Kamyonum
LOJİSTİKTESLİMATGÜNDEM FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
English
Driventic: Conventional Drive and Brake Technologies For Trucks

Driventic: Conventional Drive and Brake Technologies For Trucks

1 2 3 4 5 6
Dergi
12 Ekim 2020 Pazartesi - 13:05

Volkswagen’ın Avrupa’daki MAN Tesislerini Türkiye’ye Taşıyacağı İddiası!

Alman otomobil üreticisi Volkswagen AG'nin otobüs ve kamyon üretimi yaptığı MAN'ın Avrupa'daki tesislerini Türkiye'ye taşıma kararı aldığı belirtildi. TAYSAD Başkanı Alper Kanca, konu ile ilgili,"Ana medyaya yansıyan bazı açıklamalardan anlıyoruz ki, Münih ve Steyr'deki fabrikaların kapatılması sonrasında, bu tesisler muhtemelen Polonya ve Türkiye'ye taşınacak." değerlendirmesinde bulundu.

Volkswagen’ın Avrupa’daki MAN Tesislerini Türkiye’ye Taşıyacağı İddiası!

Sabah Gazetesi'nin haberine göre, şirketin Almanya ve Avusturya’da kapatılan fabrikalarını Türkiye’ye taşıma kararı aldığı belirtiliyor. 

Alman otomobil üreticisi Volkswagen AG'nin Türkiye ilgisi kaybolmuyor. Şirket otomobil yatırımına henüz start vermese de otobüs ve kamyon üretimi yaptığı MAN'ın Avrupa'daki tesislerini Türkiye'ye taşıma kararı aldı. Avusturya'nın Steyr ve Almanya'nın Münih kentlerindeki fabrikaların kapatılması kararı kentlerde eylemlere neden oldu. Şehirlerde yürüyüşler düzenleniyor, mahalli siyasetçiler de bu protestoları destekliyor. Almanya'da yaklaşık 7.000 kişi, Avusturya'da MAN fabrikasında ise 2.300 kişinin işsiz kalması bekleniyor. Gösterileri yapanlar arasında Türk gruplar da yer alıyor. Bazı Türkler ise fabrikanın taşınması ile Türkiye'ye dönüş planlıyor.

Gurbetçiler Dönüş Hazırlığı Yapıyor
Yaşanan durum ilginç sosyolojik vakaları da beraberinde getiriyor. Yıllar önce Almanya'ya bu fabrikalarda çalışmak için giden Türkler fabrikanın taşınma planı ile dönüş hazırlığı yapıyor. Şirketin insan kaynakları birimleri de bu plana destek veriyor. Yetişmiş iş gücünü kaybetmek istemeyen firma, yeni tesiste kendileri ile Türkiye'de de çalışacaklara özel imkânlar vaat ediyor.

TAYSAD Başkanı Alper Kanca, tartışmalarla ilgili Volkswagen AG'nin bir açıklama yapmadığını hatırlatarak, "Ana medyaya yansıyan bazı açıklamalardan anlıyoruz ki, Münih ve Steyr'deki fabrikaların kapatılması sonrasında, bu tesisler muhtemelen Polonya ve Türkiye'ye taşınacak. Türkiye özellikle kamyon ve otobüs üretiminde oldukça başarılı, Avrupa'nın en verimli, en rekabetçi üretim merkezlerinden biri. Mercedes, MAN ve Ford ülkemizde çok kaliteli kamyonlar, otobüsler üretiyor ve dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor. Ülkemizde bu çeşit araçların parçalarını üreten çok güçlü bir tedarik sanayi var. Bu tartışmalardan öğrendiğimiz kadarıyla MAN Ankara fabrikası bu değişiklikler sayesinde daha fazla araç üretme imkânı kazanacak" dedi.

Eylül'de Açıklama Yaptı
Geçtiğimiz ay Alman otomobil üreticisi Volkswagen AG'ye ait kamyon üreticisi MAN'ın, kârını artırmak ve yeni teknolojileri finanse etmek için iş gücünün dörtte birini azaltmayı ve potansiyel olarak üç fabrikayı kapatmayı planladığı bildirilmişti. Volkswagen'ın kamyon ve otobüs biriminin ayrı yapıya dönüştürülmesiyle kurulan Traton Group tarafından yapılan açıklamada, kemer sıkma programı uygulayan ve kurumsal olarak yeniden yapılanma içinde olan şirkette geliştirme ve üretim faaliyetlerinin yeniden düzenleneceği belirtilmişti. Şirketin tüm alanlarında başta Almanya ve Avusturya'da olmak üzere dünya çapında 9 bin 500 çalışanın işine son verileceği ifade edilmişti. Açıklamada, üretiminin yeniden yapılandırılması kapsamında bazı fabrikaların başka bölgelere taşınacağına işaret edilerek, bu kapsamda Avusturya'nın Steyr kentindeki fabrikaların yanı sıra Almanya'daki Plauen ve Wittlich'teki fabrikaların tartışmaya açık olduğu vurgulanmıştı. Yeniden yapılanmanın, şirketin bilançosuna 2 milyar euro olumlu katkı yapması bekleniyor.

KAYNAK:SABAH

 
New Managing Director In Denmark
 
Schmitz Cargobull Wins The Trailer Innovation 2021 Prize In The Environment Category
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Büyükşehir Ulaşım Esnafına Desteğini Sürdürüyor
Ankara Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanlığı, pandemi sürecinde ...
Ağır Ticari Araç Pazarı Yüzde 85 Arttı
Ocak-Eylül döneminde ticari araç üretimi bir önceki yıla kıyasla yüzde ...
Fethiye Belediyesi Kamyon ve Pick-Up Kiralayacak
Fethiye Belediyesi , fen işleri müdürlüğünce arazi çalışmalarında kullanılmak ...
 
Scania En Çok Satan İlk 3 Marka Arasında Yer Aldı
Scania, Eylül ayında gerçekleştirdiği 287 adetlik satışla en çok tercih ...
Estonya Tektip Geçiş Belgeleri Kullanıma Açılıyor
Uluslarararası Nakliyeciler Derneği (UND), 200 adet Estonya tektip geçiş ...
Başkent Parklarını Kadınların Örgüleri Renklendirdi
   Ankara Büyükşehir Belediyesi, Kadın Sığınma Evleri’nde kalan kadınların ...
 
Finlandiya Geçiş Belgesi 11 Adet Kaldı
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), 700 adet Finlandiya tektip geçiş ...
Thermo King 'Akıllı Treyler' Kategorisinde Birincilikle Ödüllendirildi
Thermo King’in Advancer A-Serisi, Avrupa'nın önde gelen 16 taşımacılık ...
Iveco Eurocargo 1,200,000 Km’yi Motor Kapağı Açılmadan Tamamladı
Antalya’da bölgesel ve şehirler arası taşımacılık yapan Eurocargo sahibi ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
R156 Uyumunu Tamamlayamayan Filolar Risk Altında
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
LojistikTeslimatGündemTicari AraçlarÖzel HaberRegülasyonlarLastik-Akaryakıt-AküDünyadanAraç Komponentleri
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler türkiyeKamyondikkatfahrerkamyonumtreylernewssrc