Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyoon, nakliye, taşımacılık
bisa
ford, fordtrucks, fordfline
English
Schmitz Cargobull presents its latest product and service highlights for the IAA TRANSPORTATION 2024

Schmitz Cargobull presents its latest product and service highlights for the IAA TRANSPORTATION 2024

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
denko, nakliye, lojistik
27 Mayıs 2024 Pazartesi - 14:03

UND Başkanı Aras ve Strateji ve Bütçe Başkanı Şenel Arasında, Lojistiği Güçlendirecek Görüşme

UND Başkanı Şerafettin Aras, Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı İbrahim Şenel ile yaptığı görüşmede, lojistiğin ülkenin rekabet gücünü belirleyen kritik bir sektör olduğunu belirterek, Türkiye’nin bu alandaki potansiyelinin ülkemiz için yarattığı fırsata değindi.

UND Başkanı Aras ve Strateji ve Bütçe Başkanı Şenel Arasında, Lojistiği Güçlendirecek Görüşme

Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Başkanı Sayın Şerafettin ARAS ve Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanı Sayın İbrahim ŞENEL Ankara'da toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda, Türkiye'nin lojistik stratejileri, uluslararası ticaret koridorları ve büyük ölçekli altyapı projeleri detaylı bir şekilde ele alındı.

Lojistiğin Stratejik Önemi ve Ticaretin Geleceği

Toplantının ana gündem maddelerinden biri lojistiğin stratejik önemi oldu. UND Başkanı, lojistiğin ülkenin rekabet gücünü belirleyen kritik bir unsur haline geldiğini vurguladı. Ticaret erbaplarının depolama maliyetlerinden kaçınmak istemesi, hızlı teslimat talepleri, lojistiği stratejik bir konu haline getiriyor. Türkiye'nin bu alandaki potansiyelinin doğru değerlendirilmesi gerektiği belirtildi.

Kalkınma Yolu Projesi: Türkiye'nin Geleceği

Kalkınma Yolu Projesi'nin Türkiye için büyük öneme sahip olduğu ifade edildi. Proje kapsamında yapılacak yeni Fav Limanı inşaatı ve mevcut limanların modernizasyonu ile Türkiye'nin aktarma merkezi rolü güçlenecek. Mersin Limanı başta olmak üzere, Türkiye'nin limanlarının önemi artacak. Projenin hedefi, Basra Körfezi'ndeki Fav Limanı'ndan Türkiye sınırına kadar uzanacak 1200 kilometrelik demir yolu ve otoyol ağı ile Basra'yı Türkiye'ye, dolayısıyla Asya'yı Avrupa'ya bağlamak.

Uluslararası İş birliği ve Ticari Diplomasi

UND Başkanı, Türkiye'nin uluslararası rekabette avantajlarını kaybetmemesi için kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşlarının (STK) etkin iş birliği yapması gerektiğini belirtti. Uluslararası Hazar Geçişli Orta Koridor, Zengezur Koridoru ve Kalkınma Yolu gibi projelerde iş birliği ve ticari diplomasi çerçevesinde hareket edilmesi gerektiği vurgulandı. Bu projelerin etkinleştirilmesi, Türkiye'nin bölgesel ve uluslararası ticaretteki rolünü güçlendirecek.

Hız ve Verimlilik

İntermodel merkezlerin ve Ro-Ro terminallerin verimliliği ve sayısının artması ülkemizden geçen tüm koridorları olumlu olarak etkilemektedir. Ro-Ro hatları ve aktarma merkezleri ile karayolunun entegrasyonu lojistik sektöründe oyunun kurallarını değiştiren en önemli etken olacaktır. Bu nedenle Türkiye için büyük fırsatlar sunan proje, Uzak Doğu'dan Avrupa'ya mal akışında kritik bir rol oynayacak.

