Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
mars, mars lojistik,
26 Temmuz 2022 Salı - 12:07

Witerna İş Geliştirme Yöneticisi Volkan Öztürk,"Ülkemiz Pazarında Trendleri Takip Eden Değil, Trendleri Belirleyen Bir Firmayız"

Ford Trucks tavsiyeli üstyapı üreticisi olan Witerna’ya, ürünlerine ve pazar payına dair detayları Witerna İş Geliştirme Yöneticisi Volkan Öztürk ile görüşüyoruz.

Witerna İş Geliştirme Yöneticisi Volkan Öztürk, Ülkemiz Pazarında Trendleri Takip Eden Değil, Trendleri Belirleyen Bir Firmayız

 

“SON KULLANICININ İHTİYACINA ÖZEL ÇÖZÜMLER SUNABİLMEKTEYİZ”

“SEKTÖRÜN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAYABİLECEK VİZYONA SAHİBİZ”

“FORD TRUCKS TAVSİYELİ ÜSTYAPICILARDAN BİRİYİZ”

Ürün yapısını, Kışla Mücadele ve Yol Bakım Araçları ile Çevresel Temizlik Araçları olarak sınıflandıran Witerna’nın ihtiyaca özel çözümler sunduğuna dikkat çeken Öztürk, ayrıca Witerna’nın, modern şehircilik altyapısının olduğu tüm pazarlarda emin adımlarla pazar payını büyüttüğüne ve Türkiye pazarında trendleri belirleyen bir firma olduğuna dikkat çekiyor.

Witerna’nın, 2010 yılında sektörel tecrübeye sahip üç genç makina mühendisi tarafından yerli sermaye ile özel amaçlı kamyonların üstyapılarını imal etmek üzere Ankara’da kurulduğunu ifade eden İş Geliştirme Yöneticisi Volkan Öztürk, üretim faaliyetlerini 2015 yılından bu yana ASO 1. OSB’deki 10.000 m² kapalı ve 3.000 m² açık, toplam 13.000 m² alan üzerine kurulu olan modern fabrikasında sürdürmekte olduğunu belirtiyor. Witerna’nın farklı disiplinlerde mühendislik bilgi birikimini esas alarak geniş bir yelpazede ürün üretme kapasitesine sahip olduğuna dikkat çeken Öztürk,“ Firmamız uzmanlık alanı olarak iki ana ürün grubuna odaklanmıştır. Bunlar; Kışla Mücadele ve Yol Bakım Araçları ile Çevresel Temizlik Araçları olarak sınıflandırılabilir.” diyor ve sözlerine şöyle devam ediyor; “ Witerna’yı rekabet halinde olduğu sektör paydaşlarına göre üstün kılan en önemli unsur; mühendislik altyapısına verdiği değer ve buna bağlı olarak özellikle genç kadrosunun mesleki gelişimine yaptığı yatırımlardır. Witerna’da görev alan tüm ekip üyeleri dünyadaki yenilikleri takip etmeyi, sektörel trendleri anlayıp bunların ülkemiz standartlarına uygun olarak yerli imkânlar ile üretilebilmesini, böylelikle ithalatın azaltılmasının yanı sıra bu ürünleri ihraç ederek ülkemiz ekonomisine olumlu katkıda bulunmayı temel amaç olarak kabul etmiştir.  Bu bağlamda, ülkemiz pazarında trendleri takip eden değil, trendleri belirleyen bir firma olduğumuzu önemle vurgulamak isteriz.”

“Değiştirilebilen Tipteki Üstyapılarımız Tek Bir Şasi Kamyon Üzerinde Birden Fazla Üstyapı Kullanılabilmesini Sağlıyor”

Rakiplerine kıyasla bir diğer önemli özelliklerinin, Türkiye’de daha önce üretilmemiş bazı üstyapı tiplerinin ilk defa firma tarafından tasarlanıp yerlileştirilmesi olduğunu vurgulayan Öztürk, bu tip ürünler arasından öne çıkanlara; yaz ve kış çalışmalarında çok amaçlı kullanılabilen Solüsyon Serici üstyapıları örnek gösteriyor. Öztürk, “ Bu ekipman ile donatılan araçlarımız kışla mücadele çalışmalarında buzlanma önleyici solüsyonun kontrollü şekilde yola serpilmesini sağlarken kış sezonu sonrasında ise bazı opsiyonel donanımlar eşliğinde yeşil alan sulama, basınçlı yol yıkama, toz bastırma amaçlı olarak kullanılan genel maksatlı bir su tankerine dönüşebilmektedir. Öte yandan, özellikle Avrupa’da her geçen gün daha fazla tercih edilen ve ülkemizde sadece bizim tarafımızca üretilen, değiştirilebilen tipteki üstyapılarımız tek bir şasi kamyon üzerinde birden fazla üstyapı kullanılabilmesini sağlayarak kısıtlı bütçeler ile daha verimli sonuçlar alınmasına olanak sağlamaktadır. Çalışılan projeye bağlı olarak, bu değiştirilebilir üstyapıların tamamı tarafımızca üretilebildiği gibi sektörden iş birliği içinde çalıştığımız partner firmalarımız ile son kullanıcının ihtiyacına özel çözümler de sunabilmekteyiz.” şeklinde konuşuyor.

