Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
17 Aralık 2021 Cuma - 14:17

Yeni Nesil Araçlar İçin Teknoloji Çözümleri; ZF ProAI

ZF, “Yeni Nesil Mobilite. Şimdi.” sloganıyla, yeni nesil araçlar için sunduğu teknoloji çözümlerine odaklanıyor. ZF ProAI süper bilgisayarının yeni nesli, ZF’nin ürün yelpazesinde önemli bir role sahiptir. ZF ProAI neredeyse her araç platformu ve her otomasyon seviyesi için özelleştirilmiş bilgi işlem gücü sağlıyor.

Yeni Nesil Araçlar İçin Teknoloji Çözümleri; ZF ProAI

Dijitalleşme, bağlanabilirlik, emisyonsuz otonom sürüş mobiliteyle birlikte yeniden tanımlanıyor. Bu eğilim, COVID-19 kriziyle hızlandı ve “beklenen zaman” önemli ölçüde kısaltıldı. Otomotivin geleceği, akıllı, elektriğe dayalı, otonom araçlar, güvenli ve sürdürülebilir mobilite ile ilgilenen üreticilerin, pazardaki büyüme trendlerini belirlemesiyle şekilleniyor.

ZF‘nin kendisini bu talebe göre ayarladığını ifade eden ZF Otonom Mobilite Sistemleri Başkan Yardımcısı Torsten Gollewski, “Stratejik hedefimiz, 'Yeni Nesil Mobilite' için teknoloji sağlamaktır” diyor. Ardından "Geleceğin araçları ve mobilite konseptleri için gerekli tüm teknolojilere şimdiden sahibiz. Buna yüksek performanslı bilgisayarlar, yazılımlar, araç sensörleri ve aktüatörleri ile mobilite hizmetleri için araç bağlantısı da dahil“ diye ekliyor.

ZF ProAI: Esnek ve Ölçeklenebilir

Yeni elektrik/elektronik araç mimarilerinin çekirdeği, etki alanı veya bölge denetleyicileri olarak kullanılabilen yüksek performanslı bilgisayarlardan oluşuyor. ZF, grubun IAA 2021’de Avrupa'da ilk kez tanıttığı ZF ProAI süper bilgisayarı ise tam da bu noktada devreye giriyor. Gollewski bu durumu, "ProAI neredeyse her tür araç için çok çeşitli olası uygulama alanlarını kapsar ve otomatik veya otonom sürüşün tüm aşamaları için uygundur" diye açıklıyor.   

Yüzde 70'e kadar daha az güç tüketimi ve %66 daha fazla bilgi işlem gücü

ZF ProAI'nin yapay zekâ yetenekleri, derin öğrenme için uygun hâle getirilerek daha ileri düzey güvenlik işlevleri için önemli bir temel oluşturuyor. Bilgisayar; kameralardan, radarlardan, lidarlardan ve ses düzenlerinden alınan ortam ölçüm verileri de dahil olmak üzere tüm sensör verilerinin GPU kaynaklı 360° birleşimini sağlıyor.

Yeni nesli daha da kompakt olarak tasarlanan ZF ProAI daha az kurulum alanı gerektiriyor. İstenilen performansa bağlı olarak pasif soğutma, hava soğutma ve sıvı soğutma gibi mevcut soğutma seçenekleri dikkate alındığında bile çoğu modeli standartlaşmış 24x14x5 cm ölçülerinde geliyor. ZF ProAI, otomotiv endüstrisi gereksinimlerine uygun olarak yüksek teknolojili iç mekânlar ve zorlu koşullarda bile en yüksek esneklik ve güvenilirlik sağlarken siber tehditlere karşı en son güvenlik önlemlerini sunuyor.

Müşteri gereksinimlerine bağlı olarak farklı "Çip Üzerinde Sistem" (SoC) çeşitleriyle, yani farklı üreticilerin işlemcileriyle donatılabilen ZF ProAI, ZF veya üçüncü parti tedarikçilerin yazılımlarıyla da çalışabiliyor. Standartlaşmış bağlayıcılara birkaç ZF ProAI ünitesini birbirine bağlama imkânı, ona her tür araçta kullanım ve kurulum için oldukça esnek bir yapı kazandırıyor.

ZF'nin yüksek performanslı bilgisayarı, 20 ila 1000 teraOPS arasında bir bilgi işlem gücüne sahip. Bu, saniyede 1000 trilyona kadar – veya bir katrilyona kadar – bilgi işlem kapasitesi anlamına geliyor. Otomotiv üreticileri, mevcut soğutma seçeneklerinin çeşitliliği ile tek bir ECU tipi aracılığıyla tüm araç platformları, yazılım uygulamaları ve E/E mimarileri için kendilerine özel bir çözüm bulabilirler. Bu durum, verimliliği artırırken genel maliyetleri düşürüyor.

ZF hem binek otomobiller hem de ticari araçlar için ilk büyük ZF ProAI siparişlerini almaya başladı ve 2024'ten itibaren de büyük ölçekli üretimde merkezi kontrol cihazını üretmeyi hedefliyor.

 

 
Kasım Ayında Mercedes-Benz Türk İmzalı Otobüsler 15 Farklı Ülkeye İhraç Edildi
 
Ford Trucks Genel Müdür Yardımcısı Serhan Turfan, "Ağır Ticari Araçlar İçinde İlk Olarak Yollarda Elektrikli Kamyonları Göreceğiz"
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kasım Ayında Mercedes-Benz Türk İmzalı Otobüsler 15 Farklı Ülkeye İhraç Edildi
Türkiye’den ihraç edilen her 4 otobüsten 3’ünü üreten Mercedes-Benz Türk, ...
ABD, Türkiye'den 2 Şirkete İhracat Kısıtlaması Getirdi
ABD Ticaret Bakanlığı, ihracat kısıtlamaları getirilen şirketler listesine ...
2021’de Pazarın Üstünde Bir Büyüme Yakalayan MAN, Satış Adedini İkiye Katlamayı Hedefliyor
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. geleneksel yıllık değerlendirme toplantısı, ...
 
Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Rusya 3.Ülke Geçiş Belgeleri Kullanıma Açıldı
UND, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan ve Rusya 3.ülke geçiş belgelerinin ...
Karsan’a, The Stevie Awards’ın Kadınlar İçin Liderlik Gelişiminde Başarı Kategorisinde Ödül
Türkiye otomotiv sanayinin önde gelen kuruluşlarından Karsan, kadın erkek ...
ATP Anlaşmasına Taraf AB Ülkelerinden İspanya’ya, Çalışma Ziyareti Gerçekleştirildi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, “Bozulabilir Gıda Maddelerinin Taşınmasına ...
 
İtalya'da Gerçekleştirilen Grev Nedeni ile Gecikmeler Yaşanabilir
UND, bugün İtalya'da 24 saat sürecek olan grevin gerçekleştirileceğini ...
FleetGO’dan Belirsizliklere Karşı Etkin ve Sürdürülebilir Çözümler
Dünya koronavirüs pandemisi ile mücadele etmeye devam ederken her koşulda ...
Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi, Daimler’in CASE Stratejsinde Önemli Bir Rol Üstleniyor
Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi’nde yer alan “Connectivity, Apps & Data ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newsfahrertürkiyeKamyonlkw haberler kamyonumdikkatsrc