Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
16 Ağustos 2023 Çarşamba - 17:32

Rifat Hisarcıklıoğlu, "Dengeli ve Kapsayıcı Büyüme İçin Makroekonomide İstikrar ve Güven Sağlanmalı"

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) organize ettiği TOBB Türkiye Ekonomi Şurası, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun ev sahipliğinde, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve ilgili Bakanlar ile Oda/Borsa Başkanlarının katılımıyla gerçekleştirildi. Hisarcıklıoğlu, kobilere destek vermesi ve uygun finansman imkanlarına ulaşmalarının sağlanması gerektiğine değinerek, yapısal reformlara ilişkin somut bir yol haritası ortaya konulması gerektiğine dikkat çekti.

Rifat Hisarcıklıoğlu,  Dengeli ve Kapsayıcı Büyüme İçin Makroekonomide İstikrar ve Güven Sağlanmalı

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, "Ekonomide elbette bazı sıkıntılar yaşıyoruz. Ama enseyi karartmıyor, mücadeleden vazgeçmiyoruz. Sayın Cevdet Yılmaz başta olmak üzere, buradaki tüm kıymetli bakanlarımız gibi, ekonomide deneyimli isimlerin iş başında olması, bizlere moral veriyor. Hep birlikte ekonomiyi daha sağlam temellere kavuşturacağımıza inanıyoruz." dedi.

"Kobilerimize destek vermeli, uygun finansman imkanlarına ulaşmalarını sağlamalıyız"

Hisarcıklıoğlu, Oda-Borsa Başkanlarının, 81 ilde, reel sektörden en çok gelen konuları topladıklarını ve çözüm önerileri hazırladıklarını aktardı. Hisarcıklıoğlu şunları aktardı; "Reel sektör firmalarımız finansmana erişimde büyük zorluklar yaşıyor. Özellikle Kobi kredilerinin reel olarak artmaması, zincirleme etkiyle ülkenin ve sektörlerin tamamına olumsuz yansıyor. Büyümenin bereketi, her kesime yansısın istiyorsak, kobilerimize destek vermeli, uygun finansman imkanlarına ulaşmalarını sağlamalıyız. İkinci olarak da OECD katılık endeksinde İskandinav ülkeleri dahil en katı işgücü piyasası bizde. Bundan da herkes muzdarip. Mevzuatımız,daha fazla istihdam sağlayabilecek girişimcileri, adeta bundan caydırır bir halde. Vatandaşlarımızın da daha fazla iş imkanına ulaşmasına, daha çok kazanmasına engel çıkarıyor. İstihdamı cezalandıran değil, ödüllendiren bir yaklaşımla çalışma hayatına bakılmalı."

Hisarcıklıoğlu konuşmasını yatırımların önünü açabilmek üzere, yatırım yeri sorununun çözmesi gerektiğini ifade ederek devam etti ve şunları aktardı;  Sanayi yatırımlarının ülke yüzölçümü içindeki payı nedir diye baktığımızda, Almanya’ya yüzde 4, İtalya’da yüzde 2,8, OECD ortalaması bile yüzde 2,4. Bizde ise sadece binde 3. Sanayimiz, dünyadaki rakiplerinin onda biri kadar bir alanda faaliyet gösteriyor, buna rağmen küresel rekabette ayakta kalmayı başarıyor. Sanayi arazilerinin kapasitesinin en az 2 katına çıkarılmasına ilişkin bir master plan hazırlanmalı. Ve arsa alımı ve bina inşaatına ilişkin finansman çözümleri geliştirilmeli. Böylece sanayicimiz kısıtlı sermayesini daha verimli alanlarda yatırım yaparak değerlendirmeli. Yine bu kapsamda İç Anadolu- Doğu Akdeniz kuşağında yeni bir sanayi havzası planlanmalı. Bu yeni sanayi havzasıyla, bir taraftan Marmara’daki yükü azaltabilir, aynı zamanda da yüksek teknoloji yatırımlar için Marmara’da alan açabiliriz. İşte tüm bu konularda adım atmak ve çözüm sağlamak için, başta sizin olmak üzere, buradaki bakanlarımızın icracı ve reformcu iş yapma tarzına güveniyoruz."

"Yapısal reformlara ilişkin somut bir yol haritası ortaya konulmalı"

İş dünyası olarak her şeyden önce öngörülebilirlik istediklerini ve geleceğe dair yol haritası beklediklerine dikakt çeken hisarcıklıoğlu son olarak; "İş planları yapmak ve güven içinde ilerlemek üzere, kamu idaremizin hazırlayacağı orta ve uzun vadeli planların gayet önemli olduğunu düşünüyoruz. Dengeli ve kapsayıcı büyüme için makroekonomide istikrar ve güven sağlanmalı. Yapısal reformlara ilişkin somut bir yol haritası ortaya konulmalı. Yeni ekonomi yönetiminin bu yönde hareket ederek, para politikasında başlattığı normalleşme adımları memnuniyet vericidir ve devam etmelidir. Yine bu kapsamda Cumhurbaşkanı Yardımcımız Sayın Cevdet Yılmaz’ın liderliğinde hazırlanan Orta Vadeli Programı yakından takip ediyoruz. Sağ olsun kendisi de istişareye ve ortak akla her zaman önem veren biri olarak, bu konuda da bizlerle bir araya geldi, görüş ve önerilerimizi aldı. Dün de Sayın Yılmaz’ın Başkanlığında YOİKK’de toplandık. Ülkemizdeki iş ve yatırım ortamını iyileştirmek üzere neler yapılması gerektiğini istişare ettik. Biz, koşmaya, çalışmaya, üretmeye hazırız."

 

 
İsa Korkmaz, "E-Ticaretin GSYİH'den Aldığı Payın Düzenli Artışı Lojistik Firmaları İçin Büyük Bir Fırsat''
 
DHL Group İkinci Çeyrekte 1,7 Milyar Euro Faaliyet Krı Elde Etti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakan Kacır, TOGG Benzeri Birçok Girişimi Hayata Geçireceğiz
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Boğaziçi Üniversitesi'nde ...
Ticaret Bakanlığı, Piyasa Bozucu Haksız ve Dampingli İthalata Karşı Yerli Üreticilerin Yanındayız
Ticaret Bakanlığı yaptığı açıklama ile yerli üretimi ve istihdamı artırma ...
Cari Denge 20 Ay Sonra İlk Kez Fazla Verdi
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ödemeler dengesi verilerini ...
 
İSO Türkiye İhracat İklimi Endeksi Temmuz Ayında 50,3’e Geriledi
Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ...
Astor Enerji’den Temmuz Ayında 52 Milyon Dolarlık 13 Yeni İş Anlaşması
Astor Enerji A.Ş. , KAP’ ta 13 yeni iş ilişkisi hakkında bilgilendirmede ...
Motorine Bir Zam Daha Geliyor!
Benzine peş peşe gelen zamların ardından motorinde de 1 lira 45 kuruşluk ...
 
Milli Muharip Uçak KAAN Yıl Sonunda Havada
İDEF'23 16. Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı'nın kapanış töreninde konuşan ...
Ekonomik Güven Endeksi Dört Ayın En Düşük Seviyesinde!
TÜİK'in Ekonomik Güven Endeksi verilerine göre Temmuz ayında endeks yüzde ...
Biz Zam Diyelim Bu Sefer Siz Anlayın!
Son dönemde akaryakıta üst üste gelen zamlara bir yenisi daha eklendi. ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumKamyonbusfahrersrclkwsondakikakamyoncunews