“İhtiyaca Özel Çözümler Sunabiliyoruz”

Ürünlerinin temel olarak şehirlerde, yollarda ve endüstriyel tesislerde insan hayatının kalitesini ve güvenliğini arttırmak amacıyla kullanıldığını aktaran Öztürk, yıllık ortalamalara bakıldığında ürünlerinin yaklaşık yüzde 70’ini Kışla Mücadele ve Yol Bakım Araçları, yüzde 30’unu ise Çevresel Temizlik Araçlarının oluşturduğunu belirtiyor. “Dünyada, özellikle Avrupa Birliği bölgesindeki son teknolojik gelişmeleri ve kullanıcı beklentilerini yakından takip ediyoruz.” diyen Öztürk sözlerine şunları ekliyor; “ Hepimizin bildiği üzere tüm sektörlerde temel olarak verimlilik, sürdürülebilirlik ve çevresel etki her zamankinden daha fazla ön plana çıkmış durumda. Özellikle enerji maliyetlerindeki artış, kısıtlı kaynakların daha verimli kullanılması yönünde ortaya çıkan farkındalık ürünlerimizi bu yönde geliştirmemizi tetikleyen temel itici güç olmuştur. Ürünlerimizi tasarlarken; yüksek verimli, çok maksatlı, enerji tüketimi düşük, çevresel etkisi optimize edilmiş olmasına ve tüm bunları hedeflerken kullanıcının yüksek performans beklentisinden de ödün vermeyen ürünler ortaya çıkarmayı hedefliyoruz.Ayrıca vurgulamamız gereken bir diğer önemli kabiliyetimiz ise standart ürünlerimizin yanı sıra kullanıcı beklentilerini, mevcut araç filo yapısını, bütçe ve saha koşulları parametrelerini de göz önünde bulundurarak belirttiğim üzere ihtiyaca özel çözümler sunabiliyoruz.”

Witerna’nın hedef müşteri kitlesine dair detaylardan söz eden Öztürk, şöyle konuşuyor; “Gerek yurt içinde gerekse uluslararası pazarlarda; yol bakım ve çevre temizlik hizmeti veren tüm kamu kurumları, belediyeler, karayolları işletme birimleri ve bu kurumlara hizmet sağlayan müteahhitlik şirketleri ile şasi araç üreticileri ve yetkili satıcılarının yanı sıra, UNDP, AFDB, WB gibi kar amacı gütmeyen uluslararası hibe ve yardım kuruluşları ile petrol & doğalgaz, inşaat ve madencilik endüstrileri hedef müşteri kitlemizdir.”

“Araç/Ekipman Alım İhalelerini Aktif Olarak Takip Ediyor ve Bu Tür Prestijli Projeleri Tamamlamayı Hedefliyoruz”

Firmanın son beş yıldaki doğrudan ihracat satış oranının yüzde 55 olduğunu, yurt içindeki iş ortakları vasıtasıyla yapılan dolaylı satışlar ile bu oranın yüzde 70’e yaklaştığını belirten Öztürk, “Yurt içinde özellikle büyük kamu kurumlarının (Büyükşehir Belediyeleri, Karayolları Genel Müdürlüğü vb.) kamu ihale kanunu kapsamında duyurduğu araç/ekipman alım ihalelerini aktif olarak takip ediyor ve bu tür prestijli projeleri tamamlamayı hedefliyoruz.Bu gibi ihalelerde doğrudan istekli olabildiğimiz gibi, sektör paydaşlarımız olan diğer üstyapı üreticileri, kamyon üreticileri ve yetkili satıcıları ile iş birliği içinde çalışabiliyoruz.” diyor.

“Witerna, Modern Şehircilik Altyapısının Olduğu Tüm Pazarlarda Emin Adımlarla Pazar Payını Büyütmekte”

Witerna’nın kuruluşundan bu yana çok çeşitli pazarlarda doğrudan ve dolaylı ihracat projeleri tamamladığının ve ürünlerinin çalıştığı ülkeler arasında; Almanya, Azerbaycan, Belçika, Bulgaristan, Gürcistan, Irak, Kenya, Lübnan, Romanya, Suriye, Tanzanya ve Ukrayna’nın yer aldığının altını çizen Öztürk sözlerini; “Hedeflerini her zaman beklentilerin üzerinde tutan Witerna, başta Avrupa Birliği ülkeleri olmak üzere modern şehircilik altyapısının olduğu tüm pazarlarda yavaş; ama emin adımlarla pazar payını büyütmektedir. Özellikle yakın coğrafyamızdaki ihracat pazarlarında bilinen, aranan ve referans gösterilen bir marka olmayı başarmış olan firmamızın iş geliştirme ve yeni müşterilere ulaşma çalışmaları kesintisiz devam etmektedir.” diyerek sürdürüyor.

