Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
schmitz, dorse, treyler,
16 Aralık 2020 Çarşamba - 16:31

İstanbul-Tahran-İslamabad Yük Treni 2021'de Yeniden İşletmeye Açılıyor

Karaismailoğlu, coğrafi konumun sağladığı avantajların ekonomik ve ticari kazanımlara dönüşebilmesi için demiryollarına yapılan yatırımlara hız kesmeden devam edileceğini ifade etti. Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ulaştırma Bakanları 10. Toplantısı'nda İstanbul-Tahran-İslamabad Yük Treni’nin 2021 yılı başında yeniden işletmeye açılmasına karar verildi.

İstanbul-Tahran-İslamabad Yük Treni 2021 de Yeniden İşletmeye Açılıyor

Bakan Karaismailoğlu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Ulaştırma Bakanları 10. Toplantısı'na video-konferans yöntemiyle katıldı

Bakan Karaismailoglu, konuşmasında uluslararası yük taşımacılığının önündeki her türlü engelin kaldırılması çağrısında bulundu.  Toplantıda önemli bir karara da imza atıldı ve İstanbul-Tahran-İslamabad Yük Treni’nin 2021 yılı başında yeniden işletmeye açılmasına karar verildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) Ulaştırma Bakanları 10. Toplantısı'na video-konferans yöntemiyle katıldı. Toplantıda, KOVİD-19 salgını altında tedarik zincirinin açık tutulması başta olmak üzere ulaştırma alanında yürütülen iş birlikleri, tüm yönleriyle ele alındı. Yine toplantıda ulaşım ve taşımacılığın aksatılmadan yürütülebilmesi için ulaştırma koridorlarının genişletilmesinin büyük önem arz edildiği de vurgulandı.

Dış ticarete konu olan tüm malların sorunsuz bir şekilde taşınabilmesi konusunda fikir birliğine varıldı.

Üye ülkeler arasındaki ticarette en önemli ulaştırma modu olan karayolu taşımacılığı alanında başta ilaç ve gıda maddeleri olmak üzere dış ticarete konu olan tüm malların sorunsuz bir şekilde taşınabilmesi konusunda üye ülkeler arasında fikir birliğine varıldı. Toplantıda önemli bir karara imza atıldı ve İstanbul-Tahran-İslamabad Yük Treni’nin 2021 yılı başında yeniden işletmeye açılmasına karar verildi. Bu trenin işletmeye başlatılması ile birlikte güzergâh üzerinde konteyner taşımacılığının yanı sıra, bundan sonra konvansiyonel vagonlar ile de yük taşımacılığı gerçekleştirilebileceğine vurgu yapıldı.

"Türkiye, gerekli tedbirleri almak suretiyle kapasite artırımı sağladı"

Bakan Karaismailoglu, toplantıda gerçekleştirdiği konuşmasında uluslararası yük taşımacılığının önündeki her türlü engelin kaldırılması çağrısında bulunarak; salgınla beraber karayolu ile taşınan yüklerin bir bölümünün Bakü-Tiflis-Kars demiryolu hattına kaydığını ve Türkiye’nin gerekli tedbirleri almak suretiyle kapasite artırımı sağladığı bilgisini aktardı.

Bakan Karaismailoğlu ayrıca, denize kıyısı olmayan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı (EİT) üyesi ülkelerin başta Mersin ve Trabzon Limanları olmak üzere ülkemiz limanlarından dünyaya açılabileceğini vurgulayarak; salgın sürecinde en ağır darbeyi alan sivil havacılık sektörünün bu süreci en az zararla atlatması yönünde her türlü işbirliğinin geliştirilmesi için Türkiye’nin tecrübe paylaşımına hazır olduğunu bildirdi. Karaismailoğlu, ulaştırma sektöründe fiziki olarak teati edilen her türlü evrakın bulaş riskinin azaltılmasını teminen iletişim teknolojilerinin ve dijital çözümlerin kullanımının da önemine vurgu yaptı.

"Taşımacılığın daha etkin hale getirilmesi ve bölgesel kalkınma için ikili ve transit taşımalarda kota uygulaması kaldırmalı"

Bakan Karaismialoğlu EİT Transit Ulaştırma Çerçeve Anlaşması çerçevesinde, EİT bünyesinde taşımacılıktan alınan ücretlerin kaldırılması gerektiğini hep savunduklarını da vurgularken sözlerini şöyle sürdürdü: “Taşımacılığın daha etkin hale getirilmesi ve bölgesel kalkınma için ikili ve transit taşımalarda kota uygulamasının kaldırılması gerektiğine inanıyoruz.  Bu bağlamda, ikili ve transit taşımaların serbestleştirilmesi yönündeki her türlü çalışmayı destekliyoruz. Gerek ülke ekonomilerinin ayakta kalması gerekse KOVİD-19 ile mücadelenin devam edebilmesi için tedarik zincirinin kesintiniz sürdürülmesi önem arz etmektedir. EİT ülkelerinin bazılarında da uygulanan PCR testi uygulaması, aktarma zorunluluğu gibi uygulamaların gözden geçirilmesini temenni ediyorum.”

