Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
26 Temmuz 2022 Salı - 16:30

Dünya Genelinde Ne Oldu?

Haziran ayı yine dolu dolu geçti, yurtta ve dünyada birçok gelişme yaşanırken belli başlıklarla bu ay dünyada ne olmuş bakalım…

Dünya Genelinde Ne Oldu?

Haziran’ın ilk haftası Çin’in uzun zamandır beklenen Çin-Kırgızistan-Özbekistan (CKU) demiryolunda düğmeye bastığı ve önümüzdeki yıl baharda başlaması beklenen güzergahta çalışmalara start verildiği duyuruldu. Yüksek maliyet, lojistik sorunları ve teknik sorunlar nedeniyle uzun yıllardır gecikmeler yaşanan projede özellikle Kırgızistan bölgesinin kış koşullarının zor olması, dağlık olması ve hatta 90’dan fazla tünel açılması gereksinimi bu gecikmeleri artıran nedenlerden birkaçını oluşturuyordu.

Tarihler 10 Haziran’ı gösterdiğindeyse Rusya ile Çin arasındaki ilk karayolu köprüsü, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekatı üzerine, Moskova ile Batı arasındaki ilişkilerde yaşanan derin krizin ortasında yük trafiğine açıldı. Rusya'nın Blagoveshchensk kenti ile Çin'in Heihe kenti arasında Amur Nehri üzerindeki 1.080 metre uzunluğundaki geçişin inşaatı, her iki tarafta eş zamanlı olarak 2016 yılının sonlarında başlamış, köprünün açılışı başlangıçta Kasım 2020 olarak planlanmış olsa da pandemi nedeniyle ertelenmişti. Toplam yatırımın 19 milyar rubleye (325.4 milyon$) ulaştığı köprüde bunun 14 milyarı (240 milyon$) Rusya tarafından sağlandı.

Yine Haziran ayında Rhenus Home Delivery ve Sono Motors elektrikli kamyonlardaki güneş pillerinin menzillerini artırıp artıramayacağını test etmek için bir aracını yola çıkardı. Rhenus, 15 Haziran'da yaptığı basın açıklamasında; bu projeyle, araç yüzeyindeki güneş pillerinin menzili ne ölçüde artırabileceğini ve teknolojinin gelecekte yaygın kullanım için ne gibi bir potansiyel sunduğunu bulmayı amaçladığını ve gerçekçi ortalama değerler elde etmek için testi dört mevsim boyunca uzun vadeli bir proje olarak tasarladıklarını belirtti.

Yine Haziran ayında Özbek kamyoncular ilk kez Pakistan'dan Afganistan üzeri transit yük taşımacılığı yaparak Taşkent'e kargo taşıdı. Daha önce Pakistanlı ve Hintli şirketlerin de test ettiği bu rotada, sürücüler, Karaçi limanından Taşkent'e dondurulmuş et teslimatı gerçekleştirdi. 2760 km'lik rota Karaçi, Peşaver, Kabil, Mezar-ı Şerif ve Termez'den geçti.

IRU'nun yıllık sürücü sıkıntısı anketi, doldurulmamış ticari sürücü pozisyonlarının dünya genelinde endişe verici oranlarda artmaya devam ettiğini gösterdi. Amerika, Asya ve Avrupa'da 25 ülkede 1.500'den fazla ticari karayolu taşımacılığı operatörü araştıran IRU, 2021'de Avrasya hariç tüm bölgelerde kamyon şoförü sıkıntısının arttığını tespit etti. 2022'ye bakıldığında, Arjantin ve Çin'deki firmalar hafif iyileşmeler öngörürken, çoğu bölgedeki operatörlerin kamyon şoförü sıkıntısının artmaya devam etmesini beklediği gözler önüne serildi.

Ticaret Bakanlığı İhracat Genel Müdürlüğü'nden alınan 23.06.2022 tarihli yazıda; Gürcistan'da yaşanan transit yoğunlukla birlikte TIR parklarından günlük alınan ücretin 15 Mayıs 2022 tarihinden itibaren 30 GEL'den 80 GEL'e yükseltildiği, Gürcistan'ı transit ve re-eksport taşımacılıkta kullanacak yük taşıtlarından alınan 200 GEL'lik geçiş ücretinin de resmi gazetede yayımlanan kararla 20 Haziran 2022 tarihinden itibaren 350 GEL olarak uygulanacağı bildirildi.

Öykü İMSET

Haber Müdürü

 

 
Çayırhan Termik Santrali İşletme Müdürlüğüne Ait Klor Gazı Tankları İçin Nakliye Hizmeti Alınacak
 
2021 Yılında Ubak İzin Belgeleri ile Yapılmış Olan Üçüncü Ülke Taşımalarını İletmek İçin Son Tarih...
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Vahap Tan 26 Temmuz 2022 Salı 17:18

Öykü Hanım, çok güzel bir çalışma olmuş emeğinize sağlık. "Tarihler 10 Haziran’ı gösterdiğindeyse Rusya ile Çin arasındaki ilk karayolu köprüsü, Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik askeri harekatı üzerine, Moskova ile Batı arasındaki ilişkilerde yaşanan derin krizin ortasında yük trafiğine açıldı" demişsiniz. Demek ki, uluslararası ilişkilerde bizim sonradan öğrendiğimiz derin hesap ve stratejiler hep olmaya devam edecek. Sektörümüz ilgilendiren milletlerarası gelişmeleri yorumlamaya devem etmeniz temennisiyle...

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Almanya’da Şoför Krizi Çığ Gibi Büyüyor!
Almanya'da kamyon şoförü sıkıntısı giderek daha büyük bir sorun haline ...
Çin-BRICS Ticareti 2022'nin İlk Yarısında %14,1 Büyüyerek 244 Milyar Abd Dolarına Ulaştı
Çin'in BRICS ülkeleri (Brezilya, Rusya, Hindistan ve Güney Afrika) ile ...
Kazakistan Karayoluyla Akaryakıt İhracatı Yasağını Uzattı
Kazakistan'da Mayıs ayında sona eren benzin, motorin ve diğer petrol ürünlerinin ...
 
Kırgızistan Hükümeti, Çin-Kırgızistan-Özbekistan (CKU) Demiryolunun Kırgız Bölümünün Ön Güzergahını Onayladı
Kırgızistan hükümeti, Çin-Kırgızistan-Özbekistan (CKU) demiryolunun Kırgız ...
Rus Nakliyeciler, Ab'den Gelen Araçlarla İlgili Şikayette Bulundu
Rus karayolu taşıyıcıları, Rus İnsan Hakları Konseyi’ne; Avrupa araçlarının ...
MAN, Nürnberg'de Batarya Fabrikası Kuruyor
2025'in başından itibaren MAN Truck & Bus, Nürnberg tesisinde elektrikli ...
 
DB Schenker, USA Truck'ı 453 Milyon Dolara Satın Aldı
DB Schenker, özellikle Kuzey Amerika'da kendisini daha iyi konumlandırmak ...
İhracatta Yol Ayrımı
Ukrayna, BM, AB ve aracılar, ülkede engellenen tahıl ihracatı sorununu ...
Biden, Benzin ve Dizel Vergilerinin Üç Ay Süreyle Askıya Alınmasını İstiyor
Joe Biden 22 Haziran'da Kongre'yi federal benzin ve dizel vergilerini ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srctreylertruckbusfahrernewskamyonumşoförKamyon