Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
10 Mart 2022 Perşembe - 15:05

Continental'den Yepyeni Performans Lastiği: Sportcontact 7

Teknoloji şirketi ve Premium lastik üreticisi Continental, kuru ve ıslak yolda güvenli sürüş özelliklerine sahip yeni performans lastiği SportContact 7’nin lansmanını Portekiz’de gerçekleştirdi. Her araç sınıfında spor sürüş keyfini yaşayan yeni Continental SportContact 7, lastik performans standartlarını yeniden tanımlıyor.

Continental den Yepyeni Performans Lastiği: Sportcontact 7

Continental, yeni spor lastiği SportContact 7’yi kullanıcılarıyla buluşturdu. Yeni SportContact 7 üç yeni teknik detayıyla öne çıkıyor. Adaptif sırt tasarımı kuru ve ıslak yollara uyum sağlarken, boyuta özel sırt tasarımı ile her araçta maksimum sürüş keyfi sunuyor. Ayrıca her türlü yol koşulunda maksimum kavrama sağlayan BlackChili teknolojisine sahip sırt bileşimi, asimetrik profiline göre uyarlandı. Continental‘in lastik performans standartlarını yeniden tanımlamak ve yeni amiral gemisi olan lastiğinin sürüş özelliklerine yüksek düzeyde güvenlik katmak için geliştirdiği SportContact 7,  katıldığı ilk test olan Tyre Reviews 2022 Ultra Yüksek Performans testinden de galibiyetle döndü. SportContact 7, lansmanından kısa bir süre sonra Ford Puma, Maserati Ghibli, Levante ve Quattroporte için orijinal ekipman onayı aldı.

Bir önceki modelden yüzde 17 daha yüksek kilometre performansı

Continental'in Küresel Araştırma ve Geliştirme, Binek ve Kamyon Lastiği Değiştirme İş Kolu Başkanı Prof. Dr. Burkhard Wies "Bu lastiği geliştirmemizin odak noktasında her araç sınıfı için piyasadaki en iyi spor yaz lastiğine sahip olma hedefimiz yer alıyordu. Ayrıca sürücüleri kuru ve ıslak yollarda veya yarış pistinde önemli ölçüde geliştirilmiş bir sürüş deneyimine ulaştırmak ve kullanıcılara önceki modelden yüzde 17 daha yüksek kilometre performansı sunmak da hedeflerimiz arasındaydı. Yakıt verimliliğinde AB etiket değeri 'C' ile sürdürülebilirliğe de katkı sağlıyoruz" açıklamasında bulundu.

Yeni SportContact 7 asimetrik, uyarlanabilir sırt tasarımı ile kuru ve ıslak yollara uyum sağlayabiliyor. Bu sayede sürüş özellikleri daha yüksek hızlarda bile sürekli olarak iyi ve güvenli bir seviyede kalıyor. Wies, bu özelliği "Bir lastik, aşırı zorlandığında da basınca maruz kalabilir. Yeni uyarlanabilir profil, ıslak ve kuru yollarda çok hassas viraj alma dengesi ile güvenlik ve sürüş rahatlığı sağlar" şeklinde açıklıyor. 

Yüksek performanslı lastik segmentinde her araç tipine uygun tasarlanan ilk lastik

Geleneksel spor lastikleri otomobilin ağırlığına, boyutuna ve motoruna bağlı olarak farklı araç konseptlerine ve ağırlıklarına farklı tepkiler veriyor. Bu nedenle yeni SportContact 7, yüksek performanslı lastik segmentinde her bir araç tipi için özel olarak tasarlanmış ilk lastik olarak öne çıkıyor. Ağır araçlar, hafif binek araçlardan farklı lastik çözümleri gerektirir. Bu nedenle SportContact 7'nin özellikleri her araç sınıfına uyarlanır. Prof. Dr. Burkhard Wies "Bu amaçla, SportContact ailesinin tipik sürüş deneyiminin her araçta korunması için lastik boyutuna bağlı olarak kullanılan yarış modelleri de dâhil olmak üzere yeni teknolojiler geliştirdik. Farklı araç sınıfları için özel olarak tasarlanmış bir tasarımımız bulunuyor. Ayrıca yan duvarın stabilitesini, belirli yük durumlarında yol tutuşunu, ayrıca yüksek hız kabiliyetini, yol tutuşunu ve karkasın tasarımını her araç sınıfına uyarlayabiliyoruz" dedi.