Karaismailoğlu, “Demiryollarında 2003’te başlayan atılım dönemi, bugün ivmelenerek devam ediyor. Demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık. Demiryollarında ilk defa tasarımları millî olan çeken ve çekilen araçları üretmeye başladık. Coğrafi konumumuzun sağladığı avantajların ekonomik ve ticari kazanımlara dönüşebilmesi için demiryollarına yaptığımız yatırımlara hız kesmeden devam etmemiz gerekiyor” dedi.

“Demiryollarında ilk defa tasarımları millî olan çeken ve çekilen araçları üretmeye başladık”

“Demiryollarında 2003’te başlayan atılım dönemi, bugün ivmelenerek devam ediyor. Yeni hat yapımının yanı sıra mevcut konvansiyonel hatları da yeniledik. Yerli ve millî sinyalizasyon projesini uygulamaya geçirdik. Demiryollarında ilk defa tasarımları millî olan çeken ve çekilen araçları üretmeye başladık. Demiryolunun rekabet gücünü artırmak için lojistik merkezler, yeni iltisak hatları yaptık. 1.213 km’si YHT olmak üzere, toplam 2.115 km yeni hat yaptık. Demiryolu ağımızı 12 bin 803 kilometreye çıkardık. Coğrafi konumumuzun sağladığı avantajların ekonomik ve ticari kazanımlara dönüşebilmesi için demiryollarına yaptığımız yatırımlara hız kesmeden devam etmemiz gerekiyor.”

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 10. Ulaştırma Bakanları Toplantısı'na Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlunun yanı sıra, İran Yol ve Şehircilik Bakanı Mohammad Eslami, Afganistan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Qudratullah Zaki, Azerbeycan Haberleşme ve Yüksek Teknoloji Bakanı Ramin Namig Oglu Guluzade, Kazakistan Sivil Havacılık Komitesi Başkan Yardımcısı Saltanat Tompiyeva, Kırgızistan Ulaştırma ve Yol Bakanı Bakyt Berdaliev, Pakistan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Tariq Viqar Bakhshi, Tacikistan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Sirojzoda Shujoat, Özbekistan Ulaştırma Bakan Yardımcısı Choriev Jasur ve Ekonomi İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hadi Soleimanpour katıldı.

KAYNAK:ULAŞTIRMA BAKANLIĞI

 
Mansur Yavaş’tan Bir Destek de Servisçi Esnafına
 
Pirelli, Scorpion Zero All Season Lastiklerini Geliştirerek Land Rover ile İş Birliğini Sürdürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Macaristan ile Yaşanan Transit Geçiş Belgesi Sorunu Çözüldü
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Macaristan heyeti ile yapılan Kara Ulaştırması ...
Slovenya, Macaristan ve Çekya Transit Geçiş Belgelerinde Son Durum
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Slovenya transit geçiş belgeleri ...
Macaristan 3.Ülke Geçiş Belgeleri Tükendi
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), 2020 yılı için teati edilen 1.000 ...
 
Bulgaristan, Romanya ve BelarusSürücü Vizesi Ön Başvuruları e-Devlet Üzerinden Yapılacak
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Bulgaristan, Romanya ve Belarus sürücü ...
Belçika Tektip Geçiş Belgeleri Tükendi
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Belçika Tektip Geçiş Belgelerinin ...
Slovenya, Macaristan ve Çekya Transit Geçiş Belgelerinde Son Durum
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Çekya transit geçiş belgeleri ...
 
Macaristan İkili Geçiş Belgesi Tükendi
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), 3.000 adet Macaristan ikili geçiş ...
Ukrayna’da Özet Giriş Beyannamesi Uygulanmaya Başlandı
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), bugünden itibaren Ukrayna’da ...
Yunanistan İkili Geçiş Belgeleri Tükenmek Üzere
Uluslararsı ankliyeciler Derneği (UND), 252 adet Yunanistan ikili geçiş ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
fahrer
kamyonum
şoför
treyler
Kamyon
türkiye
truck
dikkat
haberler