Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
4 Aralık 2009 Cuma - 00:00

Ulusoy Araç Sayısını % 20 Artırdı

Lojistik sektörünün tek Ulusoy’u, Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding, kriz dönemine rağmen yatırımlarını sürdürüyor. Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding gerçekleştirdiği 24 DAF Çekici ile 12 TIRSAN dorse alımı ile birlikte araç filosu bir yıl içerisinde yüzde 20 büyütmüş oldu.

Ulusoy Araç Sayısını % 20 Artırdı

 

Lojistik sektörünün tek Ulusoy’u, Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding, kriz dönemine rağmen yatırımlarını sürdürüyor. Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding gerçekleştirdiği 24 DAF Çekici ile 12 TIRSAN dorse alımı ile birlikte araç filosu bir yıl içerisinde yüzde 20 büyütmüş oldu.

Türkiye’nin köklü ailelerinden Ulusoy’un üçüncü kuşak temsilcilerinden Alican Ulusoy’un liderliğinde hızla büyümeye devam eden Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding, TIRSAN ile yaptığı özel anlaşma ile lojistik filosunu ve hizmetlerini DAF çekici ve Tırsan treylerle zenginleştiriyor. Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding gerçekleştirdiği 24 DAF Çekici ile 12 TIRSAN dorse alımı ile birlikte hizmet filosunu bir yıl içerisinde yüzde  20 büyütmüş oldu.

Araçların teslim töreni için düzenlenen basın toplantısında konuşan Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding CEO’su Celal Doluel, “Lojistik sektöründe misyonumuzu ‘Türkiye’nin yükünü taşımak’ olarak belirlemiştik. Bugün bu hedef doğrultusunda önemli bir yatırımı daha gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Herkesin yatırım planlarını ertelediği veya küçülmeye gittiği bir dönemde, biz hizmetlerimizde fark yaratmaya yönelik yatırımları gerçekleştirerek, 2009 yılında lojistik sektöründeki iş hacmimizi yüzde 25 büyüttük. Güçlü finansal yapımızla yatırımlarımızı öz kaynaklarımızla gerçekleştirdik. Lojistikte Avrupa'nın en büyük şirketleri içinde yer alan Ziegler ile yabancı ortaklık gerçekleştirdik. Şimdi de ana faaliyet alanımız olan lojistikte DAF çekici ve Tırsan treylerle filomuzun yüzde 20’sini yenileyerek büyüttük” dedi.

“Lojistikte Tek Ulusoy’uz…”

Doluel, basın toplantısındaki açıklamalarını şöyle sürdürdü; “Lojistik sektöründe tek Ulusoy’uz. Markamızı bugünkü konumuna getiren Rahmetli Cemal Ulusoy’un izinden yürüyen Yönetim Kurulu Başkanımız Alican Ulusoy’un tek bir amacı var o da yatırımdan ödün vermeden büyümek ve daha fazla istihdam yaratmak. Ülke ekonomisine değer yaratmak bizim odak noktamız. 1 yıl içinde elde ettiğimiz büyüme oranları da bunun en büyük göstergesi. Ekim 2009 tarihinde elde ettiğimiz ciro, Ocak 2009 cirosuna göre yüzde 103’lük bir artışı gösterdi. 2010 yılında ise global krizin yarattığı sıkıntıların yavaş yavaş aşılması yönünde umutların güçlenmesine de bağıl olarak yüzde 30 büyümeyi hedefliyoruz. Ancak bizim büyümemizin temel itici gücü elbette sektörün hacmini büyütecek etkileri de içeren inovasyon refleksimiz öncülüğünde sürdürdüğümüz farklı hizmet anlayışımız. Zaten bizim gerçek farklılığımız da burada yatıyor.”  

Bonsen: “Avrupa’da üçüncülüğe yükseldik”

Tören için Türkiye’ye gelen Hollanda merkezli DAF Trucks NV Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Ron Bonsen ise yaptığı konuşmada, 2008 yılını 65 bin araç satışı ile 5 milyar Euro’luk ciro ve yüzde 14,1’lik pazar payıyla kapattıklarını belirtti. 16 ton üzeri araçlarda 2009 yılının ilk 9 ayında yüzde 14,9’luk pazar payına ulaştıklarını kaydeden Bonsen, Avrupa’da pazar payında Volvo'yu geçerek üçüncü sıraya yükseldiklerini söyledi. Bonsen, “2002 yılında DAF Trucks Avrupa’da 7’nci sıradayken, 2009 yılının ilk yarısında 3’ncü sıraya yükseldik. Krize rağmen 2009'un ilk 6 ayında 4 milyar dolarlık ciroya ulaştık. DAF ürünlerinin güçlü performansı ile güvenilir olması ve kullanım esnasında düşük işletme maliyeti satışlarımızı olumlu yönde etkiliyor. DAF ürünlerinin yüksek ikinci el değeri ve tüm Avrupa'da güçlü satış sonrası teşkilatı sayesinde tüm ihtiyaçları anında karşılıyoruz” dedi. Türkiye’nin en önemli lojistik şirketleri arasında yer alan Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding AŞ’ye DAF çekici satmaktan büyük bir mutluluk duyduklarını ifade eden Bonsen, bu araç satışının temellerinin TIRSAN’ın Eylül ayında düzenlediği iftar yemeğinde atıldığını belirtti.

