Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
23 Temmuz 2018 Pazartesi - 17:32

Mercedes-Benz Yeni Tourismo, Basın Mensuplarını Trakya Yolculuğuna Çıkardı

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda geliştirilip üretilen Mercedes-Benz Yeni Tourismo, basın mensuplarından oluşan bir kafile ile Trakya yolculuğu gerçekleştirdi.

Mercedes-Benz Yeni Tourismo, Basın Mensuplarını Trakya Yolculuğuna Çıkardı

Ürün portföyünü pazar ihtiyaçları doğrultusunda sürekli olarak yenileyen Mercedes-Benz Türk, en son Tourismo’yu yenileyerek Tourismo 15 RHD, Tourismo 16 RHD ve Tourismo 16 RHD 2+1 modellerini yeni donanımlar ile güçlendirdi. Karoser, iç donanım ve elektrik kablo altyapısı Mercedes-Benz Türk AR-GE Merkezi Otobüs Geliştirme ekipleri tarafından geliştirilen Yeni Tourismo; 23 Temmuz Pazartesi günü gerçekleştirilen Trakya yolculuğunda konfor ve güvenlik unsurları bakımından basın mensuplarından oluşan katılımcıların deneyimine sunuldu. Yeni Tourismo’nun sunduğu konforun ve güncel güvenlik teknolojilerinin altının çizildiği yolculukta; Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt aynı zamanda pazar değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Tourismo’nun seyahat konforu ilk defa hep beraber deneyimlendi

Yeni Tourismo 16 RHD 2+2 ile Esenyurt’ta bulunan Mercedes-Benz Türk Genel Müdürlük binasından başlayan Trakya yolculuğu, Çorlu’daki Babacan Et Lokantası’nda verilen öğle yemeği molası ve geri dönüş yolculuğu güzergâhında devam etti. Etkinliğe katılan basın mensupları Yeni Tourismo’nun seyahat konforunu ilk defa Mercedes-Benz Türk yetkilileri ile beraber deneyimleme şansını elde etti.

2+1 ve 2+2 düzenlerindeki konforda yeni standartlar belirleniyor

Tourismo’nun yenilenen monokrom kokpitinde çok fonksiyonlu direksiyon simidi, yüksek çözünürlüklü renkli ekrana sahip yeni gösterge paneli ve yeni bir elektronik anahtar sistemi bulunuyor. İç donanımda koltuk tipleri, koltuklandırma düzenine göre değişiklik gösteriyor. 2+2 koltuklandırma düzenindeki Tourismo 15 RHD ve Tourismo 16 RHD modellerinde, Mercedes-Benz standart koltuklar için opsiyonel olarak Softline döşeme seçenekleri sunuluyor. Tourismo 16 RHD 2+1 için standart olan Mercedes-Benz Relax koltuklar, ayarlanabilir ayak dayama üniteleriyle beraber sunuluyor. LED okuma lambaları, hava jetleri, servis setlerine entegre hoparlör, siyah deri servis seti döşemeleri ile tamamen farklı bir tasarıma sahip olan yeni Tourismo’nun servis setleri de tamamen yenilendi. Tam otomatik, çift bölge (dual zone) kontrollü klima sistemi sayesinde otobüsün içerisindeki atmosferin daha da konforlu hale gelmesi sağlanırken; ısıtma ve iklimlendirme için kullanılan ön ve arka kontrol bölgeleri ile de aracın içinde homojen bir sıcaklık dağılımı elde ediliyor.

Yakıt ekonomisi ve sürüş dinamiği

Önceki modelin hatlarının yeniden yorumlandığı yeni Tourismo’da tasarım ve işlevsellik bir araya gelerek maksimum ekonomik verimlilik sağlandı. En ince detayına kadar geliştirilmiş aerodinamik özellikleri, yeniden tasarlanmış sürücü penceresi ve dinamik görünümlü “AquaBlade” ön cam silecekleri; görselliği zenginleştirmenin yanı sıra yakıt tüketiminin ve sürüş gürültülerinin en aza indirilmesine de büyük katkı sağlıyor. Azalan yakıt sarfiyatı, düşük bakım-onarım giderleri ve 2.El değeri bakımından toplam sahip olma maliyeti düşen yeni Tourismo; kendisine yapılan yatırımı kısa sürede amorti eden, son derece verimli ve tercih edilir bir otobüs olarak sektörün ihtiyaçlarına yanıt veriyor.

