Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
8 Ekim 2021 Cuma - 17:56

Kazakistan Nakliye Çalışmalarında Araç Tedarik Yoğunluğu

Asya kıtasında yer alıp Türki Cumhuriyetler arasında en büyük yüz ölçümüne sahip bulunan Kazakistan ile kara yolu üzerinden ihracat ve ithalat kapsamında yük taşımacılık çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. İçinde bulunduğumuz dönem itibarı ile Türkiye-Kazakistan arası tır sevkiyatları Gürcistan, Rusya üzeri güzergah kullanılmak suretiyle gerçekleştirilmekte.

Kazakistan Nakliye Çalışmalarında Araç Tedarik Yoğunluğu

İki ülke arasında ilerlemekte olan nakliye çalışmaları ağırlıklı olarak komple tır taşıma ve parsiyel nakliye şeklinde ilerleme sağlamakta. Kazakistan nakliye firmaları ile Türk lojistik firmalarının irtibatlı ve koordineli olarak çalışmalar yaptıkları taşımacılık hattında kullanılan taşıma araçları Türk, kazak ve Gürcü plakalardan müteşekkildir.

Komple tır taşımacılığında yüklemeler adresten adrese kapı teslimi olacak şekilde ilerliyorken parsiyel nakliye hizmetleri İstanbul’da bulunan lojistik depolarından çıkışlar yapmak kaydı ile gerçekleştiği gibi Kazakistan teslimatları varış şehirlerinin gümrük noktalarına kadar yapılmakta. Kazakistan parsiyel nakliye hizmetleri kapsamında ihracat gümrükleme hizmetleri ile Kazakistan ithalat gümrükleme hizmetleri gibi destek alanlarında Türk lojistik şirketleri yardımcı olmakta.

Türkiye ile Kazakistan arasında yapılmakta olan  ticari yük taşımacılığı genel itibarı ile ihracat ağırlıklı yapılıyor olsa da Kazakistan’dan Türkiye’ye sevk edilmekte olan ithalat kapsamlı ürün nakliyesi de azımsanamayacak boyutlarda yer almakta. Kazakistan nakliye çalışmalarında sevkiyatlar ülkemizin tüm üretim yapılmakta olan şehir ve bölgelerinden yüklenecek şekilde yapılıyorken teslimatlar başta başkent Astana olmak üzere Almaata, Aktau, Atrau ve Çimkent gibi bir çok şehirde yapılmakta.

Uluslararası dış ticaret kuralları gereği her ülkenin izin verilen tonaj sınırı bulunmakta. Kazakistan resmi makamlarının izin vermiş olduğu tonaj limiti ise 22 ton ile sınırlıdır. Bu vesile ile ülkemizden Kazakistan’a standart tırlar ile yapılan sevkiyatlarda maksimum 22 ton ürün yüklemesi yapılmaktadır. 22 ton ağırlığı geçen ürün grupları gabari dışı ağır nakliyat yük sınıfında değerlendirilmekte olduğundan bu tür ağır tonajlı yükler lowbed dorse olarak adlandırılan ağır nakliyat araçları ile taşınabilmektedir. Ağır tonajlı yük sınıfları karayolu izin belgesi alınmak sureti ile yapılırken aynı zamanda öncü ve artçı olmak üzere eskort araçlar kontrolünde sevk edilmektedir.

Haber: Mehmet Ali BAL
Haber kaynağı: Lojistik firmaları

 
Pakistan’dan Türkiye’ye Taşımacılık Hamlesi
 
Saygınlar Nakliyat'tan Özbekistan Nakliye Hizmeti
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lojistik Firmasının Deposunda Yangın
Gaziantep'te bir lojistik firmasının deposunda yangın çıktı. Yangının ...
Türkiye-Romanya Lojistik Hattında Çözüm Ortaklıkları
İçinde bulunduğumuz çağda değişen dünya ile birlikte sürekli olarak gelişmekte ...
Türkiye Katar Karayolu Nakliyelerinde Saygınlar Nakliyat
Genelde taşımaların çoğunluğu Katar’ın Başkenti olan Doha'ya yapılmakta. ...
 
Çobantur Boltas Türkiye Lojistik Direktörü Cumhur Erzurumluoğlu, "Çalışanlarımızın Alanında Deneyimli Olması Başarımızı Artırıyor"
Türk-Alman lojistik ağı ÇOBANTUR BOLTAS, hem Türkiye’de hem de Avrupa’da ...
Ürdün Tır Ve Konteyner Nakliye Hizmetleri
Ortadoğu ülkeleri arasında yer alıp ülkemizin birçok kalem ürün anlamında ...
Almanya Nakliye Hizmetleri
Nakliye, geçmişten günümüze çeşitli değişimlere uğramıştır. Bu değişimler ...
 
Saygınlar Nakliyat Ukrayna Nakliye Çalışmalarına Devam Ediyor
Kuzey Doğu Avrupa üzerinde yer alan Ukrayna, yıl içinde Türkiye ile çok ...
Logitrans Türkiye Polonya Arası LogiTrain Hizmetini Hayata Geçirdi
Logitrans Lojistik, Polonya Devlet Demiryolları (PKP) işbirliği ile Türkiye-Polonya ...
Mobil Utikad Yayında!
Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği UTİKAD, ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir? Sınır kapılarında yaşanan sorunlar Vize Belge yetersizliği Maliyetler Tır parkı sorunları Cezalar Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları Sonuçlar
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
haberler kamyonumşoförlkwtreylerkamyoncunewssrctruck