Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
7 Nisan 2022 Perşembe - 09:59

Opel ve Darmstadt Üniversitesi, Stellantis’in İlk OpenLab’ı İçin Anlaştı

Alman üretici Opel, yeni aydınlatma teknolojileri konusunda Darmstadt Teknik Üniversitesi (TU Darmstadt) ile ortaklık anlaşmasına imza atıyor. Bu iş birliği, Stellantis’in hatırı sayılır üniversitelerle başlattığı ve ‘’OpenLabs’’ adı verilen araştırma ağının Almanya’daki ilk oluşumu olma özelliğini taşıyor.

Opel ve Darmstadt Üniversitesi, Stellantis’in İlk OpenLab’ı İçin Anlaştı

Gelecek nesil otomotiv aydınlatma sistemlerine dair bilimsel bilgiler elde etmek amacıyla kurulan bu yeni ortaklığın kapsamı, iletişim yardım sistemleri, uyarlanabilir farlar, stop lambaları, iç aydınlatma ve ışık kaynakları olmak üzere 5 ana geliştirme alanında olacak.

Üstün Alman teknolojisini en çağdaş tasarımlarla buluşturan Opel, aydınlatma teknolojileri konusunda Darmstadt Teknik Üniversitesi (TU Darmstadt) ile yaptığı iş birliği ile bir ilke imza atıyor. Dünyanın önde gelen otomotiv gruplarından Stellantis’in küresel araştırma ağı ‘OpenLabs’ projesi kapsamında Almanya’daki ilk iş birliğini grubun Alman üyesi Opel gerçekleştirdi. Bu kapsamda TU Darmstadt ile yapılan stratejik ortaklık, yeni aydınlatma teknolojileri çağına geçiş yolunda önemli bir adım olacak. Bununla birlikte grup, ilk etapta üniversitenin Elektrik Mühendisliği ve Bilgi Teknolojileri Bölümü’ndeki üç doktora öğrencisine önümüzdeki dört yıl için finansman sağlayacak.

“Yolu aydınlatmaktan fazlasını yapacak”

Opel ile TU Darmstadt’ın gerçekleştirdiği ortaklığı değerlendiren Opel CEO’su Uwe Hochgeschurtz, “Gelişmiş uyarlanabilir far sistemleri, yolu mevcut koşullara göre aydınlatmaktan çok daha fazlasını yapıyor. Çok sayıda yardımcı sisteme bağlılar ve sürüşü daha güvenli ve konforlu hale getiriyorlar. TU Darmstadt ile birlikte tamamen yeni aydınlatma sistemleri geliştirmek ve bunları pazara sunmak istiyoruz. TU Darmstadt'tan bilim ve araştırma uzmanlarıyla çalışmaktan mutluluk duyuyoruz” şeklinde konuştu.

Daha doğru aydınlatma ile daha yüksek güvenlik

Opel ile Darmstadt Üniversitesi arasında gerçekleştirilen iş birliği ile ortaya çıkan bu yeni Open Lab her iki ortak için de yeni nesil aydınlatma teknolojilerine giden yolda bir kazan-kazan ortaklığı anlamına geliyor. Opel Dış Aydınlatma İnovasyon Liderliği Mühendisi Philipp Röckl, “Uzun yıllardır alanındaki uzmanlarla çalışıyoruz. OpenLab ile olan aydınlatma teknolojisi iş birliğimiz uzun vadede yoğunlaşacak ve güçlenecek. Mevcut araştırma projesi ilk etapta dört yıl için planlandı. Ancak amaç, önümüzdeki on yıl ve sonrası için stratejik bir ortaklık oluşturmak”

Laboratuvardan otomobile

Philipp Röckl, “TU Darmstadt’taki OpenLab; iletişim ve sürüş destek sistemlerinin, uyarlanabilir far sistemlerinin, stop lambalarının, iç aydınlatmanın ve genel olarak ışık kaynaklarının daha da geliştirilmesine odaklanıyor. Bu iş birliği ile aydınlatma konusuna bütünsel bir bakış açısı getiriyoruz. Aydınlatma, otomobilin farlarının çok ötesine geçiyor ve birçok alanda büyük bir öneme sahip” sözleriyle markanın far teknolojisine yaklaşımını ifade etti. Darmstadt Üniversitesi Aydınlatma Teknolojisi Laboratuvarı Başkanı Prof. Dr. Tran Quoc Khanh ise, “Her şey planlandığı gibi giderse, Stellantis ile geliştirilen aydınlatma teknolojilerine sahip ilk araçlar, 2028 yılına kadar yollara çıkacak ve dünyanın en akıllı aydınlatma teknolojilerinden birine sahip olacaklar” dedi.

