Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
8 Mayıs 2014 Perşembe - 10:22

Konya İçin CNG

Konya Büyükşehir Belediyesi, gelişmiş performans ve daha verimli toplu taşımacılık hizmetlerini sunmak amacıyla alımını yaptığı 60 adet Allison şanzıman donanımlı TCV Karat CNG otobüsler ile emisyon ve yakıt maliyetlerini düşürüyor.

Konya İçin CNG

Günlük ortalama 200.000 kişinin otobüs toplu taşımacılık hizmetlerinden faydalandığı, Türkiye’nin yüz ölçümü olarak en büyük ili olan Konya, yakıt maliyeti ve emisyonları düşüren Allison şanzıman donanımlı TCV Karat CNG otobüsleri ile hizmet veriyor. 2011 yılında teslim aldığı otuz adet Otokar Doruk otobüslerin Allison şanzımanlarından memnuniyeti ile Konya Büyükşehir Belediyesi, daha modern, ekonomik ve çevre dostu teknolojileri kullanmak üzere yeni otobüslerinin de Allison otomatik şanzıman donanımlı olmasını tercih etti.
 
TCV Karat 12 metrelik otobüslerdeki güç ünitesi, MAN’ın 206kW’lık sıkıştırılmış doğalgazlı (CNG) motoru ve Allison T310R tam otomatik şanzıman donanımına sahip bulunuyor. Allison otomatik şanzımanlar, CNG motorların performansını arttırırken uzun bakım aralıkları sayesinde bakım maliyetlerinin düşürülmesini sağlıyor. Ayrıca bakım aralıklarının uzun olması, aracın çalışır kalması açısından fayda sunuyor.
 
TCV CNG Karat ile yerel yönetimlerin hem verimlilik, hem de tasarruf beklentilerini en iyi şekilde karşıladıklarını belirten Bozankaya A.Ş. Genel Müdürü Aytunç Günay açıklamasında; “CNG otobüslerimizde, Allison’ın Kesintisiz Güç Teknolojisi™’nin avantajlarından yararlanıyoruz. Allison tork konvertör teknolojisi, aracın hızlanması sırasında torku arttırarak ve tekerleklere gücü sarsıntısız aktararak CNG motorları destekliyor,” diyor.
 
Konya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Planlama ve Raylı Sistem Daire Başkanı Mustafa Eşgi, Allison şanzıman donanımlı otobüsleri dört yıldır kullandıklarını ve şu anda filolarının yaklaşık beşte birinin Allison şanzıman donanımlı olduğunu belirterek yaptığı açıklamada; “Allison tam otomatik şanzımanlı TCV Karat CNG otobüslerimizi birkaç aydır kullanıyoruz ve sunduğu verimlilik, düşük bakım maliyetleri, sürücülerimizin kullanım rahatlığı, yolcularımızın konforu açısından oldukça memnunuz,” diyor.
 
60 adet yeni TCV Karat CNG otobüsler ile Türkiye’deki CNG otobüs parkı yaklaşık 2300 araç oluyor. İhale kapsamında Konya Büyükşehir Belediyesi, otobüslerinin dolumu için 100 araçlık bir doğalgaz dolum istasyonunu da hizmete sundu. Bu istasyon ile birlikte ise yedisi halk kullanımına açık olmak üzere Türkiye genelindeki CNG istasyonlarının sayısı 17’ye yükseliyor.  
 

 
Lassa "Yola Sağlam Çık" Diyor
 
Yapı Fuarları - Turkeybuild'in Resmi Lojistikçisi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lassa "Yola Sağlam Çık" Diyor
Brisa’nın lastik sektöründe 40’ıncı yılını kutlayan markası Lassa “Yola ...
Odabaşı Makina, Ruukki Dedi
1996 yılından bu yana faaliyet gösteren araç üstü ekipman ve iş makineleri ...
CMS’ ye TAYSAD İhracat Ödülü
CMS, 2013 yılında gerçekleştirdiği 322 milyon dolarlık ihracat rakamıyla, ...
 
MAN'dan Gövde Gösterisi
Lojistik sektörünün öncü firmalarından Lokal Enerji, dünya devi MAN’dan ...
AR-GE Çalışmaları Müşterilerden
Otokar Müşteri Memnuniyeti Ekibi, Kasım 2013’te başlattığı ISO 10002 Müşteri ...
Motosiklete Özel Depo
İstanbul, 7 Mayıs 2014 – Türkiye’deki ilerleyişini ve büyümesini sürdüren ...
 
TOBB'un İstatistikleri
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), Uluslararası Karayolu Taşımacılığına ...
NFS Oyunu Gibi
Ralli şoförü yarış boyunca drift yaptı. Yarışmayı izlemeye gelenler ralli pilotuna hayran kaldı.
Teslimatlarda Serin Treyler
Serin Treyler, araç teslimatlarına aralıksız devam ederken, tenteli grubunda ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrerlkwkamyoncukamyonumşoförtruckKamyontürkiyenews