Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
8 Ağustos 2014 Cuma - 17:44

Lastik Kaplama Bir Kültür Olarak Kabul Edilmeli

1915 yılında lastiğin üzerinin basit deri parçaları ile kaplanmasıyla başlayan lastik kaplama sektörü 1940’lı yıllara kadar sıcak kaplama şeklinde devam etti. 1940’lı yıllardan itibaren soğuk kaplamanın icadı ile birlikte dünya lastik sektörü yeni bir ivme kazandı.

Lastik Kaplama Bir Kültür Olarak Kabul Edilmeli

Ön pişirmeli yüksek yoğunluktaki sırt kauçuğu, çalışma alanı standartlarına göre hazırlanmış zengin desen seçenekleri, üstün kilometre performansı ile en düşük kilometre maliyetinin sağlamış olduğu fayda maliyet avantajı, lastiğin kaplanabilirliğinin korunması, uzun karkas ömrü sağlayan soğuk sistem kaplama, sıcak kaplamanın değişken ve sabit olmayan kauçuk kalitesi dar ve standart desen kalıpları ile karkasa uyguladığı yüksek ısı ve basıncın verdiği zararı tamamıyla ortadan kaldırdı.  Bugün gelinen noktada kaplama sektöründe soğuk sistem kaplama dünya pazarında % 70’in üzerinde bir pazar payına ulaştı. 


Günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan tüm ülkelerde hızla artan araç ve lastik sayısı, bir kamyon lastiğinde elliden fazla hammadde, ondan fazla karışımın olduğu, ömrünü tamamladığında yaklaşık 60 kg civarında bir atık halini aldığı düşünülürse kaplamanın önemi daha çık ortaya çıkıyor. Geri kazanımı çok zor, doğaya, çevreye, ülke ekonomisine verdiği zarar düşüldüğünde lastiklerin birkaç defa yeni lastik performansında kullanımı ve kaplanılabilirliği konusunda soğuk sistem kaplama vazgeçilmez derecede gerekli oluyor. Bununla birlikte, enerji ve yer altı zenginliklerinin korunması ve tasarrufu, zararlı toksit maddelerin daha az tüketilmesi ile soğuk sistem kaplama sosyal bir kültür olarak kabul edilmesi gerekiyor.

Kaplama Pazarı Yüzde 70’lere Ulaştı
Dünya pazarında yüzde 70’lere ulaşan pazar payı Türkiye’de son yıllardaki atağıyla birlikte yüzde 40 civarlarına ulaştı. 2009 yılında kabul edilen “Motorlu Taşıtlar ve Römorklarının Kaplanmış Havalı (Pnömatik) Lastikleri İmalatının Uygulaması İle İlgili Yönetmelik” lastik kaplama konusunda belirli düzenlemeleri getirdi. Ülkemizin taraf olduğu Birleşmiş Milletler Avrupa Ekonomik Komisyonu (BM/AEK) İç Ulaşım Komitesince hazırlanan, Tekerlekli Araçların, Araçlara Takılan ve/veya Araçlarda Kullanılan Aksam ve Parçaların Müşterek Teknik Talimatlarının Kabulü ve Bu Talimatlar Temelinde Verilen Onayların Karşılıklı Tanınması Koşullarına Dair 1958 Cenevre Andlaşmasına dayanılarak hazırlanan yönetmelik ile birlikte yapılan düzenlemelere göre ECE R-109 regülasyonun şartlarına uygun olarak kaplama lastik imalat işyerinin onaylanması gerekiyor.
ECE R-109 Sektörü Denetliyor
Onayı vermeden önce yetkili, kaplanan lastiğin bu Regülasyona uygun olduğu ve Madde 6.7 ve Madde 6.8’de verilen deneylerin kaplama lastik imalat işyerince imal edilen lastiklerin serisini temsil eden kaplanmış lastiklerin en az 5 ve gerekmedikçe 20’den fazla olmayacak şekilde numuneleri üzerinde başarılı bir şekilde gerçekleştirilmiş olduğu konusunda ikna edilmelidir.

Sektörde ise ECE R-109 Tip Onay Belgesi’ni alan veya almak için tüm işlemlerini gerçekleştirmiş firmalar denetimlerin sıklaştırılmasını istiyor. Biz de Kamyonum Dergisi olarak sektör temsilcilerinin görüşlerine başvurduk. Lastik kaplama teknolojisi, ilgili mevzuat, lastik kaplamanın firmaları sağladığı avantajlar ve çevreye etkileri gibi daha birçok konuda bizlerle görüşlerini paylaşan sektör temsilcileri bakalım neler söylemişler…
‘Lastik Kaplama Dosyası’nda söz sektör temsilcilerinde…

 
“Daha Sık Kontrol Etmekte Fayda Var”
 
Bozankaya 42 Milyon Euro’luk Protokol İmzaladı!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
“Daha Sık Kontrol Etmekte Fayda Var”
‘Lastik Kaplama Dosyası’ olur da sektör temsilcilerine yer vermemek olur ...
“Isı Kaplamanın En Büyük Düşmanıdır”
“Kaplamada en önemli noktalardan birisi sırt atma riskidir. Kaplanan lastiğin ...
“Standartlara Uygun Yapıldığı Takdirde Bir Riski Yoktur”
“Pirelli olarak kullanıcılarımızın ihtiyaçları doğrultusunda, lastiklerimiz ...
 
“Yeni Lastikten Hiç Bir Farkı Yoktur”
Recamic Ürün ve İş Geliştirme müdürü Erken Celiloğlu, “Michelin, karayolu ...
“30 Civarında Firma Bu Sertifikayı Alabildi”
Kamyonum Dergisi olarak “Lastik Kaplama Dosyası” için Brisa, Continental, ...
Yeni Nesil Lastik Kaplama
Abdulkadir Özcan A.Ş grup şirketlerinden olan AKO Lastik Kaplama A.Ş 12 ...
 
“En Büyük Sıkıntı Denetim Eksikliği”
Lastik kaplamada PrecurePro markasıyla pazarda yerini alan Goodyear Türkiye ...
2014'te Kazakistan Taşımacılığı Sorunsuz Olacak
Taşıma kotalarında yaşanan sorunlar ve yeterli miktarda kazak aracının ...
VE YİNE ADR
Uzun yıllardır gündemi meşgul eden; tehlikeli maddelerin taşınmasını disiplin ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
sondakikakamyoncunewsKamyonsrcbusdikkatlkwşoför