Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
16 Aralık 2020 Çarşamba - 09:49

Habur ve İpsala Gümrük Kapılarının Modernizasyon Çalışmaları 2021'de Tamamlanacak

Bakan Pekcan lojistik sektörüne yönelik önemli değerlendirmelerde bulundu. Yurt Dışı Lojistik Merkezlerin, gelecek yıllarda Türk ihracatçısının yurt dışı tedarik ve dağıtım kanallarına erişiminde önemli katkı sağlayacak altyapıların kurulmasına imkan vereceğini, Habur ve İpsala Gümrük kapılarının modernizasyon çalışmalarını 2021'de tamamlayacaklarını ve Gürbulak, Türkgözü ve Pazarkule gümrük kapılarının yenilenmesine ilişkin çalışmaları başlatacaklarını ifade etti.

Habur ve İpsala Gümrük Kapılarının Modernizasyon Çalışmaları 2021 de Tamamlanacak

Yatırımların geleceği açısından, İhtisas Serbest Bölge modelini hayata geçirdiklerini hatırlatan Pekcan, katma değerli üretimde önemli rol üstlenen mevcut serbest bölgelere ek olarak, haziran ve ağustosta yayımlanan ilgili Cumhurbaşkanı kararları çerçevesinde İhtisas Serbest Bölgeleri olarak belirlenen veya belirlenecek bölgelerdeki firmaların desteklenmesinin önünün açıldığını söyledi.

Pekcan, bürokrasinin azaltıldığı ve tek durak hizmet sunumunun olacağı İhtisas Serbest Bölgelerinde, katma değeri yüksek sektörlerde, ihracat hedefiyle faaliyet gösterecek firmalara yeni teşvik ve destekler sunulacağını bildirdi.

Çok önemli bir diğer karar olan “Yurt Dışı Lojistik Merkezlerinin Desteklenmesi Hakkında Karar”ın ekimde Resmi Gazete'de yayımlandığını anımsatan Pekcan, bu karar çerçevesinde yurt dışındaki stratejik noktalarda kurulacak lojistik merkezlerin Bakanlıkça desteklenebileceğini kaydetti.

Yurt Dışı Lojistik Merkezlerin, gelecek yıllarda Türk ihracatçısının yurt dışı tedarik ve dağıtım kanallarına erişiminde önemli katkı sağlayacak altyapıların kurulmasına imkan vereceğini vurgulayan Pekcan, "Bu merkezler aynı zamanda, ülkemizin e-ihracat potansiyelinin açığa çıkarılmasını kolaylaştıracak ve ülkemiz e-ticaret sektörü aktörlerine önemli fırsatlar sunacaktır." diye konuştu.

Bakanlığının, ihracatçı tabanını genişletmeye önem verdiğini, 2018'de ilk kez ihracatçı sayısının, ithalatçı sayılarını geçtiğini belirten Pekcan, "2020 Ocak-Kasım döneminde ihracatçı firma sayımız, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 3,1 artışla 84 bin 344 olmuştur." dedi.

"Çok taraflılık üzerine inşa edilen küresel ticaret sistemini destekliyoruz"

Ticaret diplomasisi faaliyetlerine  değinen Pekcan, Türkiye'nin prensip olarak, küresel ölçekte adil ve serbest rekabetten yana olduğunu, çok taraflılık üzerine inşa edilen küresel ticaret sistemini desteklediğini dile getirdi.

Pekcan, Türkiye'nin bugün, yürürlükteki önlem sayısı bakımından Dünya Ticaret Örgütü üyeleri arasında 3. sırada olduğuna işaret etti.

Dünya Ticaret Örgütündeki dava süreçlerine değinen Pekcan, yakın zamanda ABD ve Fas’a karşı çelik ürünlerine ilişkin davalar kazandıklarını, Tayland’ın klimalarla ilgili açtığı davada Türkiye'nin haklılığının teyit edildiğini anımsattı. 

Pekcan, ABD'nin çelik-alüminyum sektöründe başlattığı vergi artışlarına karşı yürüttükleri hukuki süreç ve AB’nin ilaç sektöründe Türkiye'ye karşı başlattığı dava süreçlerinde olumlu sonuçlar alacağına inancını dile getirdi. Pekcan, Türk çelik sektörü açısından haksızlığa yol açan AB’nin çelik ithalatındaki korunma önlemlerini Dünya Ticaret Örgütüne taşıdıklarını kaydetti.