Yeni SportContact 7'nin üçüncü teknoloji bileşeni, profil tasarımına tam olarak uyarlanmış BlackChili kauçuk bileşimi olarak dikkat çekiyor. Bu yumuşak karışım; çok sert, düşük profilli lastik tasarımına uyum sağlıyor ve yalnızca çok iyi sürüş özellikleri sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda performansta da önemli bir artış sağlıyor. Bunun için Continental'in lastik mühendisleri ve kimyagerleri sırt tasarımı ile birlikte sürüş özelliklerinde önemli bir gelişme sağlayan sıra dışı bir karışım teknolojisi geliştirdi.

Test sonuçları etkileyici

Önceki popüler modeller ile arasındaki farklara bakıldığında Continental'in kendi yapmış olduğu testlerde etkileyici sonuçlar elde edildi: Yeni SportContact'ın kilometre performansında yüzde 17, yarış pistindeki performansında yüzde 10, ıslak zeminde frenleme mesafesinde yüzde 8 ve kuru fren mesafesinde yüzde 6 daha iyi sonuçlar elde ediliyor. Islak ve kuru yol tutuşu ve direksiyon hakimiyeti de gelişen diğer özellikler olarak karşımıza çıkıyor (245/30 R 20 ebadındaki lastik testi). 

 

Sanal SportContact 7 360° panorama turuna katılmak için lütfen buraya tıklayın.

 
UND Rusya Ukrayna Krizinde Rol Oynayan Devlet Kurumlarına Teşekkür Etti
 
Sekiz Dev Lng Gemisi Türkiye'ye Doğru Geliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Euromaster’dan Sürücülere Kış Lastiği Uyarısı!
Michelin Grubu çatısı altında profesyonel lastik ve araç bakım hizmeti ...
Pırellı Elect Lastik Sektöründe En İyi Teknolojik İnovasyon Olarak İspanya’da 2021 Hevea Ödülünü Kazandı
Pirelli’nin Elect teknoloji paketi, İspanya’daki üçüncü Hevea Lastik Sektörü ...
Mıchelin 2021 Yılında Satışlarını Yüzde 16.3 Artırdı
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden biri olan Michelin, 2021 yılında ...
 
Hankook Ventus Prime 4: Premium Konfor Lastiklerinin Yeni Güçlü Hali
• Yeni Ventus Prime 4, önceki modeli ile kıyaslandığında neredeyse tüm ...
Goodyear, 2021 Yılında İhracatını Artırdı
2020 yılında Türkiye’nin 71’inci, Türk otomotiv sektörünün ise 14’üncü ...
Michelin Türkiye’de Yeni Atamalar
Dünyanın en büyük lastik üreticilerinden biri olan Michelin’in Türkiye’deki ...
 
Pirelli Türkiye, 150. Yıl Donanımlı İlk Tırını Karşıladı
Lastik devi Pirelli’nin global ölçekte 150. yıl kutlamaları kapsamında ...
Falken Yaz Lastikleri’ne, 2022 ADAC Lastik Aşınma Testi’nde Tam Not
Türkiye distribütörlüğünü AKO Grup’un yaptığı Falken AZENIS FK510 Premium Lastikleri, ADAC ...
Brisa, İklim Değişikliği ve Su Programında Türkiye’de, Tedarik İlişkileri Değerlemesinde Global Liderlik Seviyesinde
Brisa, uluslararası çevresel raporlama platformu Karbon Saydamlık Projesi ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyesrcşoför haberler treylerkamyonumbusKamyontruck