Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
19 Ocak 2024 Cuma - 11:46

Danışmanlık Şirketi Açıkladı: Dış Ticaret Yapanlar Direktiflere Uymazsa, Birçok Suçtan Yargılanabilir

2023’ü 211 milyar 647 milyon dolarlık ihracat hacmiyle kapatan ülkemizdeki yerli üreticiler, bu yıl dış ticaret süreçlerinde operasyonel verimliliği artırmak için profesyonel çözüm ve hizmetlere yöneliyor. Uluslararası iş geliştirme ve ihracat danışmanlığı hizmeti veren şirket ise dış ticaret ve gümrük işlemlerinde belirlenen direktiflere uygun şekilde ilerlemenin rekabet avantajı kazandırdığına dikkat çekiyor.

Danışmanlık Şirketi Açıkladı: Dış Ticaret Yapanlar Direktiflere Uymazsa, Birçok Suçtan Yargılanabilir

Tüm dünya küresel ekonomi açısından zorlu bir yılı henüz geride bırakmışken Türkiye, imza attığı ihracat oranıyla 2024’ü yüksek bir ivmeyle selamladı. Türkiye İstatistik Kurumu’ndan edinilen bilgilere göre, 2023’ü 211 milyar 647 milyon dolarlık ihracatla kapatan ülkemizin bu oranı, gelecek yıl %26,54 artırarak 267 milyar dolara ulaştırması bekleniyor. Sırasıyla en çok Avrupa, Ortadoğu ve Asya’ya ihracat yapan yerli şirketler ise gelecek dönemde dış ticaret süreçlerinde operasyonel verimliliklerini artırmak için profesyonel çözüm ve hizmetlere yöneliyor. İşletmelerin dış ticaret ve gümrük işlemlerini doğru ve kesintisiz bir şekilde yönetmelerini sağlamak amacıyla uluslararası iş geliştirme ve ihracat danışmanlığı hizmeti veren ODS Consulting Group, şirketlerin dış ticaret ve gümrük işlemlerinde profesyonel adımlarla ilerlemelerinin önemini açıkladı. 

Tüm süreçlerin optimum düzeyde yönetilmesini sağlıyoruz”

Hizmet modellerini ülke ekonomisine katkıda bulunmak amacıyla geliştirdiklerini söyleyen ODS Consulting Group CEO’su Arzu Seçkin, “Gümrük işlemleri ve dış ticaret operasyonlarının etkin şekilde yönetilmesi, hem ihracatçı hem de ithalatçı şirketler için çok önemli. İhracatçıların uluslararası pazarlara erişim, maliyet kontrolü, düzenlemelere uyum ve risk yönetimini; ithalatçıların ise ürün temini ve çeşitlendirme, rekabet avantajı, tedarikte güvenilirlik ve maliyet kontrolü açısından tüm süreçleri, optimum düzeyde yürütmesi gerekiyor. Gümrükleme işlemlerinde de mevzuatın yönlendirdiği direktiflere uyumlu hareket etmek, dış ticaret açısından oldukça kritik bir konu” dedi. 

150 milyon doları aşan danışmanlık hizmeti verdik”

Arzu Seçkin, “Şirketler, dış ticaret ve gümrük işlemlerinde yüksek miktarlarda ceza ödemek, sahip oldukları kolaylıkları kaybetmek, hatta kaçakçılık da dahil olmak üzere birçok suçtan yargılanmak gibi risklerle karşı karşıya kalabiliyor. Dış ticaret ve gümrük operasyonlarının doğru planlanması ve iyileştirilmesi halinde ise ceza ve faiz ödemek söz konusu olmuyor. İzin süreçlerinin uzamasından kaynaklanan bekleme sürelerini de azaltabiliyor. Biz de 15 yıllık deneyimimiz ve uzman danışman kadromuzla, şirketlerin ihtiyaçlarına yönelik özel planlar oluşturuyoruz. Mevcut durumu analiz ediyor, konjonktüre en uygun stratejik yol haritasını belirliyoruz. Bu kapsamda şu ana kadar 300’den fazla müşterimize 150 milyon doları aşan danışmanlık hizmeti verdik” ifadelerini kullandı.