Gümrük Birliğinin güncellenmesinin, tüm tarafların çıkarına olan ve kendilerinin de önem vermeye devam edecekleri bir gündem olduğunu vurgulayan Pekcan, AB ile Birleşik Krallık arasında devam eden görüşmeleri yakından takip ettiklerini söyledi. 

Pekcan, Türkiye ile Birleşik Krallık arasında yeni bir ticaret anlaşmasını imzalamayı öngördüklerini bildirdi. 

Bakan Pekcan, Japonya, Ukrayna, Tayland ve Endonezya ile Serbest Ticaret Anlaşması müzakerelerini sürdürdüklerini, Malezya ve Gürcistan ile olan anlaşmaları güncelleyeceklerini, Rusya ile Hizmet Yatırım Anlaşması müzakerelerinin devam ettiğini anlattı.

 "Habur ve İpsala Gümrük kapılarının modernizasyonu 2021'de tamamlanacak"

Pekcan, Habur ve İpsala Gümrük kapılarının modernizasyon çalışmalarını 2021'de tamamlayacaklarını, Gürbulak, Türkgözü ve Pazarkule gümrük kapılarının yenilenmesine ilişkin çalışmaları başlatacaklarını ifade etti.

Gümrük Rehberi, Gümrük Tarife Arama Motoru, GET-APP ve SHIP gibi dijital uygulamaların, ilgili tüm aktörlerin ve vatandaşların işini kolaylaştırdığını belirten Pekcan, gümrüklerimizde tasfiyelik hale gelen eşya ve araçların satışının tüm vatandaşların katılımına açık e-ihale yoluyla ve mobil uygulamadan yapılmasına devam edildiğini anımsattı. Pekcan, bu yılın 11 ayında araç satışlarında geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 19 artışla 286 milyon lira, eşya satışlarından yüzde 27 artışla 112 milyon lira hasılat elde edildiğini kaydetti.

Pekcan, kaçakçılığa karşı mücadelelerinin kararlılık ve etkinlikle sürdüğüne dikkati çekerek, 2020 yılı içerisinde 8 uluslararası operasyon gerçekleştirdiklerini, 3’ü rekor niteliğinde olmak üzere 260 operasyonda 8,2 ton uyuşturucu, 1879 ton kaçak akaryakıt ele geçirildiğini, kaçak eşya tutarının ise  3,7 milyar lira olduğunu vurguladı.

 
Malazgirt Belediyesi Araç Filosunu Genişletti
 
Brisa’nın Dijital Filo Filofix Aplikasyonu Yayında
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Malazgirt Belediyesi Araç Filosunu Genişletti
Muş'un Malazgirt Belediyesi araç filosunu yeni güçlendirmeye devam ediyor. ...
Slovenya ve Macaristan Transit Geçiş Belgeleri Tükendi
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Çekya transit geçiş belgelerinin ...
EGO Otobüslerinin Koltuk Kılıfları Ankaralıların Seçimi ile Yenilendi
Ankara Büyükşehir Belediyesi katılımcı belediyecilik anlayışı kapsamında ...
 
Atlas Lojistik Ödülleri Sahiplerini Buldu
Atlas lojistik Ödülleri'nin 11'incisi EKO MMI Fuarcılık tarafından düzenlenen ...
Renault Elektrikli Ürün Gamını Genişletiyor
Renault Trucks, müşterilerinin temiz enerjiye geçişlerini hızlandırmalarına ...
Scania Kasım Ayında Yüzde 8,97’lik Pazar Payına Ulaştı
Geride bıraktığımız Kasım ayında 16 ton üzeri araç segmentinde toplamda ...
 
Kazakistan Transit Taşımaları İçin 125 Adet Belge Kullanıma Açıldı
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), 280 adet Kazakistan tek-tip geçiş ...
MASKİ Genel Müdürlüğü Filosuna 11 Yeni Araç Ekledi
MASKİ Genel Müdürlüğü, Manisalılara daha hızlı hizmet sunabilmek amacıyla ...
Aksaray Belediyesinden Esnafa Destek
Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer, pandemi nedeniyle dükkanı kapanmış ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumtrucksrcbusfahrersondakika haberler Kamyonkamyoncu