Tezcan:  “DAF Türkiye’yi hedef pazar olarak belirledi”

TIRSAN Treyler CEO’su Ömer Faruk Tezcan ise, büyüme odaklı firmaların tercihlerinin DAF ve TIRSAN olmasının özellikle onların stratejilerini destekleyecek bir tercih olduğunu belirterek,  “Hepimizin bildiği üzere tüm dünyayı etkisi altına alan küresel mali krizle birlikte ağır ticari araç pazarında büyük bir daralma yaşanıyor. Bununla birlikte DAF, Türkiye’yi kendine hedef pazar olarak belirledi. Çünkü Türkiye pazarı bu krizden Avrupa’ya nazaran daha az etkilendi. DAF’la geçtiğimiz Eylül ayında 14 yıldır var olan distribütörlük anlaşmamızı ‘ömür boyu’ bir işbirliğine dönüştürdük. Bu durum DAF’ın Türkiye’yi kilit bir pazar olarak gördüğünün en önemli kanıtıdır. Bizde Türkiye’de en fazla satılan her iki çekiciden birinin DAF olması yönünde bir stratejik hedef belirledik ” dedi. Türkiye’de satış sonrası ve müşteri sadakati ile memnuniyeti yaratmanın TIRSAN’ın en önemli misyonu olduğunu kaydeden Tezcan, Ankara, İzmir ve Konya’da satış merkezleri açacaklarını vurgulayarak, “ Ankara Lojistik Üssü’nde satış, satış sonrası hizmet ve yedek parça hizmeti veren bir satış merkezi açıyoruz. Konya’da da showroom ve satış ofisi açarak İç Anadolu’da güçleneceğiz. Ayrıca İzmir’de de bir satış merkezi açarak müşterilerimize daha yakın olacağız” diye konuştu.Araç alımında ilk yatırım maliyetinin önemli olmadığını dile getiren Tezcan, şunları söyledi: “Asıl önemli olan satın alma maliyeti değil kullanım süresi boyunca katlanılan işletme maliyetleridir. 5 yıllık bir kullanım için karşılaştırıldığında DAF marka araçlar diğer tüm rakiplerinden daha ekonomik bir taşımacılık çözümü sunmaktadır. Bunu sağlamasındaki temel neden 1 milyon 600 bin kilometre gibi yüksek bir motor ömrüne sahip olması, uzun bakım aralıklarıyla ve düşük yakıt sarfiyatıyla en ekonomik işletme maliyetlerini elde etmesidir.”

Avrupa’nın Tamamını Hizmet Ağına Kattı

Bir yıl gibi kısa bir sürede Avrupa’nın tamamına hizmet vermeye başladıklarını açıklayan Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding CEO’su Doluel , “Lojistik sektöründe Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding olarak tam hizmet veren entegre bir yapıyı yeni yatırımlarla daha da güçlendiriyoruz. Global krizin en ağır hissedildiği bir dönemde İskandinav  ve  Balkan ülkelerini de hatlarımıza ekleyebilmemiz gurur verici. Acenta sayımızdaki artışlarla lojistik hizmetimizi birçok ülkeye daha taşımaya devam ediyoruz. En önemlisi ise bu büyümeyi devam ettirecek olmamız.” dedi. Doluel, gelecek hedef ve projeleri hakkında ise şu açıklamayı yaptı:

“Ulusoy” markasının gücü ile gerek organizasyon yapımız, gerek geçmişten gelen tecrübelerimizle sektördeki öncü bir kaç firmadan biriyiz ve öyle olmaya da devam edeceğiz. Ulusoy Uluslararası Yatırım Holding, lojistik sektöründe bugün 356 araca sahip. Bu alandaki yatırımlarımız ve iş ortaklıklarımız daha da büyüyerek devam edecek. Önümüzdeki 5 yıllık süreçte ise alanımızda lider ve uluslararası alanda da büyüyen bir grup olacağız. 2-3 yıllık süreçte ekonomik şartların ve müşteri portföyümüzün gerektirdiği her türlü yatırımı yapacağız. Bu yatırımların bir ucunda gözümüz hizmet verdiğimiz müşterilerimizde, diğer yandan onların ihtiyaçlarına en etkin ve faydalı yatırımı yapmak, bunların gerçekleştirilmesi yönünde adımlar atmak üzere diğer yanda ise elimiz TIRSAN ve DAF gibi iş ortaklarımızda. Bu vesileyle başta Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Çetin Nuhoğlu olmak üzere TIRSAN ve DAF ailelerine de teşekkür etmek istiyorum.”

 

 

 
CEVA ve Goodyear Türkiye İşbirliği
 
25 Yıllık Büyük Yolculuk
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
CEVA ve Goodyear Türkiye İşbirliği
 CEVA Lojistik, Goodyear Türkiye için yılda 45 bin ton lastik taşıyacak...
Avea MAN İşbirliği ile Şehirlerarası Seyahatlerde 3G Keyfi
 Avea’nın MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret AŞ. ile hayata ...
CEVA, Türkiye?de Bir İlke İmza Attı!
Çalışanlarına verdiği değerle 2007 yılından beri insan kaynakları ...
 
Kış Uzmanı Goodyear, Tüketicilerini Kış Lastikleri Hakkında Bilgilendiriyor
 Kış şartlarının tüm yurt genelinde kendisini göstermeye ...
Günlas Grup Araç Teslimatlarına Devam Ediyor
Antalya Ekmek firması araç tercihini İveco’dan yana kullanırken ...
Otokar Yeni Araçlarıyla İstanbul COMVEX Fuarı?nda
Otokar, İstanbul COMVEX Ticari Araçlar ve Yan Sanayi Fuarı’nda ...
 
Merakla Beklenen 2010 Pirelli Takvimi?nden İlk Görüntüler
Merakla beklenen 37. Pirelli Takvimi’nin Londra’da gerçekleştirilen ...
AUDI?den Hat Trick
 Audi, üç modeliyle birincilik aldığı  ...
Teknisyenler Sınavda
 Renault Trucks Türkiye’nin bu sene ilk defa olarak düzenlediği ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newstürkiyekamyonum haberler kamyoncusrcbustreylerlkw