Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
28 Şubat 2011 Pazartesi - 09:18

TOBB SINIR KAPILARINI YENİLİYOR

Bugüne kadar altı sınır kapısının modernizasyonunu gerçekleştiren TOBB, Nusaybin Sınır Kapısı’nın modernizasyonuna Devlet Bakanı Hayati Yazıcı’nın da katıldığı törenle başlattı.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) 2002’den bu yana modernizasyonunu gerçekleştirdiği sınır kapılarına Nusaybin Sınır Kapısını da ekliyor. Nusaybin Sınır Kapısı'nda modernizasyon çalışmalarının temeli Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, Suriye Maliye Bakanı Muhammed El Hüseyin ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun katılımı ile atıldı.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Nusaybin Gümrük Kapısının temel atma ile Türkiye ve Suriye'de ilk olan ''ortak sınır kapısı''nın imza töreninde yaptığı konuşmada, TOBB'un İpsala, Habur, Cilvegözü, Sarp, Kapıkule ve Hamzabeyli sınır kapılarının modernizasyonunu tamamladığını hatırlatarak, bu gümrük kapılarında ortalama bekleme süresinin yarıya indirildiğini, araç geçiş kapasitelerinin ise üç katına çıktığını söyledi. Nusaybin ile birlikte dokuz sınır kapısının daha proje çalışmalarına devam ettiklerine değinen Hisarcıklıoğlu, gümrük kapılarının modernizasyonu projelerine yaptıkları yatırım tutarının 250 milyon lirayı aştığını belirtti.

Suriye ile ekonomik ve sosyal alanda artan işbirliği ve vizelerin kaldırılmasının iki ülke arasındaki ticareti hızla büyüttüğüne dikkati çeken Hisarcıklıoğlu, Suriye ile ticaret hacminin sadece son 3 yılda 2 katına, araç giriş çıkışlarının 3 katına çıktığını, bu artışı mevcut kapıların karşılamasının artık mümkün olmadığını ifade etti.

“Habur üzerindeki yükü hafifletecek”

Nusaybin Sınır Kapısı'nın Suriye sınırında modernizasyonu tamamlanan ikinci kapı olacağının altını çizen Hisarcıklıoğlu, şöyle devam etti: ''İlk defa bu gümrük kapısında, ülkelerimizin gümrükleri arasında veri akışı sağlanacak, böylelikle işlemler daha hızlı yapılacaktır. Nusaybin Kapısı ile Türkiye, Ortadoğu'ya daha da yakınlaşıyor. Ortadoğu ülkelerinin yıllık ithalat hacimleri 600 milyar dolar civarında. Bu hacim içinde bizim aldığımız pay ise sadece yüzde 3,5, yani 21 milyar dolar. Daha kolay ulaşımla bu payımızı da artıracağız. Öte yandan burası, Irak'a geçişlerde de önemli bir alternatif olacak ve Habur üzerindeki yükü hafifletecektir.''

Temel atma törenine katılan Suriye Maliye Bakanı Muhammed El Hüseyin ise ''ortak sınır kapısı'' ile çok önemli bir projeye imza atıldığını vurgulayarak, bu proje sayesinde iki ülke arasındaki ticari ve kültürel bağların daha da güçleneceğini vurguladı.

El Hüseyin, Suriye ile Türkiye arasındaki vizelerin kalkmasıyla hem araç hem de yolcu geçişlerinin ciddi oranda arttığının altını çizerek, son yıllarda gerçekleştirilen çalışmalar ile ticaret hacminin önümüzdeki dönemlerde daha da büyüyeceğini ifade etti.

31 milyon Liralık yatırımla yenilenecek olan Nusaybin Sınır Kapısı’nda yıllık 16 bin araç ve 200 bin yolcudan 500 bin araç ve 2.5 milyon yolcu kapasitesine ulaşılacak.

 
TAŞIMACILIK SEKTÖRÜ KANTARDA
 
İSTANBUL-İZMİR 377 KM
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdeniz Bölgesi’ nin marka tercihi...
Sizler için bölgelere göre hangi marka araçların, hangi özelliklerinden ...
MAN Türkiye’den Ankara’ya Dev Yatırım
MAN Türkiye A.Ş, Yenileme ve Modernizasyon Yatırımları kapsamında 15 milyon ...
ÜLKE ÇAPINDA BÖLÜNMÜŞ YOL HAMLESİ
Bakan Yıldırım, İzmir Çevre Yolu Otokent bağlantısının açılışında yaptığı ...
 
KAMYONETLER DE HURDA İNDİRİMİNDEN FAYDALANACAK
Hurda indiriminden faydalanacak olanların kapsamı genişletilerek hurda ...
BİLGİLENDİRME ADANA’DA DEVAM ETTİ
Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdürlüğü tarafından ilgili ...
LOJİSTİK SEKTÖRÜNE BÜYÜK KATKI
Ankara Lojistik Üssü ve Atılım Üniversitesi işbirliği ile hayata geçirilen ...
 
Yedi Gümrük Müdürlüğüne Yeni Atama
Devlet Bakanı Hayati Yazıcı, takibini elden yaparak İstanbul, Ankara, ...
MAZOT PİYASADAN KALKIYOR
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nun (EPDK) yaptığı yeni düzenlemeyle ...
2010 BİR 'DÜZELME YILI' OLDU
Ağır Ticari Araçlar Derneği (TAİD) Yönetim Kurulu Başkanı Bahadır Özbayır, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylertürkiyesondakikaşofördikkatsrcnewskamyonum haberler