Irak ile İşbirliği

Irak'ın Mart 2023'te küresel transit sistemi olan TIR Sözleşmesine katılması, bölgesel ticaret merkezi olma potansiyelini artırıyor. Bu durum, Türkiye ve Avrupalı devletler tarafından dikkatle izleniyor ve projenin gerçekleşmesi durumunda bir endişe unsuru olmaya devam ediyor.

Bölgesel ve Küresel Rekabette Türkiye'nin Rolü

Toplantıda, Türkiye'nin coğrafi konumu ve kültürel bağları ile Asya-Avrupa arasında doğal bir köprü olduğu, Orta Koridor'un ise Türk dünyası ve Avrupa arasında ticaret köprüsü oluşturma potansiyeline sahip olduğu vurgulandı. Rusya’ya uygulanan yaptırımların olduğu bir dönemde, Orta Asya devletlerinin istikrarlı bir hat olan Hazar Denizi, Azerbaycan ve Türkiye yoluyla Avrupa’ya açılabileceği belirtildi.

Sarp Sınır Kapısı’nın Önemi

Toplantı sonunda, lojistik sektörünün stratejik önemi, başta Sarp sınır kapımız olmak üzere, ülkemiz ihtiyaçları doğrultusunda sınır kapılarımızın genişletilmesi ve uluslararası işbirliği konularında önemli değerlendirmeler yapıldı. Türkiye'nin rekabet gücünü artıracak bu projelerin hayata geçirilmesinin önemine vurgu yapıldı. Bu projeler, Türkiye'nin uluslararası ticaretteki rolünü güçlendirecek ve bölgesel rekabette avantaj sağlayacak.

Aras, ev sahibi Sayın Şenel'e sektörün talep ve beklentilerine karşı göstermiş olduğu vizyoner yaklaşım nedeniyle teşekkür etti.

 
Çin Elektrikli Otomobilde Nasıl Dünyanın En Büyüğü Oldu?
 
Opel’in Modern Tasarımlı Yeni Nesil Hafif Ticari Araçları Türkiye’de!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Orta Koridor ve Kalkınma Yolu’nu Güçlendirecek Proje: Via Carpatia
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Üç Deniz Girişimi ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.
Ford Trucks, Avrupa’da büyümesini sürdürüyor.
Ford Trucks, Hollanda Pazarına Girerek Benelux Yapılanmasını Tamamladı. Global ...
Skoda'nın Yeni Elektrikli SUV’u
Škoda, Elroq'un ilk resmi ipuçlarını yeni görselle yayınladı. Yüzde 100 ...
 
Yeni Elektrikli Citron C3 Çok İddialı Geliyor!
Akıllı Otomobil Platformu Yeni Citroën ë-C3’ü Herkes için Ulaşılabilir Yapacak!
Ford Otosan'ın şirketi Driventure Sürdürülebilirlik Odaklı İlk Yatırımını Gerçekleştirdi
İnovatif ve yeni nesil çözümler sunan girişimleri destekleyen Ford Otosan’ın ...
Alp Özler Lojistik, Araç Filosunu 153 adet Mercedes-Benz Actros ve Atego ile Genişletti
Uluslararası ve yurtiçi lojistik sektörünün önde gelen firmalarından Alp ...
 
Reo kamyon nedir?
Reo kamyon, inşaat ve taşımacılık sektöründe sıklıkla kullanılan bir araçtır. ...
Mercedes ve Şoför
Mercedes en yüksek değeri şoföre veriyor. Mercedes-Benz Türk A.Ş. 'Sağlık ...
TOPLU TAŞIMADA KULLANILAN ELEKTRONİK ÜCRET TOPLAMA SİSTEMİ YENİLENİYOR
Ankara Büyükşehir Belediyesi EGO Genel Müdürlüğü, Başkentte toplu taşıma ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
En Önemli İnsan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
GüncelEkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglish
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrersondakikatreylerbus haberler şoförtrucksrcdikkat