Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
30 Mart 2022 Çarşamba - 10:43

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, "KDV Güncellemesi Sonrası, İkinci El Ticaretini Zorlu Bir Süreç Bekliyor"

Açıklanan yeni düzenleme ile otomotiv sektöründe araç alım satımı yapanların ödediği KDV oranı yüzde 1’den yüzde 18'e çıkartıldı. Oto alım satımında satıcılara KDV yükü getirecek uygulamanın ikinci el araç satış fiyatlarını yukarı taşıması bekleniyor.

Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın,  KDV Güncellemesi Sonrası, İkinci El Ticaretini Zorlu Bir Süreç Bekliyor

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, “KDV tutarında yapılan değişiklik ile birlikte kurumsal ikinci el satışı yapan firmalar ve ikinci el araç ticareti zorlu bir sürece girecek. Ancak ÖTV matrahında yapılacak bir düzeltme veya güncelleme ile genel olarak sektöre hareket kazandırılabilir. Ertelenen talep de böylece karşılık bulabilir” dedi. Sıfır araç satışlarına da değinen Hüsamettin Yalçın, “Kısmen yaşanan bulunurluk sorununa karşın Mart ayında sıfır araç satışlarında Şubat ayına göre filo alımlarının da etkisiyle yüzde 20 oranında artış bekleniyor. Bu kapsamda Mart ayında toplam pazarın 60-65 binli adetleri bulacağı öngörülüyor” açıklamasını yaptı.

İkinci el araç satışından alınan KDV miktarında güncellemeye gidildi. Yeni düzenleme ile otomotiv sektöründe araç alım satımı yapanların ödediği KDV oranı yüzde 1’den yüzde 18’e çıkartıldı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, “Ocak sonu itibarıyla ikinci el araç fiyatlarında yüzde 15’e yaklaşan bir gerileme olmuştu. Ancak yılın ikinci ayı ile birlikte fiyatlarda yeniden bir yükseliş yaşandı. Yeni KDV güncellemesi hali hazırda ikinci el araç fiyatlarını hızla % 1.5 - 2.5 aralığında daha da yukarıya çekecek. Özellikle kurumsal ikinci el satışı ticareti yapan firmaları zorlu bir süreç bekliyor” dedi.

“Sıfırda üretime bağlı kriz sürecek, fiyatlar yükselecek”

Global çapta yaşanan tedarik sıkıntıları sebebiyle otomotiv markalarının hali hazırda üretim sıkıntısı çektiğini vurgulayan Cardata Genel Müdürü Yalçın, “Bu yaşanan tedarik sorunları maalesef devam edecek. Çip krizinin yanı sıra birçok farklı hammaddenin tedarikinde ciddi problemler yaşanıyor. Bu da en çok otomotiv sektörünü etkiliyor. Yaşanacak daha büyük bir krizin etkisi ile talep ister istemez ikinci ele kayacaktır. KDV düzenlemesinin yanı sıra sıfır araç pazarında yaşanacak üretim ve tedarik sorunları da ikinci el fiyatlarının yükselmesine neden olabilir” görüşünde bulundu.

“Savaşın esas etkisi Nisan’da görülecek”

Halen devam eden Rusya - Ukrayna özelinde yaşanan gelişmelere de değinen Yalçın, “Bu savaşın etkisi henüz resmen hissedilmiş değil. Nisan’da gerçek anlamda savaş etkisi otomotiv sektöründe görülmeye başlanacak. Bu etki ile birlikte yaşanan hammadde sorunları önü alınamaz bir seviyeye ulaşacak. Hammadde tedarikinde yaşanan kriz sonrası yeni üretim durmaları yaşanması da muhtemel” diye konuştu.

“ÖTV matrahında yapılacak bir güncelleme talebi daha da canlandırabilir”

Sıfır otomobil fiyatlarının da yükseldiğini vurgulayan Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, “Şubat ayında sıfır araç pazarı yaklaşık 50 bin adetlik satışla tamamlandı ancak Mart ayında toplam satış rakamının filo alımlarının etkisiyle 60-65 binli adetleri bulması öngörülüyor. Türkiye’de otomotiv pazarında hala ötelenmiş bir talep var. Yaz aylarına kalmadan, sıfır araçlardan alınan ÖTV matrahında bir düzeltme ve güncellemeye gidilmesi söz konusu olabilir. Böylece bu ötelenen talebin bir miktar karşılık bulması ve sıfır araç pazarına çok ciddi bir hareket gelmesi sağlanabilir” dedi. Yalçın, ayrıca son bir ayda A, B ve C segmentlerindeki sıfır kilometre araçlarda ortalama yüzde 5’lik fiyat artışı yaşandığını da sözlerine ekledi.

 
Brent Petrolün Varil Fiyatı 109,41 Dolar
 
Fransa’da Ağır Vasıtalara Yönelik Sürüş Yasakları Kaldırıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Otomotivde Fiyatlar Markanın Önüne Geçti!
Global danışmanlık şirketi Simon-Kucher & Partners’ın hazırladığı “Otomotiv ...
TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Albert Saydam, "Elektrikleşmenin Faz Farkından Doğacak Fırsatları Kovalamalıyız, Bu Koridoru İyi Kullanmamız Lazım"
Türkiye otomotiv tedarik sanayinin çatı kuruluşu Taşıt Araçları Tedarik ...
Delphi Technologies, TecDoc Tarafından En Değerli Veri Tedarikçisi Statüsüne Layık Görüldü
BorgWarner çatısı altında, otomotiv üreticileri için geleceğe yönelik ...
 
Suzuki ve SkyDrive, Teknoloji Ortaklığı ile Uçuşa Geçiyor
SkyDrive ve Suzuki, uçan otomobil faaliyetleri ve teknolojisinde iş birliği ...
BMW Group'tan 2021 Yılında Rekor Sayıda Teslimat
Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği; BMW, BMW Motorrad ...
Mart Ayında Yeni Bir Opel Sahibi Olmanın Tam Zamanı!
Opel Türkiye, mart ayında hem binek hem de ticari araç modellerindeki ...
 
Hyundai Endonezya’da Elektrikli Modeller İçin Fabrika Açtı
• Hyundai, Endonezya’da 250.000 adetlik üretim kapasiteli fabrikayı hizmete ...
Yenilenen MINI Versiyonları Resolute, Untold, Untamed Mayıs’ta Türkiye’de!
Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörü olduğu MINI, Resolute, Untold ...
VW Golf GTI, Golf R ve Tiguan R Modellerinin Orijinal Ekipman Ortağı Hankook Ventus
• Lastik üreticisi Hankook, üç Volkswagen modelini daha Ultra Yüksek Performanslı ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newsbuslkwfahrer haberler kamyonumsrctürkiyedikkat