Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
18 Temmuz 2008 Cuma - 00:00

Trafikte Yaz Mevsimi İçin 10 Temel Uyarı

Trafikte Yaz Mevsimi İçin 10 Temel Uyarı

Trafikte yaz mevsimi ölüm riskini 2 kat artırıyor. Türkiye’de ilköğretim ve liselerin tatile girmesi ile büyük kentler d݃¢hil, aileler ve gençler tatile çıkıyor. En az 500 km gidiş ve bir o kadarda dönüş yolu kat edilerek şehirlerarası yollarda araç kullanılıyor. Ayrıca araçlarıyla Avrupa ülkelerinden tatil yörelerine gelen yabancı ve yerli turistler mevcut araç trafiğini en az iki kat artırıyorlar. Yani Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında tatil amacı ile hareket eden nüfus yaklaşık 20 milyon oluyor. Bunların yaklaşık  % 80’i de kendi binek araçları ile seyahat ederken, geriye kalanı toplu taşım araçları olan otobüslerle dönüyorlar. Bu yoğunlukta trafikte ölümleri en aza indirmek için uzmanlardan gelen öneriler ise şöyle;

1-Karayolu kullanımında hız limitlerine uymanızın yanında en fazla üç saat araç kullanarak mutlaka mola vererek dinleniniz.

2-Uykulu, yorgun ve alkollü olarak kesinlikle araç kullanmayınız.

3–10 yaşından küçük çocuklarınızı mutlaka arka koltuğa oturtunuz ve emniyet kemerlerini bağlayınız.

4-Sürücü ve ön koltukta oturanlar d݃¢hil mutlaka emniyet kemerini takınız ve eşler olarak emniyet kemeri için birbirlerinizi ikaz ediniz.

5-Köprü üstü, viraj, tünel ve tepe üstlerinde araçları kesinlikle sollamayınız.

6-Bölünmüş yollarda (duble yol) hız sınırları tek şeritli yollardaki kadar olup, kesinlikle hız sınırlarına uyunuz.

7-Olası maddi hasarlı kazalar için aracınızda mutlaka kaza tespit tutanağı bulundurunuz. Yoksa sigorta şirketlerinizden isteyiniz. Böyle bir kaza halinde de polis veya jandarmayı mümkünse çağırmadan anlaşma yollarını arayınız.

8-Aracınızı kullanırken belirlenenden fazla yolcu ve yük almayınız. Ellerinizi dışarıya çıkarıp sallamayınız. Yollara kola kutuları atmayınız.

9-Araç kullanırken sol şeridi daima kullanmayınız. Sol şeridi diğer araçlara da açık tutunuz. Cep telefonunuzla konuşarak araç kullanmayınız. Mümkünse cep telefonunuzu kapatınız. Tüm dikkatinizi yol ve takip mesafesine veriniz.

10-Trafikte polis ve jandarmanın denetlemesinin dışında yerli ve yabancı araç kullananlara iyi bir danışmanlık hizmeti vermesini dilemekteyiz. Ayrıca yabancı turistlerin çoğunlukla bulundukları yol güzerg݃¢hlarında gündüz ve gece ݝngilizce, Almanca ve Fransızca bilen ekiplerle takviye etmeleri devletin temsil ve yardım gücünü daha iyi anlatacaktır.

 
Yaz Aylarında Motor Bakımını İhmal Etmeyin!
 
Ankara Kamyoncular Derneği 3. Yılını Kutladı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonkamyonum haberler şoförsondakikasrcdikkatlkwkamyoncu