Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
28 Ocak 2008 Pazartesi - 00:00

Otoyolların İşletim Hakları İçin Çalışmalar Başladı

Otoyolların İşletim Hakları İçin Çalışmalar Başladı

Edinilen bilgiye göre; otoyol ve köprülerin işletilmesiyle ilgili tarifelerin belirlenmesi çalışmalarına başlandığı belirlendi. Çalışmalar tamamlandığında işletim süresince uygulanacak tarifeler ve bu tarifelerin her yıl neye göre değişeceğinin  belirleneceği açıklandı. Açıklamaya göre; bu tarifeler, işletici grup ile imzalanacak sözleşmede yer alacak.

Dünya uygulamalarında tarifelerin belirlenmesinde ‘Sadece enflasyonun baz alınabildiğini ya da enflasyonun belli bir katsayı ile çarpıldığını’ ifade eden yetkililer, bu konuda da modellerin incelenmeye devam edildiğini belirttiler.

Türkiye'de köprü ve otoyollarda uygulanan tarifelerin dünya uygulamalarına göre, düşük olduğu ifade edilirken, şu andaki uygulamada köprü ve otoyollarda uygulanan tarifeler Ulaştırma Bakanlığı’nın yetkisinde olduğu biliniyor. Yetkililer, köprü ve otoyollardan tek geçiş kartı üzerinde de çalışmaların sürdüğü kaydettiler.

Otoyol ve köprülerin satışıyla ilgili olarak, beş yabancı şirketin ilgilendiği ve bu şirketlerin Avustralya'dan Macquarie Infrastructure, ݝspanyol Abertis, Portekizli Brisa, Japon Itochu Corp ve ݝtalyan Atlantia şirketleri olduğu açıklanmıştı. Özelleştirme kapsamında, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüleri, Edirne-ݝstanbul-Ankara, Pozantı-Tarsus-Mersin, Tarsus-Adana-Gaziantep, Toprakkale-ݝskenderun, ݝzmir-Çeşme, ݝzmir-Aydın Otoyolları satılacağı da belirtildi.  

Özelleştirmeden elde edilen gelirin nasıl kullanılacağına siyasi irade karar verecek. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, sağlanan gelirin yeni yolların yapımında kullanılacağını açıklamıştı. AA

 
Goodyear Ay'a Çıkmaya Hazırlanıyor
 
BMC'den Yeni Megastar...
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
şoförkamyonumfahrerbus haberler newssrctürkiyekamyoncu