Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
22 Aralık 2020 Salı - 09:07

IRU, "Fransız Hükümeti Kamyon Sürücülerini ve Yüklerini Sınır Geçiş Kısıtlamalarından Muaf Tutmalı"

Fransa'nın İngiltere'den giriş yapan tüm kamyon ve sürücülerin girişini 48 saat süreyle yasaklamasının ardından IRU, Fransa, İngiltere ve diğer hükümetleri mal taşımacılığı için sınırları açık tutmaya ve yeni COVID-19 önlemlerine ilişkin netlik sağlamaya çağırdı.

IRU,  Fransız Hükümeti Kamyon Sürücülerini ve Yüklerini Sınır Geçiş Kısıtlamalarından Muaf Tutmalı

IRU'nun açıklaması şu şekilde:

"Fransa dün İngiltere'den giriş yapan tüm kamyon ve sürücülerin girişini 48 saat süreyle yasakladı. Bu durum İngiltere'nin AB'den yaptığı tüm ithalatın yüzde 85'ini riske atıyor ve kelimenin tam anlamıyla AB'den İrlanda'ya olan tedarik zincirini kesiyor. Özellikle gıda ve ilaç için temel mal taşımacılığı, Manş Denizi'nin her iki tarafında da risk altında. AB sürücüleri ve nakliye firmaları, geri dönememe korkusuyla İngiltere'ye yük taşıma konusunda kararsızlar. Bu durum, Birleşik Krallık'a bağlı kamyonların son günlerde sınırın Fransa tarafında 24 saate kadar beklemek zorunda kalması nedeniyle daha da kötüleşiyor.

Engellenen kamyonlar ve kapalı sınırlar, Avrupa'daki diğer tedarik zincirlerini etkilemek için İngiltere ve Fransa'nın ötesinde hızla çığ gibi yükselecek. Yeni COVID-19 türü ciddi ve izlenmeli. Pandeminin ilk aşamalarında olduğu gibi, sürücüler ve kamyonlar yerine virüsü hedef alan açık ve orantılı önlemler alınmalı. Sürücüler için zorunlu istisnalar veya karantina süreleri bunu etkili bir şekilde yapmaz.

IRU Genel Sekreteri Umberto do Pretto, "Avrupa'nın herhangi bir yerindeki kamyon hareketlerine sınırların tamamen kapatılması mevcut salgında görülmemiş bir durum" dedi.

"Kamyonlar, tüm salgın boyunca Avrupa'da hareket ediyor. Fransa dahil tüm AB üyeleri tarafından desteklenen AB Yeşil Yollar girişimi, lojistik zincirlerinin sürekliliğinin çok önemli olduğunu ve korunması gerektiğini açıkça ortaya koydu.  Şu anki Fransız eylemi hiçbir anlam ifade etmiyor ve Brexit geçişinin yaklaşması nedeniyle zaten belirsiz bir dönemde işleri daha da kötüleştirecek" diye ekledi. Avrupa genelinde mal taşımacılığında daha fazla karışıklık ve aksaklıktan kaçınmak için, Fransız hükümeti kamyonları, kamyon sürücülerini ve yüklerini derhal sınır geçiş kısıtlamalarından muaf tutmalıdır. Bu arada, Brexit öncesi stoklama nedeniyle İngiliz Kanalı'nın her iki tarafında son günlerde 24 saate kadar bekleyen kamyonlarla, özellikle İngiltere'de sıkışmış AB kamyonları için sürücü refahına öncelik verilmeli. İngiltere hükümetinin Brexit acil durum planlarını, örneğin Manston Havaalanı ile yürürlüğe koyması memnuniyetle karşılanmakta, ancak bu yeterli olmayabilir.

Fransa ve Birleşik Krallık'ta mahsur kalan sürücülerin yeterli yiyecek, su, sıhhi tesislere ve tıbbi hizmetlere erişime ihtiyacı var. Önümüzdeki 24 saat içinde Fransız ve Birleşik Krallık hükümetlerinin kamyon hareketlerini yeniden açmaya yönelik kısa vadeli eylemlerinin ötesinde, yetkililerin, sınır hareketlerini kolaylaştırmak için, sınır kuyruklarındaki kamyonlara öncelik vermek için yeşil şerit de dahil olmak üzere, salgının daha önceki dönemlerinden alınan önlemleri tekrar alması gerekiyor TIR gibi geçiş çözümlerini zorlamak. Ancak bu araçlar sınırlar kapalıysa çalışmaz, bu nedenle gereken en acil eylem budur.

IRU, Brexit planlaması konusunda geçen hafta AB merkezli nakliye şirketleriyle birlikte Birleşik Krallık Ulaştırma Bakanlığı ve Birleşik Krallık Gümrük İdaresi (HMRC) ile verimli bir üst düzey diyalog düzenledi. Bu tür yapıcı kamu-özel diyalogu, Avrupa vatandaşlarının teslim edilmesi gereken mallara izin vermek için her tarafta devam etmelidir."

 
İkinci İhracat Treni Çin'e Hareket Etti
 
Brisa Pazarlama ve Uluslararası Pazarlar Genel Müdür Yardımcısı Görevine Evren Güzel Atandı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
DKV Euro Service ile Fas’ta Geçiş Kolaylığı
Uluslararası nakliyeciler için önemli bir kolaylığı daha hayata geçiren ...
MAN Kamyon Otobüs Ticaret A.Ş. Kamyon Satış Direktörü Serkan Sara, '“MAN TGX’lerle İlgili Müşterilerimizden Çok Olumlu Geri Dönüşler Aldık”
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. Otobüs Satış Direktörü Can Cansu, Kamyon ...
Sırbistan'a Girişlerde PCR Testi Zorunluluğu Getirildi
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Sırbistan'a girişlerde 20.12.2020 ...
 
Slovenya ve Macaristan İlave Transit Geçiş Belgeleri Tükendi
Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Çekya transit geçiş belgelerinin ...
Plakadaki Şaşırtan Düzeneğe 2 Bin 206 Lira Ceza Kesildi
Şanlıurfa'da tırın plakasının okunmasını engellemek amacıyla açılır kapanır düzenek yaptığı ...
UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener Seçimde Ayşem Ulusoy'u Destekleyecek
UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Eldener 38. Olağan Seçimli Genel Kurulunda ...
 
İngiltere Brexit Süreci İçin Sürücülere El Kitabı Hazırladı
Uluslararası Nekliyeciler Derneği (UND), İngiltere tarafından brexit süreci ...
Kış Lastiği Kullanmayan Sürücülere 776 TL İdari Para Cezası Uygulandı
Tekirdağ Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri, ticari araçlarda kış ...
Mansur Yavaş’tan Bir Destek de Servisçi Esnafına
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, pandemi sürecinde gelir ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyekamyoncu haberler kamyonumKamyonsondakikaşoförbusfahrer