Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
17 Mart 2022 Perşembe - 13:26

Tarıma Giriş 101: Lastik Seçimi Konusunda Bilinmesi Gerekenler

Kurumsal hayatın zorlukları, hayatın gündelik telaşları, eğitim, kariyer derken birçoğumuzun hayali bağ bahçeye dönüp tarımla uğraşmak... Gerçekleştirebilenler bir yana, büyük bir kesim ise B planını oluşturmak için bu hayalinin peşinden araştırmalara devam ediyor.

Tarıma Giriş 101: Lastik Seçimi Konusunda Bilinmesi Gerekenler

Zirai ve iş makineleri sektörüne güçlü üretim altyapısı ve geniş ürün gamı ile öncülük eden yerli ve milli marka ÖZKA Lastik, tarımla uğraşmak için gün sayanların lastik seçimi konusunda başlangıç seviyesinde bilmeleri gerekenleri sıralıyor.

 

Türkiye’nin yerli ve milli zirai ve endüstriyel lastik markası ÖZKA Lastik, ülkemizin bu alanda dışa bağımlılığını kıran ve zirai grupta liderliği elinde bulunduran öncü bir marka olarak tarımsal gelişimi destekliyor. Tarım alanında ilerlemek isteyenlere rehberlik eden ÖZKA, kullanıcıların karşısına çıkan en önemli konulardan biri olan lastik seçimi konusunu aydınlatıyor. ‘Lastik seçimi neye göre yapılır? Tarım ve iş makinelerinde yaz ve kış lastiği değişimi yapılır mı? Lastik toprağa zarar verir mi?’ gibi tüm soruları açıklığa kavuşturan ÖZKA, tarıma giriş için ilk önce seçilecek bölgenin toprak çeşidinin ve iklim şartlarının incelenmesi gerektiğini belirtiyor.

 

Toprağı işlemeye başlamadan önce dikkat...

Tarım konusunda ilerlemek istediğinize karar verdiniz, bölgeyi seçtiniz, şimdi sırada toprağınızı iyice tanımak olmalıdır. Lastik seçiminizi belirleyecek olan konular arazi toprak yapısı ve işlenecek arazinin metrekare büyüklüğüdür. Lastiğin dayanıklılığını ve katını belirleyen PR değerinin seçilmesi ve radyal & konvensiyonel olmak üzere lastik çeşidinin belirlenmesi sonrası sizin ve araziniz için en uygun lastik belirlenmelidir.

 

Zirai lastikler çalışma bölgelerine göre üretilir...

Binek lastiklerin aksine zirai lastiğinizin üretim amacı çalışma bölgelerine göre performans sağlamasıdır. Asıl çalışma bölgeleri yol dışı toprak zeminlerdir ve bu zeminlerde performans gösterirler. Zirai lastiklerin yolda ve asfaltta kullanılması lastiğin ömrünü azaltır ve istenmeyen özürlerin meydana gelmesine sebep olur. Zirai lastiklerde mevsimsel bir değişim söz konusu değildir. Lastiğin ömrü üretim tarihi ve kalan diş derinliğiyle ölçülür.

 

Doğru lastik seçimi toprağa zarar vermez

Doğru seçilmiş bir zirai lastik, desen yapısı sayesinde çalışma esnasında ve tutunmada toprağa zarar vermemelidir. Ekili ürün üzerinde çalışan lastiklerin toprağı bozmadan yol kat etmesi önemlidir. Ekili ürün üzerinde çalışma yapılacaksa toprağı daha az sıkıştırarak toprağın havalanmasına yardımcı olacağından radyal lastiklerin seçilmesi kullanıcı adına fayda sağlar.

 

Doğru lastik seçimi aracın performansını ve yakıt tüketimini etkileyen en önemli unsurdur

Seçeceğiniz zirai lastiğin aracınızın performansını ve yakıt tüketimini doğrudan etkileyeceğini bilmeniz gerekir. Lastiğin ömrü, kalitesi, dayanıklılığı, diş yapısı, tutunmayla ilgili performansı aracınızı etkileyecektir. Yeni nesil traktörlerde üreticilerin tavsiye etmiş olduğu lastik ebatlarının setlenmesi araç mekaniğine zarar vermez ve böylelikle yakıt tüketimini minimize eder. Lastik ebatları doğru seçilmediğinde ise kasılan bir araç ekstra yakıt tüketimine neden olur.

 

Doğru zaman ne zaman? Lastik değiştirme zamanı için takip önemlidir.

Zirai lastiklerde değiştirme sıklığı konusunda net bir bilgi verilemez. Her lastik; yapılan iş gücü, toprak yapısı ve kullanım tarzına bağlı olarak ömrünü tamamlar. Kullanıcı tarafından uygun kullanım sağlanırsa; çalışmadan sonra lastik temizliği yapılırsa ve çamurdan arındırılırsa, iş başında ve iş sonunda lastik hava kontrolleri düzenli olarak yapılırsa lastik ömrü uzayacaktır. Kalan diş derinliğinin çekme, yükleme veya basma işlemini tamamlayamaması durumunda ise lastiklerin yenilenmesi gerekir.

 

Satın alma aşamasında dikkat...

Lastik satın alırken en önemli kıstas lastiğin üretici ve yetkili bayilerden satın alınmasıdır. Lastiğin dış etkenlerden uzak doğru depolanmış olması kalitesi açısından oldukça önemlidir. Kullanıcılar, lastiğin üretim yılının 10 yılı geçmemesine, montaj yapılacak olan aracın jant çapı ve çeker uygunluğuna göre seçilmesine dikkat etmelidir.

 

 

 

 

 
Avrupa Otomobil Pazarı Yüzde 5,4 Daraldı
 
Yarın İstanbul’da Kar Kalınlığı 15 Santimetreyi Bulacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Elektrikli Araçlara Yönelik Yeni Lastik; Hankook iON
Hankook, sürdürülebilir ulaşımı desteklemek üzere ortaya çıkan elektrikli ...
Continental Dünya Uyku Günü’nde Uyarıyor: Uykusuzluk Trafik Kazası Nedenidir!
Her yıl 17 Mart’ta kutlanan Dünya Uyku Günü, uykunun sağlıklı bir yaşamın ...
Castrol VECTON’dan Intercity İstanbul Park Pistinde Yüksek Performans
Castrol VECTON, "Türkiye'nin en zorlu yolu" seçilen Trabzon-Bayburt yolundan ...
 
Continental'den Yepyeni Performans Lastiği: Sportcontact 7
Teknoloji şirketi ve Premium lastik üreticisi Continental, kuru ve ıslak ...
Euromaster’dan Sürücülere Kış Lastiği Uyarısı!
Michelin Grubu çatısı altında profesyonel lastik ve araç bakım hizmeti ...
Pırellı Elect Lastik Sektöründe En İyi Teknolojik İnovasyon Olarak İspanya’da 2021 Hevea Ödülünü Kazandı
Pirelli’nin Elect teknoloji paketi, İspanya’daki üçüncü Hevea Lastik Sektörü ...
 
Mıchelin 2021 Yılında Satışlarını Yüzde 16.3 Artırdı
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden biri olan Michelin, 2021 yılında ...
Hankook Ventus Prime 4: Premium Konfor Lastiklerinin Yeni Güçlü Hali
• Yeni Ventus Prime 4, önceki modeli ile kıyaslandığında neredeyse tüm ...
Goodyear, 2021 Yılında İhracatını Artırdı
2020 yılında Türkiye’nin 71’inci, Türk otomotiv sektörünün ise 14’üncü ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
news haberler treylersondakikakamyonumşoförbusfahrertürkiye