Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

Regenerative Braking Axle In Production Since Late 2022

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
29 Mayıs 2008 Perşembe - 00:00

TCDD Pazarda Kendine Yer Arıyor

TCDD Pazarda Kendine Yer Arıyor

Türkiye, Asya-Avrupa hattında demiryoluyla taşınan yıllık 75 milyar doları bulan yük pazarından daha fazla pay almak için yeni bir girişimde bulundu.

Yeni koridorlar kulisi

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, Güney Kore’nin başkenti Seul’de yapılan Dünya Demiryolları Birliği’nin (UIC) 72. Genel Kurulu’na katıldı. Karaman, toplantıda, Türkiye’nin demiryollarına yaptığı yatırımları anlatarak, UIC’nin 2009’da belirleyeceği yeni demiryolu koridorlarının Türkiye’den geçmesi için "kulis" yaptı.

Asya-Avrupa arasındaki demiryolu taşımacılığında yer almak isteyen TCDD, Rusya ve ݝran’nın Türkiye’yi devre dışı bırakarak geçişleri kendi ülkelerinden sağlamak istemesine karşı harekete geçti. UCI’nin belirlediği "güvenli ve ekonomik" hatlar arasında yer almayan Türkiye, toplantıda yeni yatırımlarını anlattı. Karaman, toplantıda yapılan sunumlar ve görüşmelerin ardından Türkiye’den geçecek hatların gündeme alınmasının sağlandığını bildirdi.

Yollar kısalacak

Hindistan, Çin, Pakistan, Bangladeş’ten gelerek Basra Körfezi’nde toplanan yüklerin, ݝran-Rusya hattı yerine, ݝran-Türkiye hattının kullanılmasıyla Avrupa’ya ulaşılması en az iki gün kısalacak. Basra Körfezi’nden Irak-Türkiye hattının kullanılması da Akdeniz’den gemilerle devam edecek alternatife göre daha avantajlı olacak. Ancak bu tekliflerin kabul görmesi için Boğaz Tüp Geçişi (Marmaray) ve Van Gölü Kuzey Geçiş Projesi’nin hayata geçmesi gerekiyor.

72 milyar dolarlık pazar

Karaman, Türkiye’nin önerisinin kabul görmesi için ݝran, Rusya, Almanya, Kore, Kazakistan, Japonya, Suriye ve Rusya yetkilileri özel görüşmeler yaptı. Karaman, Türkiye’nin önerisinin kabul görmesi halinde, 72 milyar dolarlık yük taşımacılığındaki pastadan Türkiye’nin de pay alacağını belirterek, şunları söyledi:"ݝlk etapta yaklaşık 72 milyar dolar değerindeki paradan, Türkiye yüzde 5’lik bir pay, yani yaklaşık 3.5 milyar dolara gelir hedefliyor. Bu yüzden önem kazanan tüp geçit projesinin faaliyete geçmesiyle, Türkiye taşımacılıkta farklı bir konuma yükselecek. Bunu anlattık ve diğer ülkelerin dikkatini çektik. Değerlendirmeye alınan önerimiz gelecek yıl karara bağlanacak. Eğer tüp geçitin yan sıra Kars-Tiflis-Bakü, Van Gölü Kuzey Geçişi (Gölün küzeyinden) ve Kars-Nahcıvan projeleri de hayata geçerse, Asya’dan Avrupa’ya, Avrupa’dan Asya’ya taşınan yaklaşık 72 milyar dolarlık yük taşımacılığının yüzde 10’u Türkiye’de kalacak. Bu da uzun vadede, Türkiye’nin 7 milyar dolar gelir elde etmesi anlamına geliyor."

 
Çorlu Lojistik Merkezi İçin İlk Büyük Adım Atıldı
 
Habur Sınır Kapısında X-Ray Cihazı Devreye Girdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
fahrersrclkwtreylerkamyoncu haberler trucktürkiyedikkat