Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
17 Aralık 2021 Cuma - 11:49

Lojistik Sektöründen Ortak Akıl Toplantısı

Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri sektörüne yönelik Ortak Akıl Toplantısı 15 Aralık Çarşamba günü TİM binasında gerçekleştirildi.

Lojistik Sektöründen Ortak Akıl Toplantısı

UND'nin açıklamasına göre, Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri sektörüne yönelik Ortak Akıl Toplantısı 15 Aralık Çarşamba günü TİM binasında gerçekleştirildi.

Toplantıya, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürü Sn. Dr. Emre Orhan Öztelli, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hizmet Sektör Konsey Başkanı Sn. Ahmet AKBALIK, HİB Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri Komite Başkanı Sn. Şahap Çak, Uluslararası Nakliyeciler Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Çetin NUHOĞLU, HİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Deniz Ticaret Odası Meclis Başkanı Sn. Salih Zeki ÇAKIR, Lojistik ve Taşımacılık Hizmetleri Dairesi Başkanı Sn. Yusuf KARAKAŞ, Hizmet İhracatçıları Birliği Genel Sekreteri Sn. Fatih ÖZER ve sektör temsilcilerinin katılım gösterdi.

Toplantının açılış konuşmasını yapan TİM Hizmet Sektör Konsey Başkanı Sn. Ahmet AKBALIK, HİB bünyesindeki eğitim hizmetleri, eğlence ve kültür hizmetleri, müteahhitlik ve teknik müşavirlik hizmetleri, turizm ve seyahat ile ilgili hizmetler, liman işletmeciliği ve yer hizmetleri, yazılım ve bilişim hizmetleri, yolcu taşımacılığı hizmetleri, yük taşımacılığı ve lojistik hizmetleri, diğer iş hizmetleri sektörlerinin detaylı bir şekilde analizlerini yaptırdıklarını belirtti ve sözlerini şöyle sürdürdü, “Yaklaşık 1 yıldır çok detaylı bir araştırma üzerinde çalışıyoruz. Bu araştırma sayesinde tüm sektörlerimizin mevcut pozisyonlarını, rakiplerimizin stratejilerini, hedef pazarlarımızı ve nasıl konumlandırma yapmamız gerektiği gibi sonuçlara ulaşacağız. Bu sayede sektörlerimizin ihtiyaçlarını daha iyi tespit edip ortak bir amaç doğrultusunda yol haritası çizeceğiz.” dedi

Lojistik sektörünün Türkiye’nin artan mal ihracatına kaldıraç etkisi yapacağının altının çizen Başkan Akbalık, “Artık bir ürünü sadece üretmeniz ve satmanız yeterli değil, bu süreci iyi bir lojistikle de entegre ettiğiniz zaman bir değer oluşturuyorsunuz, rekabetçilik gücünüzü artırıyorsunuz. Hedefimiz bizim için stratejik bir öneme sahip olan lojistik sektörünün önündeki engelleri kaldırarak sektörün güçlenmesini sağlamak ve bu sayede hem hizmet ihracatını artırmak hem de mal ihracatına pozitif katkı sağlamak” dedi.

Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri sektörünün turizmden sonra en fazla döviz kazandırıcı hizmet olduğunu, üstelik Türk ihraç ürünlerini de alıcılara ulaştıran sektör olması nedeniyle de ayrı bir öneme sahip olduğunu belirten Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Emre Orhan Öztelli, “Artan ticaret hacmi doğrultusunda büyüyen sektörün karşılaştığı problemleri çözmek için yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Gümrük kapılarının kapasite artışı sektörün artış hızının gerisinde kaldı. Bu dar boğazların sektöre yaşattığı sıkıntıların farkındayız” dedi. Lojistik sektörünün değişen konjonktür doğrultusunda farklı ülkelerde anlık problemlerle karşı karşıya kalmasının yarattığı problemleri ortadan kaldırmak için yoğun mesai harcadıklarını belirten Öztelli, ayrıca AB Yeşil Mutabakatının getirebileceği ek maliyetleri de belirtti. Ticaret Bakanlığı’nın sektöre yönelik destekleyici çalışmalarını da anlatan Genel Müdür Emre Öztelli, “Sektör daha önce birçok ihracat desteğinden faydalanamıyordu. Bu sorunu ortadan kaldırıyor, sektörün ihtiyaçlarına yönelik özel teşvik mekanizmaları üzerinde de çalışıyoruz. Ayrıca daha önce kurulan lojistik merkezlerinin yapısını da güncelleyerek sadece bir bina değil lojistik sürecinin tamamını destekleyecek bir modele dönüştüreceğiz” dedi.

