Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
9 Aralık 2021 Perşembe - 14:02

Ford Trucks Lojistik Sektörüne ve Gençlere Destek Oluyor

İstanbul Üniversitesi ve Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND) Genç UND Akademi’nin ortak yürüttüğü Geleceğin Lojistik Uzmanları Sertifika Programı’na destek vererek iş birliği gerçekleştiren Ford Trucks’tan programa dair detayları Ford Trucks Türkiye ve Uluslararası Pazarlar Pazarlama Müdürü Emine Coşkun Kamyonum Dergisi okurları için aktarıyor..

Ford Trucks Lojistik Sektörüne ve Gençlere Destek Oluyor

 

Ford Trucks Türkiye ve Uluslararası Pazarlar Pazarlama Müdürü Emine Coşkun,

“FORD TRUCKS OLARAK LOJİSTİK SEKTÖRÜ VE GENÇLERE YÖNELİK DESTEKLERİMİZ DEVAM EDİYOR”

“LOJİSTİK SEKTÖRÜNÜN GELECEĞE HAZIRLANMASINDA BU PROGRAM ÖNEMLİ BİR KATKI SAĞLAYACAKTIR”

Coşkun, hayata geçirdikleri akademinin; özellikle gençlerin sektördeki en son gelişmeleri yakından takip etmeleri, sektörün nereye gittiğini analiz etme ve kavrama becerilerine önemli katkı sunacağına inandıklarını belirterek desteklerinin süreceğini ifade ediyor. Detaylar haberimizde..

Ford Trucks Türkiye ve Uluslararası Pazarlar Pazarlama Müdürü Emine Coşkun, Ford Trucks’ın sponsorluğu kapsamında; ‘Genç UND Akademi’ programında İstanbul Üniversitesi öğretim görevlileri ve sektörde uzmanlığa sahip kişilerin vermiş olduğu eğitimler ile geleceğin lojistik liderlerinin yetiştirilmesinin amaçlandığını belirterek, iş birliği kapsamında; lojistik sektöründeki genç yeteneklerin ve yeni nesil lojistikçilerin kendilerini geliştirmeye yönelik almak istedikleri eğitimlerin belirlendiğini ve İstanbul Üniversitesi’nin katkıları ile ‘Genç UND Akademi’ adıyla bir eğitim programı oluşturulduğunu ifade ederek şöyle konuşuyor; "2021 yılında 1 dönem ve 2022 yılında 2 dönem olmak üzere toplam 3 dönemlik bir sertifika programı uygulanacak. 33 konu başlığını içeren dersler, haftada 2 gün ikişer saat olarak öngörülürken, gençlerin bu kişisel ve mesleki eğitimlerle bilgi ve donanımlarının arttırılması sağlanacak.”

“Gençlerin Sektördeki Son Trendler ve Gelişmeler Hakkında Bilgi Sahibi Olması Sağlanacak”

Coşkun, Genç UND Akademi’de ayrıca yüz yüze ve çevrimiçi eğitimler, vizyon-lider buluşmalarının yanı sıra lojistik merkezler, limanlar, dry-portlar, gümrük ziyaretleri, depolar ve üniversitelere saha ziyaretlerinin de gerçekleştirileceğini belirtiyor ve şunları ekliyor; “Aynı zamanda yurt içi ve yurt dışı teknik geziler düzenlenerek, gençlerin lojistik sektöründeki son trendler ve gelişmeler hakkında bilgi sahibi olması sağlanacak.”

“Ford Trucks Olarak Lojistik Sektörü ve Gençlere Yönelik Desteklerimiz Devam Ediyor”

Bu iş birliğinin ve hayata geçirdikleri akademinin özellikle gençlerin sektördeki en son gelişmeleri yakından takip etmeleri, sektörün nereye gittiğini analiz etme ve kavrama becerilerine önemli katkı sunacağına inandıklarını belirten Coşkun, “Lojistik sektörü, pandemi ve teknoloji ile birlikte tüm dünyada hızlı bir dönüşümden geçiyor. Geleceğin profesyonelleri olarak gördüğümüz gençlerimizin de bu hızlı dönüşümü iyi takip etmeleri ve kendilerini bu geleceğe hazırlamalarını önemsiyoruz. Ford Trucks olarak, pazarlama başta olmak üzere farklı alanlarda lojistik sektörü ve gençlere yönelik desteklerimiz devam ediyor.” diyor.

“Firmaların Genç Kuşak Temsilcilerinin de Geleceğe Hazır Olmalarında Katkı Sağlamış Olacağız”

Ülkemizin coğrafi konumu itibari ile doğu ile batı arasında bir köprü görevi gördüğünü ve yüzyıllardır en önemli lojistik rotasını üzerinde barındırdığını vurgulayan Coşkun, günümüzde bu özellikleri ile hızlı bir şekilde gelişen Türkiye lojistik sektörünün artan ihracat hacimleri ile birlikte dünya çapında önemli bir rol oynadığını aktarıyor. Ülkemizin; endüstri, yan sanayi ve tedarik ekosisteminin de bu büyümeyi desteklediğini belirten Coşkun, “Bugün, Türk lojistik firmaları dünyada özellikle karayolu taşımacılığında çok önemli bir konumda. Milyarlarca dolarlık ticaret hacminin gerçekleşmesinde kritik rol oynuyorlar. Uluslararası başarılara sahip köklü ve güçlü birçok lojistik firmamız var. Özverili çalışmalar, fedakarlıklar ve zorluklarla kurulmuş bu firmaların genç kuşak temsilcilerinin de geçmiş zorluklardan, deneyimlerden ders alarak aynı zamanda geleceğe hazır olmalarına katkı sağlamış olacağız. Diğer yandan binlerce araca sahip lojistik filolarına her geçen gün yenileri ekleniyor. Tüm dünyada pandemi ile birlikte e-ticaret’e artan talep, yeni iş modelleri ve fırsatların da kapılarını aralıyor. Tüm bunları göz önüne alarak, tecrübelerimizin geleceğe daha yetkin kadrolarla daha da güçlü bir şekilde taşınması ve yeni dönemdeki fırsatların değerlendirilmesi hedefleniyor.” şeklinde konuşuyor.

