Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
29 Mayıs 2008 Perşembe - 00:00

Habur Sınır Kapısında X-Ray Cihazı Devreye Girdi

Habur Sınır Kapısında X-Ray Cihazı Devreye Girdi

Habur Gümrük Başmüdürü Mehmet Ulusoy, TOBB tarafından yaptırılan x-ray cihazının hizmete girmesi nedeniyle düzenlenen törende, kapıdan çıkış yapan araçlar için yaptırılan x-ray cihazının hizmete girdiğini, kapıdan giriş yapan araçlar için de cihazın yapımının sürdüğünü söyledi. 

Kurulan yeni sistemin TOBB tarafından yapıldığını, giriş ve çıkışlar için yapılan 2 x-ray cihazının yaklaşık 10 milyon YTL'ye mal olduğunu kaydeden Ulusoy, güvenli ve rahat bir ortamda yapılacak olan kontroller sırasında cihazın radyasyon yayarak, aracın röntgenlerini çektiğini, bunun insanlara zarar vermediğini bildirdi. 

Kaçakçılık yapan vatandaşlara karşı kesin çözüm elde edeceklerini ifade eden Ulusoy, şöyle dedi:  "Artık kaçakçılığa geçit verilmeyecek. Cihaz Çin'in en iyi üniversitesi olan Tsinghua Üniversitesi'nde AR-GE çalışmaları yapılıp, Nuctech Company Limited tarafından ileri teknoloji ile üretildi. Fransa, Hollanda, Danimarka, İsveç, Avusturya, İsviçre, İsrail, Suriye, İran, Hindistan, Pakistan'da da bu sistem kullanılıyor. Cihazın en göze çarpan özelliği organik ve inorganik maddeleri aynı anda birbirinden ayırt edilebilmesidir. Örneğin su ve mazot, aynı depoda olsa bile rahatlıkla ayırt edilebilir. Cihaz 24 saat kesintisiz çalışıyor. Cihazda, araç veya konteynır taramasından sonra oluşan görüntü renkli olup inceleme için son teknoloji grafikler kullanılmıştır. Cihazda araç ve konteynır taramaları rahatlıkla yapılabiliyor. Cihazda otomatik jeneratör ve kesintisiz güç kaynağı var. Ayrıca voltaj dengeleme ve koruma sistemi bulunmaktadır. Tarama görüntüsü, 3 operatör denetimi ve incelemesinden sonra onay verilerek işlem tamamlanıyor." 

Cihazın tamamen insan güvenliğini ön planda tuttuğunu, buna bağlı olarak hangarın giriş ve çıkışlarında bulunan bariyer ve infrared teknolojisi ile sesli ve ışıklı uyarı sistemi kullanılarak tarama esnasında herhangi bir canlı saha içine girerse cihazın otomatik olarak taramayı durdurduğunu ifade eden Ulusoy, "Cihazın yanında detektör köpekler de yer alacak. Kaçakçılık yapmak isteyen vatandaşlar artık bu hayallerinden vazgeçsin" dedi. 

Daha sonra cihazın açılışı Ulusoy ve Gümrük Turizm İşletmeleri Habur Şube Müdürü Ertuğrul Irkıçatal tarafından yapıldı.

 
TCDD Pazarda Kendine Yer Arıyor
 
MAN Etkinliklerini Sürdürüyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyebusnewsdikkatkamyonum haberler treylerkamyoncutruck