Toplantıda konuşan HİB Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri Sektör Başkanı Şahap Çak, “Pandemi dönemi sektörün, hem temel ihtiyaçlar hem de ihracat için ne kadar stratejik öneme sahip olduğunu bir kez daha gösterdi. Ben sektörü nefese benzetiyorum, yokluğunda kıymeti anlaşılıyor” dedi. Artan döviz kurları nedeniyle başta harcırahlar olmak üzere birçok kalemde ciddi maliyet artışlarıyla karşılaştıklarını söyleyen Şahap Çak, “Bugüne kadar ihracatçı statüsünde görülmüyorduk ve birçok ihracat desteğinden faydalanamıyorduk. Hizmet İhracatçıları Birliğin kurulması ve sektörün ihracata katkısının gözler önüne serilmesi bizler için çok sevindirici” şeklinde konuştu.

İhracatçıların yerli firmaları tercih etmesi gerektiğini söyleyen Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Nuhoğlu, “Mal ihraç ederken hizmet ithal etmeyelim. Kendi firmalarımızı rekabetçi yapamazsak dışa bağımlılığımızı azaltamayız” dedi. Avrupa Birliği’ne yapılan ihracatın büyük kısmının kara yolu üzerinden yapıldığını belirten Başkan Nuhoğlu şöyle konuştu, “Tırlar kapılarda 4 gün kontak açık beklerken yeşil dönüşümü konuşmak anlamını yitiriyor. AB’nin öncelikle bu süreci hızlandıracak yatırımlar yapması gerekli.” dedi

2018 yılında kurulan HİB’in kısa sürede 2 binden fazla üyeye ulaştığını belirten HİB Genel Sekreteri Fatih Özer, “Bakanlık bünyesinde sadece hizmet sektörü için oluşturulan Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü ve bu yapının destekleri hedeflerimize daha hızlı ulaşmamızı sağlayacak. Bizler de yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarda, sektörlerin beklentileri, ihtiyaçları ve yaşadığı sorunları sizlerle yapacağımız görüşmeler ile belirleyecek ve her bir sektörümüzün ihracatını, ihracatçı sayısını ve yarattıkları katma değeri artırmak için çalışacağız” şeklinde konuştu.

 
ABD, Türkiye'den 2 Şirkete İhracat Kısıtlaması Getirdi
 
Kasım Ayında Mercedes-Benz Türk İmzalı Otobüsler 15 Farklı Ülkeye İhraç Edildi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dolar 15 TL'yi, Euro 17 TL'yi Geçti
Merkez Bankası'nın bugün yapacağı yılın son Para Politikası Kurulu toplantısı ...
Bulgaristan İkili Geçiş Belgelerinin Dağıtımına Başlandı
UND, temin edilen ilave Bulgaristan ikili geçiş belgelerinin dağıtımına başlandığını açıkladı. 
Bulgaristan İkili Geçiş Belgeleri Konusunda Anlaşma Sağlandı
UND, Bulgaristan tarafı ile yapılan görüşmeler sonucunda 5.000 adet ikili ...
 
Hava Kargoda Fiyatlar Rekor Tazeledi
Bu yıl hava kargo gelirlerinin 175 milyar dolarla rekor kırması beklenirken ...
Türk Nakliyeciler Bulgaristan Geçiş Belgesi Bekliyor!
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, ...
Kapıkule’ye İlave Yeni Bir Kapı Şart!
AB’nin Global Gateway projesi kapsamında yol, demiryolu gibi bağlantılar ...
 
AB Çin'in İpek Yolu Projesine Global Gateway ile Rakip Olmayı Hedefliyor
Geçtiğimiz günlerde açıklanan ve Çin'in yeni İpek Yolu projesine rakip ...
Merkez Bankası Döviz Piyasasına Satış Yönünde Müdahale Etti
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, döviz piyasasına satış yönünde müdahale ...
Taşucu Limanı Özelleştirildi
Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, en iyi teklif tutarları toplam 1 milyar ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şoförtreylertürkiyesondakikakamyoncufahrerdikkatkamyonum haberler