“İhracatçıların rekabette üstünlük kazanmalarına olanak tanıyoruz”

Uygulama süreçlerinin devamlılığını sağladıklarını, dış ticaret ve gümrük işlemlerini daha verimli bir şekilde yönetilmesine yardımcı olduklarını aktaran ODS Consulting Group CEO’su Arzu Seçkin, sözlerini şöyle sonlandırdı: 

“Global rekabet ortamında işletmelerin iş süreçlerinin en yüksek verimle yönetilmesini sağlamak için ihtiyaç duydukları bu hizmeti, gümrük müşavirleriyle ve dış ticaret departmanıyla entegre şekilde sunuyoruz. Dış ticaret sürecinde ödenmesi gereken vergiler, tabi olunan gümrük rejimleri, taşıma yöntemleri, ödeme şekilleri ve finansman süreçleri gibi tüm işlemlerin doğru şekilde planlanması için analiz ve aksiyon çalışmaları yapıyoruz. Geliştirdiğimiz kısa, orta ve uzun vadeli stratejilerle ithalatçı ve ihracatçı şirketlerin zaman ve para kayıplarının önüne geçiyoruz. Tüm bu kazanımlarla risklerini bertaraf etmeyi ve rekabette üstünlük sağlamalarını amaçlıyoruz.”

 
Mars Logistics Enerji Yönetim Sistemi Belgesi’ni aldı
 
Ford Trucks Hadımköy'deki Yeni Bayisiyle Yenilikçi, Verimli ve Teknolojik Çözümleri Sunacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Kış Aylarında Güvenli Sürüş İçin Öneriler
Ülkemize geç gelen kış mevsimiyle birlikte, soğuk hava, karlı ve buzlu ...
UND, Dışişleri Bakanlığı ile Sürücülerin Vize Sorunlarını Görüştü
UND Heyeti, 17.01.2024 tarihinde Dışişleri Bakanlığı ile sürücülerin vize ...
RS Otomotiv Grubu Yönetimine İki Tecrübeli İsim Dahil Oldu!
Ülkemizde otomotiv sektörü satış sonrası hizmetlerinin gelişimine öncülük ...
 
MAİS, 2023 YILINDA DA YENİ MODELLERİ VE BAŞARILARIYLA ÖNE ÇIKTI
• MAİS, otomotiv pazarında 2023 yılındaki başarılarıyla öne çıkarak dikkat ...
HAYALİNİZDEKİ DS MODELİ
DS AUTOMOBILES’DEN OCAK AYINDA TAKAS DESTEĞİ VE SIFIR FAİZLİ KREDİ TEKLİFLERİ! HAYALİNİZDEKİ ...
OMODA 2023 Yılında Marka Gücünü ve Etkisini Artırdı!
OMODA Küresel Kullanıcılarla İş Birliği İçinde Marka Ekosistemini Geliştirecek!
 
Tokyo’da Hızlı Bir Koreli: Hyundai NPX1 Concept
• Hyundai, Tokyo Otomobil Fuarı’nda NPX1 adlı sıradışı EV konseptini sergiliyor. • ...
80 tonluk TIR’lar ve 36 tonluk otobüsler yollarda!
İki dingilli bir çekici ve üç dingilli bir yarı römorktan oluşan ve yasal ...
Türkiye’de son 3 yıl içinde, mazot 6 kat, navlun 4 kat arttı
Sadece 3 yıl önce, 06 Ocak 2021’de İstanbul’da pompada 6,58 TL olan mazot ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
türkiyetreylernewsfahrer haberler kamyonumsrcdikkatbus