Aktif ve pasif güvenlik sistemleri ile Yeni Tourismo’da her şey güvence altında

En yeni güvenlik ve sürüş destek sistemleri, yeni Tourismo’nun daha da üstün koruma sunabilmesine olanak tanıyor. Yeni Tourismo, gelişmiş güvenlik sistemleriyle ticari araç sınıfında yeni bir standart daha belirliyor. Araçta bulunan Ön Çarpışma Koruyucusu (FCG) sayesinde, olası bir çarpışma durumunda çarpışılan aracın otobüsün altına girmesi önlenerek, tüm sürücü bölmesi özel bir çerçeve yapısı içinde komple arkaya doğru itiliyor ve sürücünün korunması sağlanıyor. Aktif Acil Fren Sistemi (AEBS) ile önde yavaş giden veya duran araca arkadan çarpma riski azaltılıyor. Bir tehlike algıladığı anda sürücüyü uyarıp, frenleme uygulayarak arkadan çarpma riskini veya kaza kaçınılmazsa yaşanan kazanın verebileceği hasarı azaltıyor. Şerit Takip Asistanı (SPA) ile aracın istem dışı şerit değiştirdiği algılandığı takdirde, sürücü koltuğu şerit ihlali yapılan tarafa doğru hissedilir bir şekilde titretilip sürücü uyarılıyor. Antiblokaj Fren Sistemi (ABS) sayesinde tekerleklerin frenleme anında kilitlenmesi engelleniyor. Elektronik Stabilite Programı (ESP) ile savrulma önlenerek virajlarda ve ani manevralarda güvenlik sağlanıyor. Patinaj Önleyici Sistem (ASR) ile hızlanma anında çekici tekerleklerin kayması engelleniyor ve buzlu yollarda bile güvenli kalkış imkânı sağlanıyor. Elektronik Fren Sistemi (EBS) ve Fren Destek Sistemi (BAS) ile de her koşulda dengeli frenleme sağlanıyor.

Etkinlik boyunca basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mercedes-Benz Türk Pazarlama ve Satış Direktörü Alper Kurt ise dönüş yolunda pazar değerlendirmesinde bulunarak; “2018 yılının ilk yarısını kapatmış bulunuyoruz, seyahat otobüsü tarafında 2017 yılına paralel bir yarıyıl yaşadık fakat şehir içi otobüs pazarında bir daralma söz konusu. Ekonomik ve politik gelişmeler pazarın büyümesinin önüne geçti. 2017 yılına paralel bir şehirler arası pazarını 2018 yılında da beklemek sürpriz olmaz; bu yıl da en az 2017 yılı kadar başarılı bir satış grafiğine ulaşmayı hedefliyoruz. Şehir içi segmenti tarafında da özellikle erken seçimin etkisi ile yılın sonuna doğru gerçekleşecek teslimatlar doğrultusunda 2017 yılına paralel bir pazar olması konusunda beklentimiz var. Mercedes-Benz Türk olarak bu segmentte de payımızı koruyacağımızı ve sene sonu hedeflerimize ulaşacağımızı öngörüyoruz. Belirlediğimiz hedefler doğrultusunda çalışmalarımıza tam gaz devam ediyoruz.” şeklinde konuştu.

Mercedes-Benz Türk 2018’in ilk yarısında şehirler arası otobüs segmentinde %45’lik pazar payı elde etti

Mercedes-Benz Türk, zorlu rekabet ortamında şehirler arası otobüs segmentinde 2018 yılının ilk yarısında toplam 114 adetlik satış rakamına ulaşarak %45’lik pazar payı elde etti.

Mercedes-Benz Türk Hoşdere Otobüs Fabrikası da 2018 yılının başından beri ilk 6 aylık süreçte 1.975 adet otobüs üretti. 2018 yılı içerisinde üretilen otobüslerin yaklaşık %90’ı başta Batı Avrupa ülkeleri olmak üzere ihraç edildi. Şirketin 1970 yılından bu yana ürettiği otobüs sayısı 87.000 adede yaklaşırken, bu miktarın büyük çoğunluğu olan 50.000 adetten fazlası ise ihracat hacmini oluşturuyor.

 
Renault F1 Pilotu Nico’dan Sezonun En İyi Performansı
 
100 Adet Rusya İkili Geçiş Belgesi Kullanıma Açıldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Scania kullanmak şoför için ayrıcalıktır
Kamyonum Dergisi olarak sahanın güçlü araçlarını test etmeye devam ediyoruz. ...
Dual System Şoförlerden Tam Not Aldı
Çevre dostu DUAL SYSTEM Teknolojisi’ni sizler için test ettik. İlk test ...
Proace Van Test Sürüşünde Tam Not Aldı
Konforuyla bizden tam not alan Proace Van, sürücüsüne eşsiz bir rahatlık ...
 
Yeni Tourliner’ın ilk test sürüşü Tuncay Bekiroğlu’ndan
Üstün nitelikleri ile sektörde standartları yeni zirvesine taşıyan sınıfının ...
YENİLENEN COROLLA
Yenilenen Toyota Corolla’yı test etmek için 20-21 Ağustos Cumartesi ve ...
Hilux Neler Yapıyor?
Lastiklerinin değdiği her yerde; koşullar ne olursa olsun, bu koşulların ...
 
İşte EBS Farkı!
İşte EBS Farkı!
Dakar 2014'te Iveco Performansı
Dakar 2014'te Iveco Performansı
​“İşimiz Kalite Üretmektir”
Ford Cargo’nun transmikser segmentinde ilk ve tek onaylı üst yapıcısı ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
türkiye
treyler
kamyonum
Kamyon
kamyoncu
fahrer
haberler
lkw
şoför