“Pek Çok Yeni Noktada Satış Sonrası Hizmetlerimizin Etkinliği Arttırıldı”

Witerna’nın yurt dışındaki iş ortaklarını; alanında uzman, konuya ve ürün grubuna vakıf, yeterli teknik donanıma ve personele sahip firmalardan seçmek konusunda büyük hassasiyet gösterdiğine dikkat çeken Öztürk, “Witerna uzman SSH ekibi, yurt dışında yetkili satıcılık verilen bayilerin teknik personellerine gerek Ankara fabrikamızda gerekse karşı tarafın atölye sahasında periyodik olarak teknik eğitimler vermektedir. Ürünlerimizin satışının yapıldığı her ülkede mutlaka iş ortağımız tarafından yedek parça ve satış sonrası servis hizmetleri garanti kapsamında ya da ücreti karşılığında sağlanmaktadır. Yurt içinde ise 7/24 aktif olarak bir telefonla ulaşabileceğiniz SSH ekibimiz; her müşterimizin talebini hızla karşılamakta, oluşan servis ihtiyaçlarını dikkatle dinlemekte ve en kısa sürede çözüme kavuşturmak için yoğun mesai harcamaktadır. Özellikle ülkemizdeki büyük şehirlerde son yıllarda yaşadığımız yoğun karla mücadele dönemlerinde, sel ve doğal afet olaylarında, tek bir operatörün bile yolda kalmadan işine devam edebilmesini ve sorunsuz şekilde görevini tamamlamasını sağlamak için zaman ve mesai mefhumu olmaksızın call-center mantığı ile büyük bir özveri ile çalışmaktayız. Büyük filo müşterilerimize dönem dönem saha ziyaretleri gerçekleştirip, aktif sezon öncesi ve sonrasında ürünlerin sorunsuz çalıştığından ve bakım ihtiyaçlarının karşılandığından emin olmaktayız.” şeklinde konuşuyor.

Bunlara ek olarak Öztürk, Mart 2022 itibariyle Ford Trucks’ın tavsiyeli üstyapıcılarından biri olan firmanın, Ford kamyonlar üzerindeki tüm üstyapıları için yurt içi ve yurt dışındaki Ford Trucks bayilerini bir SSH noktası olarak kullanabildiğini ve böylece de pek çok yeni noktada satış sonrası hizmet etkinliğinin arttırıldığını aktarıyor.

“Önemli Ürün Tiplerimizin Elektrikli Araçlara Uygun Olarak Üretilmesi Hususunda Prototip Tasarım Çalışmalarımızı Hızlandırıyoruz”

Öztürk, Witerna’nın yurt dışındaki önemli sektörel fuarlarda katılımcı olarak yer aldığını, katılmadığı fuarları ise geniş teknik ekibi ile ziyaret ederek teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini belirtiyor. Son olarak, 30 Mayıs-3 Haziran 2022 tarihleri arasında Almanya’nın Münih şehrinde düzenlenen sektörün en büyük ve en önemli çevre teknolojileri fuarı olduğunu dile getirdiği IFAT 2022’de katılımcı olarak yer aldıklarını ve yeni geliştirdikleri ürünleri bu fuarda sektörün önde gelen firmaları ile yan yana sergileme fırsatı yakaladıklarını ifade eden Öztürk, “Mevcut ve potansiyel müşterilerimizi ağırladığımız, çok başarılı ve gelecek vadeden ikili görüşmeler gerçekleştirdiğimiz bir fuar tecrübesi olmasının yanında; mevcut teknolojik gelişmeleri de yakından gözlemledik. Avrupa’da elektrikli araçlara yönelik eğilimlerin ticari kamyonlar tarafında da hızlandığını, pek çok büyük üreticinin elektrikli üstyapılar için prototip ürünlerini sergilediğini gözlemledik. Witerna olarak, sektörün dinamikleri gereği önemli ürün tiplerimizin elektrikli araçlara uygun olarak üretilmesi hususunda prototip tasarım çalışmalarımıza hız kazandırıyoruz. Bunun için yeni teknik personellerin istihdam edilmesi ve ilgili tedarikçiler ile iş birliği çalışmalarının başlatılması yönünde aktif olarak arayış içindeyiz.” değerlendirmesinde bulunuyor.

