. Ford Trucks olarak, çekici serisi alan müşterilerimize  3. yıl garantisini de ücretsiz olarak sunuyoruz. Böylece Ford Trucks sahibi olan herkes, çekici serisinde 2 yıl olan garanti süresini hiçbir ücret ödemeden bir yıl daha uzatabiliyor.

 

Ücretsiz Check Up Hizmeti Sunuyoruz

Satış sonrasında da sene sonuna kadar devam edecek kampanyalar devreye aldık. Ford Trucks aracı olan tüm müşterilerimizin, araçlarını kışa hazırlamak için Ford Trucks yetkili servislerimizde ücretsiz check up hizmeti sunuyoruz. Buna ek olarak,  yetkili servislerimizde 1000 TL üstündeki mekanik harcamalarda ise Ford Trucks yeleği hediyemiz müşterilerimizi bekliyor.  Ekim ayı itibarıyla, 3542 ve 4142 inşaat serisi modellerinde ‘Çift Katlı Baskı Balata’ kampanyasını da devreye aldık. Bu değişim fırsatıyla müşterilerimize, çift katlı baskı balataya en avantajlı fiyatlarla geçme imkanı sunuyoruz. Kampanyamız kapsamında müşterilerimiz, çift katlı baskı balata değişimini 3200 TL yerine 2000 TL’ye tüm Ford Trucks yetkili servislerimizden 31 Aralık 2017 tarihine kadar gerçekleştirebilecekler.

 
SCANIA XT Bir Devrin Kapılarını Açıyor
 
Assan Hanil'de Görev Değişimi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
SCANIA XT Bir Devrin Kapılarını Açıyor
Scania 2 milyar Euro’yu geçen yatırımla geliştirdiği yeni nesil araçlarına ...
DAF Türkiye Pazarına İddialı Girdi!
Dünyanın önde gelen kamyon üreticilerinden DAF Trucks, geçtiğimiz senenin ...
Hyva, Alpha Damper Silindirleriyle Farkını Gösteriyor
1979 yılında kurulan, damper silindirleri konusunda global pazar lideri ...
 
Hayvana Saygı Ekonomiye Katkı
Araç üstü ekipman ve treyler sektöründe öncü marka olan OKT Trailer, yüzde ...
Mercedes-Benz Arocs 3363 LS - 120 Ton Çekici Türkiye Pazarında
2016 yılı itibarıyla Euro 6 dünyasına yepyeni ürünler sunan Mercedes-Benz ...
Schmitz Cargobull, 125 Yıllık Tecrübe ve Bilgisini Türkiye’ye Taşıdı
125 yıllık köklü geçmişiyle treyler pazarının güçlü markası Schmitz Cargobull, ...
 
‘Dual System Teknolojisi CNG ve Motorin Bir Arada
CNG dönüşümünde ‘teknolojik devrim’ olarak adlandırılan SOCAR “Dual System”  ...
Krone Filo Kiralama Hizmetiyle Sektöre Dinamizm Getiriyor
Türkiye’de üretim fabrikası, ikinci el hizmeti, servis ve yedek parça ...
Ağır Vasıta Filo Kiralama Hama İle Çok Karlı
Her yıl artış gösteren operasyonel ağır vasıta filo kiralama hizmeti, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
sondakika
truck
news
haberler
dikkat
lkw
kamyonum
fahrer
türkiye