Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
17 Ekim 2022 Pazartesi - 11:07

Savaş Neden Bitmez?

Öncelikle Bartın’daki grizu patlaması nedeni ile yaşamını kaybeden maden işçilerinin ailelerine sabır ve başsağlığı dilerim. Ne yazık ki yıllar önce yazdığım bir köşe yazısının başlığını tekrar anımsadım. Ülkemiz ne yazık ki bir doğal ve sosyal afet bölgesi olmaya devam ediyor. Aklın ve bilimin yol göstericiliğinde önlem almak yerine her şeyi kadere bağlama zihniyeti egemen olduğu sürece, korkarım bu tür felaketlerin devamını da izleyeceğiz.

Savaş Neden Bitmez?

İkinci olarak sansür yasamız hayırlı olsun!.. AB ve ABD kendilerinde böyle bir yasa olmadığının altını kalın satırlarla çizdi. Doğal olarak nev-i şahsına münhasır olmaya devam ediyoruz.

Esas konumuza dönersek…

Rusya Ukrayna savaşının neden başladığı ve perde arkasında özellikle ABD yönetiminin neden Zelenski’yi koşulsuz desteklediği giderek daha somut olarak anlaşılır gibi. Sürece tanıklık eden bazı yorumcular bu durumu tamamen enerji kaynaklarının kontrole alınması nedeni ile uzun süredir devam eden bir mücadelenin son noktasını koyma çabası olarak adlandırıyorlar. Bu durumun bilincinde olan Putin rejiminin de doğal gaz başta olmak üzere enerji kaynaklarını bir silah olarak kullanmasının kaçınılmazlığının da altı çiziliyor.

Bu genel çerçeveden hareket ederek Türkiye’yi çok yakından ilgilendiren güncel gelişmeleri mercek altına aldığımızda bazı soruların sorulması ve mümkün olduğunca sağduyulu bakmamız gereken bir dizi soruna cevap bulmamız gerekiyor.

Bir önceki yazımızda kısaca değindiğimiz gibi, Putin’in Rus doğal gazını Türkiye üstünden Avrupa’ya dağıtılması önerisine ihtiyatla yaklaşmak gerektiğinin altını çizmiş, Ankara’nın da ihtiyatlı bir yaklaşımı benimsediğini memnuniyetle karşılamıştım. Ancak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nın bu ihtiyatlı tutumu, Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuya yaklaşımı ile yerini ihtiyatsızlığa bırakmış gibi.

Öncelikle hemen söyleyelim, Türkiye’nin bir doğal gaz hub’ı (gaz alıp depolayan ve dağıtımını yapan) olması memnuniyet verici bir durumdur. Bununla birlikte birkaç soruyu sormak gerekir.

  1. Rus doğal gazının sevki için yeterli talep var mı?

Şu an için görebildiğimiz kadarı ile böyle bir talep yok ve öngörülebilir bir gelecek içinde de böyle bir talep olmayacak. AB ülkeleri Rusya’ya olan bağımlılığı giderek azaltma planları yapıyor, Ukrayna’yı bypass’lamak için yapılan Kuzey Akım1’de sabotaj girişimleri gerçekleştiriliyor, nihayet Kuzey Akım2 projesi ABD’nin girişimleri ile hayata geçirilemiyor.

  1. Bu koşullarda Türkiye üstünden Rusya’nın gazının AB ülkelerine sevki ne kadar gerçekçi ve Türkiye’nin güvenliği açısından ne kadar riskli?
  2. Türkiye bu kararın ardından Batı dünyasından daha fazla kopma mesajını da vermeyecek mi?
  3. Batı’nın Rusya’ya karşı uyguladığı yaptırımları delen ülke konumumuz bizim de benzeri yaptırımlarla karşı karşıya gelme riskini taşımıyor mu?
  4. Enerjide bu oranda Rusya’ya bağımlı hale gelmek, ülkemiz açısından doğru bir strateji mi? (Doğal gazın yanı sıra Akkuyu nükleer tesisini de hesaba katmak gerekir.)
  5. ABD’nin Yunanistan’da yaptığı silah yığınağının ve Miçotakis’i Türkiye üstüne sözlü olarak saldırtmasının ardında acaba izlediğimiz bu enerji hamlesi yatmıyor mu?

Bu soruların cevaplarını yaşayarak göreceğiz.

Kaldı ki bu arada Türkiye’nin doğusundan ve güneyinden gelen doğalgaz yataklarının hayata geçirilmesi kanımca daha makul bir proje gibi duruyor. Ancak bu bağlamda da kendi kaya gazını sıvı hale getirip Avrupa’ya satma hedefinin peşinde koşan ABD’nin Türkiye husumeti ne oranda artar, bu durumu da hesaba katmak gerekir düşüncesindeyim. Enerji oyunları olmasa, ABD neden Irak ve Suriye topraklarında boy gösterir sorusu da ayrıca cevaplanması gereken konu başlıklarından bir tanesi.

Evet, daha önceki yazımda da belirttiğim gibi çok zor günler maalesef bizi bekliyor.

Karanlıktan aydınlığa çıkmak umuduyla…

 

 
Fransa’da Geçici Düzenleme
 
Pirelli Sürdürülebilirlik, Kalite, İnovasyon, Performans ve Hizmet Düzeyi Alanlarında En İyi 9 Tedarikçisini Ödüllendirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Faşizmin Ayak Sesleri
İtalyan seçimleri Avrupa’daki aşırı sağın yükselişte olduğunun açık kanıtı ...
OKT Trailer Genel Müdürü Hakan Maraş, 'OKT Trailer’de İnovasyonun ve Gelişimin Yansımaları Önümüzdeki Dönemde de Devam Edecek'
Almanya Hannover’de gerçekleştirilen ticari araç fuarı IAA Transportation ...
AYK Lojistik Firma Yetkilisi Samed Aydoğan, Sene Sonuna Kadar Filomuzu 200 Adede Tamamlayacağız!
Yaklaşık 15 yıl önce, yapı kimyasalları üreten şirketlerinde kendi malzemelerini ...
 
Ben Demiştim!
Demeyi sevmem! Ama işte durum ortada! Yok demiryollarını geliştiriyoruz, ...
Şahinkoç, "Lojistik Sektörüne Temkinli ve Emin Adımlarla Barlas Damgası Vuruluyor"
Kamyonum Dergisi olarak Kayseri merkezli Barlas Trans’ın Ankara şubesine ...
Und İcra Kurulu Başkanı Alper Özel; "Amacımız İtalya Geçiş Belgelerini 50-60 Bine Çıkarmak, KUKK Yapmak"
UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel bu sayımızda Kamyonum Dergisi Genel ...
 
Takoindir ve Tacholiz Kurucusu Caner Sayan; "Amacımız; Adil Denetim Ve Adil Rekabet Ortamının Sağlanması"
Kamyonum Dergisi olarak bu sayımızda Takoindir ve Tacholiz kurucusu, bilgisayar ...
Dijital Takograftaki Son Teknolojik Gelişmeler...
Automechanika Istanbul 2019'da, Türkiye'nin ilk yerli takograf üreticisi ...
''CNG VE LNG DESTEKLENMEYE MUHTAÇ''
Petroleum Istanbul 2019'da, Türkiye'nin tamamen yerli tek CNG dönüşüm ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyoncutreylerkamyonumsrcfahrernewsşoförlkwtruck