Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
9 Nisan 2022 Cumartesi - 13:23

UTİKAD ve İstanbul Üniversitesi Kız Öğrenciler İçin El Ele Verdi

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD ve İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Lojistik Yönetimi Lisans Programı arasında iş birliği protokolü imzalandı.

UTİKAD ve İstanbul Üniversitesi Kız Öğrenciler İçin El Ele Verdi

UTİKAD Kadın Odak Grubu’nun "Mentor-Mentee" projesi kapsamında 15 öncü lojistikçi kadın ile 15 kız öğrenci eşlendi. Sektörün lider kadınları proje gereğince kız öğrencilere yol gösterici olacak.

Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, lojistik sektöründe kadın istihdamının artırılması için çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy’un koordinatörlüğünde çalışmalarına devam eden Kadın Odak Grubu üyeleri; 4 Nisan 2022 Pazartesi günü İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Lojistik Yönetimi Lisans Programı ile bir protokole imza attı.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Ayşem Ulusoy ve İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Okumuş arasında imzalanan protokolde "Mentor-Mentee" uygulaması ile UTİKAD Kadın Odak Grubu üyesi on beş öncü kadın lojistikçi ve on beş kız öğrenci arasında ilk tanışma gerçekleşti.

İmzalanan protokol ile sektörün öncü kadınlarını kız öğrencilerle bir araya getiren "Mentor-Mentee" uygulaması öğrencilerin zorunlu staj çalışmalarını tamamlamasına önayak olurken aynı zamanda lojistik öğrencilerinin sektörün öncü kadınlarının bilgi ve deneyimlerinden faydalanmalarını sağlayacak.

Bu protokole imza atmaktan mutlu olduğunu ifade eden UTİKAD Başkanı Ayşem Ulusoy; "Kadının sektörümüzdeki varlığının farkındalığına dikkat çekilmesi için atılacak adımları UTİKAD olarak her platformda destekliyoruz. Başkanlık görevimle beraber bu sene ilk kez oluşturduğumuz Kadın Odak Grubu’nun da koordinatörü olarak lojistik sektöründe kadınların etkinliğini artırabilecek daha inovatif ve daha sosyal içerikli çalışmalar gerçekleştirmeyi amaçlıyoruz. Lojistik okuyan kız öğrencilerimizi de bu projeler kapsamında güçlendirmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.
Türkiye'deki verilere bakıldığında, işgücü açısından kadın çalışanların oranının yüzde 15'in altında olduğunu ifade eden Ulusoy; "Lojistik sektöründe kadınlar güçlü. Hep birlikte kadın istihdamını vurgulamak, toplumsal cinsiyet eşitliğine dikkat çekmek ve lojistik sektöründe kadın çalışanlara karşı eşitliğe öncülük etmek için çabalarımızı sürdüreceğiz. Bu iş birliğinde büyük emekleri olan Dekan Hocamız Prof. Dr. Abdullah Okumuş’a ve Doç. Dr. Ebru Demirci’ye tekrar şükranlarımızı sunuyoruz" dedi.

İstanbul Üniversitesi Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdullah Okumuş ise; "Sektörle beraber gerçekleştirdiğimiz güzel projelerden birini daha hayata geçirmekten ve UTİKAD ile bu projesi kapsamında bir araya gelmekten mutluyuz. Kız öğrencilerimizin sektörde ileriye dönük adımlar atması bizim için de büyük önem taşıyor. Tabii ki erkek öğrencilerimizin de UTİKAD’ın farklı projelerinde destek görmesini temenni ediyoruz. Önümüzdeki dönemde UTİKAD ile daha yoğun iş birliklerinde bir araya gelmek isteriz" diye konuştu.

Tarafların protokolü imzalamasının ardından proje kapsamında mentorluk yapacak UTİKAD Yönetim Kurulu Üyesi Sibel Gültekin Karagöz, Kadın Odak Grubu Üyesi Esen Öz Tekayak ve Canan Payla, mentee on beş kız öğrenci ile ilk kez bir araya gelerek tanıştı. Çekilen aile fotoğrafının ardından toplantı son buldu.


 

 
Rus ve Belarus Karayolu Taşımacılığı Şirketlerinin Ab İçinde Karayoluyla Taşıma Yapmaları Yasaklandı
 
6 Bin Ton Kömür Nakliye İşi Hizmet Alımı Yapılacak!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Rus ve Belarus Karayolu Taşımacılığı Şirketlerinin Ab İçinde Karayoluyla Taşıma Yapmaları Yasaklandı
Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırısının devam etmesi nedeniyle, Avrupa ...
5 Adet Mercedes-Benz Conecto Solo Dizel Kahramanmaraşlılar İçin Hizmet Verecek
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Mercedes-Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda ...
DFDS Akdeniz İş Birimi'nde Üst Düzey Atamalar
DFDS Akdeniz İş Birimi, Akdeniz RO/RO ağında ticari ve operasyonel odağını ...
 
Hamzabeyli Tır Parkı Genişletme Çalışmaları Sürüyor
Bulgaristan'a açılan Hamzabeyli Sınır Kapısı'nda bulunan TIR parkının ...
Mercedes-Benz Türk’ten Ventures, Girişimcilik Ekosistemine Yatırım
Mercedes-Benz Türk’ten Türkiye’nin yenilikçi kalkınmasına destek veriyor. ...
Polonya-Belarus Sınır Kapısı Kukuryki'de Gecikmeler Yaşanabilir!
UND, Polonya-Belarus sınır kapısı Kukuryki’de, Rusya’ya olan yük taşımacılığını ...
 
Yoldan Geçen Yayaya Tır Çarptı
Feci kaza Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde yaşandı. Malkara karayolunda gece ...
Araçlarında Yeşil Kart Sigorta Poliçesinin Aslını Bulundurmayanlara Cezai Yaptırım!
UND, devam eden cezai yaptırımlar nedeni ile taşımacı şirketlerin araçlarında ...
İtalya Geçiş Belgeleri Kullanıma Açıldı!
Kamyonum Dergisi olarak İtalya geçiş belgelerindeki kota sorununu gündeme ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
dikkatfahrersrcnewsşoförKamyonlkwkamyoncusondakika