“Lojistik Sektörünün Geleceğe Hazırlanmasında Bu Program Önemli Bir Katkı Sağlayacaktır”

Yurt dışında lojistik ve lojistiğin geleceği ile ilgili eğitim programları, seminerler, sertifika programları olduğunu belirten Coşkun, ancak sektörde farklı paydaşların bir araya gelerek özellikle sektör temsilcisi gençleri geleceğe hazırlayacak olan bu programın ilk olduğunu düşündüklerini vurguluyor. Lojistik sektörünün geleceğe hazırlanması noktasında programın önemli bir katkı sağlayacağını aktaran Coşkun, sözlerine şunları ekliyor; “Özellikle demiryolu ve denizyolu taşımacılığını da içeren intermodal taşımacılıkta Türkiye daha güçlü bir konuma gelebilir. Lojistikte teknoloji kullanımı giderek artıyor. Birbirini otonom şekilde takip eden araçlar, sıfır karbon emisyonuna sahip elektrikli araçlar, tam otonom şoförsüz araçlar, insansız depoculuk ve dağıtım sistemleri gibi teknolojiler hayatımıza giriyor. Rekabetin boyutları hızlı bir şekilde değişiyor. Lojistik sektörünün geleceğe hazırlanmasında bu program önemli bir katkı sağlayacaktır.”

“Gelecekte Şoför Yetiştirme Projelerini Önemsiyoruz ”

Şoför sıkıntısına ilişkin de konuşan Coşkun, sadece Türkiye’de değil tüm dünyada şoför sıkıntısının lojistik sektörünün en büyük sıkıntılarından biri olmaya devam ettiğini ifade ediyor. Coşkun, son olarak, “Özellikle ağır ticari araç şoförlüğü oldukça zor bir meslek. Şoförlerimiz ailelerinden uzakta günler, haftalar geçiriyor. Şoförlerimizin konforlarını arttırmak için üretici firmalar araçlarını sürekli konfor unsurları ile geliştiriyor. Ford Trucks olarak en önem verdiğimiz konuların başında konfor ve güvenlik geliyor. Uluslararası Yılın Kamyonu (ITOY) ödüllü çekicimiz Ford Trucks F-MAX 2,5 metrelik kabin genişliği ve ileri teknolojik özellikleri ile bunun en önemli göstergelerinden biri. Konforları artırılan şoförler için sektörde bazı lojistik firmaları şoför eğitim programları başlattı, kadın şoför istihdamında da önemli gelişmeler olduğunu görüyoruz, Ford Trucks olarak bu çalışmalar bizi oldukça memnun ediyor, bu doğrultuda gelecekte şoför yetiştirme projelerini önemsiyor ve değerlendiriyoruz.” açıklamasında bulundu.

 

 

 
Gürcistan’ın Mtskheta-Stepantsminda-Larsi Karayolu Ağır Vasıta Trafiğine Kapatıldı
 
OKT Trailer, Askeri Lojistik ve Destek Zirvesi’nde Yerini Aldı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UND Genç Lojistikçileri Geleceğe Hazırlıyor
Ülkemizin ilk ve tek Ulaştırma ve Lojistik Fakültesi, İstanbul Üniversitesi ...
Frigian Kurucu Ortağı Seyfi Arıcı, "Dijitalleşme Bir Korkulu Rüya Değil"
Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda Kamyonum Dergisi Haber ...
İmsan Group Yönetim Kurulu Başkanı ve UND Yönetim Kurulu Üyesi Kerem İmrak, "Vize Sorunu Rekabette Gücümüzü Azaltıyor"
Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda bir diğer konuğumuz ...
 
IMS Logistics Genel Müdürü Mustafa İmrak, "Türkiye Avrupa’nın Vazgeçilmez Lojistik Merkezi Olacak"
Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda IRU Karayolu Nakliye ...
İskenderun Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Birol Erkan, "Fayda Maliyet Analizi Yapıldığında Bu Meslek Cazip Gelmiyor"
Avrupa’da gündem olan ve ülkemizde de sektörün sıkça telaffuz etmeye başladığı ...
Yerli Ecotorq Motor ve Ecotorq Şanzımanın Mükemmel Uyumunu Sürüşlerle Test Ettik
Türkiye’nin ilk ve tek yerli şanzımanı Ecotorq şanzıman gerçekleştirilen ...
 
UND İcra Kurulu Başkanı Alper Özel, "Türkiye’nin Transitte Yaşadığı Darboğazı Fırsatçılığa Çevirmeye Çalışıyorlar"
Sektörün gündeminde yer alan önemli konuları sektör temsilcisi UND ile ...
Yılnak Akdeniz Bölge Satış Müdürü Murat Göksun, "Avrupa’da Yaşanan Şoför Krizi Bizim İçin Bir Fırsat Olabilir"
Uluslararası logitrans Transport Lojistik Fuarı’nda Yılnak Akdeniz Bölge ...
Soğuk Zincir Finansal Kiralama Destek Programına Sektörün Bakışı..
KOSGEB’in sebze ve meyve zayiatını azaltmak üzere soğuk zincir faaliyeti ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
kamyonumkamyoncuKamyonsrc haberler sondakikafahrernewstruck