Intelli-Lux LED® Pixel Far Sistemi, Insignia, Grandland ve Astra modellerinde kullanılıyor

Opel, “2016 Avrupa Yılın Otomobili” seçilen bir önceki nesil Astra’da yaptığı gibi

Intelli-Lux LED® Matrix farı kompakt sınıfa taşıyarak, yenilikçi aydınlatma teknolojilerini geniş bir alıcı kitlesi için ulaşılabilir hale getirme geleneğini sürdürdü. Şimdi ise bu gelişimin bir sonraki aşamasına geçiliyor. Opel’in Insignia’da ve yenilenen SUV’u Grandland’de kullanılan Intelli-Lux LED® Pixel farlar, ilk kez Astra’da kullanılıyor. Far başına 84 adet olmak üzere toplam 168 LED hücresiyle kompakt sınıfın yeni üyesi, duruma göre uyarlanan ve diğer yol kullanıcılarının gözlerini kamaştırmayan her zaman hassas ve kusursuz bir aydınlatma düzeni sağlıyor. LED’ler ultra ince farlara entegre ediliyor. Ana far karşıdan gelen araçları milisaniyeler içinde aydınlatma alanından çıkarıyor. Kalan alanlar, her zaman optimum görüş ve güvenlik için uzun hüzme ile aydınlatılmaya devam ediyor.

Altıncı nesil Astra’nın üretim sürecinde uygulanan paradigma değişikliği, markanın 2018 yılında başladığı geliştirme süreciyle de yakından ilgili. Tasarım, pazarlama ve mühendislik alanlarından uzmanlar, Opel’in Alman, ulaşılabilir ve heyecan verici olma değerlerini tasarım dili, teknoloji ve araç içeriği ile birleştirip hayata geçirmek üzere sürece dahil oldu. Bu başarılı ekibin çalışmaları sonucunda cesur ve yalın Opel tasarım felsefesi doğdu. Bu sayede çok özel bir karaktere sahip Astra yaratıldı.

 
Lojistik Programı Öğrencilere Staj Olanağı Tanıyacak Firmalar Aranıyor!
 
Rusya-Azerbaycan Sınırında Yarag-Kazmalyar Kontrol Noktasında Yük Taşımacılığı İçin Ek Bir Şerit Açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, "KDV Güncellemesi Sonrası, İkinci El Ticaretini Zorlu Bir Süreç Bekliyor"
Açıklanan yeni düzenleme ile otomotiv sektöründe araç alım satımı yapanların ...
Otomotivde Fiyatlar Markanın Önüne Geçti!
Global danışmanlık şirketi Simon-Kucher & Partners’ın hazırladığı “Otomotiv ...
TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam, "Elektrikleşmenin Faz Farkından Doğacak Fırsatları Kovalamalıyız, Bu Koridoru İyi Kullanmamız Lazım"
Türkiye otomotiv tedarik sanayinin çatı kuruluşu Taşıt Araçları Tedarik ...
 
Delphi Technologies, TecDoc Tarafından En Değerli Veri Tedarikçisi Statüsüne Layık Görüldü
BorgWarner çatısı altında, otomotiv üreticileri için geleceğe yönelik ...
Suzuki ve SkyDrive, Teknoloji Ortaklığı ile Uçuşa Geçiyor
SkyDrive ve Suzuki, uçan otomobil faaliyetleri ve teknolojisinde iş birliği ...
BMW Group'tan 2021 Yılında Rekor Sayıda Teslimat
Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği; BMW, BMW Motorrad ...
 
Mart Ayında Yeni Bir Opel Sahibi Olmanın Tam Zamanı!
Opel Türkiye, mart ayında hem binek hem de ticari araç modellerindeki ...
Hyundai Endonezya’da Elektrikli Modeller İçin Fabrika Açtı
• Hyundai, Endonezya’da 250.000 adetlik üretim kapasiteli fabrikayı hizmete ...
Yenilenen MINI Versiyonları Resolute, Untold, Untamed Mayıs’ta Türkiye’de!
Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörü olduğu MINI, Resolute, Untold ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrer haberler busşoförsrctreylerKamyonsondakikanews