“Elektrikli Araçlarda Sektörün Beklentilerini Karşılayabilecek Vizyona Sahibiz”

Güncel gelişmeleri yakından takip eden bir firma olarak dünya genelinde hızla kabul gören sıfır emisyon konseptini benimsediklerini ve bu kapsamda ürün geliştirme çalışmaları yaptıklarını ifade eden Öztürk, elektrikli kamyonların kullanım alanlarının artması ile birlikte mühendislik kadrolarını bu yönde geliştirdiklerine ve yenilikçi ürünler üzerinde çalıştıklarına dikkat çekiyor. Öztürk sözlerine şunları ekliyor; “Elektrikli araçlarda kullanıcıların aklındaki temel sorulardan biri olan menzil hususunda batarya teknolojisine ilişkin yeni gelişmelerin yakında daha ulaşılabilir olacağını, bu sayede daha ekonomik ve verimli çalıştırılabilen kamyonları önümüzdeki birkaç sene içinde şehirlerimizde ve belediyelerimizin envanterinde daha sık göreceğimizi düşünüyoruz. Bu bağlamda sektörün beklentilerini karşılayabilecek bir vizyona sahip olduğumuzu ve bu yönde çalıştığımızı söyleyebiliriz.”

“Ford Trucks Tavsiyeli Üstyapıcılarından Biriyiz”

Ford Trucks’ın uzun süren zorlu denetimlerini başarı ile tamamlayarak, Ford Trucks tavsiyeli üstyapıcılarından biri olduklarını da duyuran Öztürk, “Buna bağlı olarak, 27-29 Mayıs 2022 tarihleri arasında İzmir’deki Ford Trucks Kamu Buluşması etkinliğinde sergilediğimiz damperli kamyon üzerine monteli kışla mücadele ekipmanlarımız ile Witerna olarak yer aldık ve potansiyel kamu müşterilerimiz ile bir araya gelme fırsatı yakaladık.” diyerek sözlerini sonlandırıyor.

 

 

 

 
Daimler Truck, Sıvı Hidrojen Kullanan GenH2 Kamyon’un Yeni Bir Prototipini Daha Test Etmeye Başladı
 
Yunanistan İkili Geçiş Belgelerinde Son Durum
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
İSBAK Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Bülent Alabaş, "İsbak, Ulaşım Sektöründe Önemli Bir Teknoloji Tedarikçisi"
1986’da kurulan, 36 yıldır teknolojiye yatırım yapan ve İstanbul Büyükşehir ...
IVECO Ürün Müdürü Emre İlkbahar, Türkiye’de Full Elektrikli Araçlarımızdan Sıklıkla Göreceğiz
Busworld Türkiye 2022 Fuarında ziyaret ettiğimiz IVECO standında; e-WAY, ...
Mumcuoğlu Global Lojistik Kurucusu Levent Mumcuoğlu; 'Doğru Zamanda Doğru Bir Yatırım'
Kamyonum Dergisi’nde bu ayki konuğumuz, 1988 yılında başladığı çalışma ...
 
Anadolu Isuzu Satış Direktörü Yusuf Teoman, "OTOMATİK ŞANZIMANLI 35 VE 37 KİŞİLİK GRAND TORO’YU TÜRKİYE’NİN KULLANIMINA SUNDUK"
BUSWORLD Anadolu Isuzu’nun standında, Ticari Fonksiyonlar Grup Direktörü ...
Anadolu Isuzu Ticari Fonksiyonlar Grup Direktörü Hakan Kefoğlu, "ELEKTRİKLİ ARAÇLARIN GELECEĞİ TÜRKİYE’DE ÇOK AÇIK"
Busworld’de bu defa Anadolu Isuzu standını ziyaret ediyoruz ve standta ...
Logitrans Satış ve İş Geliştirme Direktörü Murat Gümüşlüol, Türk Lojistiğinin Intermodal ve Multimodal Çözümlere Yönelmesinde Fayda Var
2006 yılında Türk sermayeli olarak kurulan bir lojistik şirketi olduğunu ...
 
Mersin Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ayhan Kızıltan, ''Mersin Lojistik Merkezi Hayata Geçtiğinde Taşıma Maliyetleri Azalacak''
Lojistik merkezlerini ele aldığımız dosyamızda Mersin Lojistik Merkezi’ne ...
Van TSO Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva, 'Kentimizde Bir Lojistik Merkez Kurulması Amacı ile Girişimlerde Bulunduk'
Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Necdet Takva ile ...
ABC Lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Ergün Bilen, “Lojistiğin Önemi Anlaşıldı”
IVECO yetkili satıcısı Gülsoylar, Kayseri merkezli ABC Lojistik’e 100 ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
kamyoncu
fahrer
news
kamyonum
şoför
dikkat
türkiye
haberler
treyler