Macaristan’dan Alınacak KDV İade İşlemleri İçin Vergi Mükellefiyet Yazısı Alınabilecek
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Macaristan’da yapılan KDV’ye konu harcamaların iade sürecinde Macar makamlarından kaynaklı yaşanan sorunun çözüldüğünü ve Türkiye’deki bağlı bulunan Vergi Dairelerinden vergi mükellefiyet yazısının ıslak imzalı ve kaşeli olarak alınabilmesine imkan tanındığını açıkladı.
- | Kamyonum
UND'nin açıklamasına göre:
"Macaristan’da yapılan KDV’ye konu harcamaların iade sürecinde Macar makamlarından kaynaklanan bir sorun yaşanmakta idi. Türkiye’deki vergi daireleri tarafından barkotlu olarak verilen vergi mükellefiyet yazıları Macaristan makamlarınca kabul edilmemekte ve ıslak imzalı ve kaşeli olarak talep edilmektedir.
Derneğimizin, sorunun çözümü ve KDV iadelerinin alınabilmesi amacıyla Gelir İdaresi Başkanlığı nezdinde yapmış olduğu girişimler olumlu olarak sonuçlanmış ve Türkiye’deki bağlı bulunduğunuz Vergi Dairelerinden “Vergi mükellefiyet yazısının ıslak imzalı ve kaşeli olarak alınabilmesine imkan tanınmıştır.”
Konuyla ilgili olarak Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan duyuru haberin ekinde paylaşılmaktadır."






YORUMLAR
Yorum Yap