Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
28 Ekim 2015 Çarşamba - 07:54

Cumhuriyet Yıldız Kızlara Emanet

“Her Kızımız Bir Yıldız” projesi kapsamında gerçekleştirilen “Geleneksel Yaz Buluşması” etkinliği 5 ilden 25 öğrencinin katılımıyla İstanbul’da gerçekleşti. Öğrenciler 5 gün boyunca İstanbul’un tarihi ve kültürel güzelliklerini gezme fırsatı buldular.

Cumhuriyet Yıldız Kızlara Emanet

Mercedes-Benz’in büyük sosyal sorumluluk projelerinden olan, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği tarafından da desteklenen “Her kızımız Bir Yıldız” projesi kapsamında “Geleneksel Yaz Buluşmaları” adı altında bir etkinlik düzenlendi. 5 ilden 25 öğrencinin katıldığı etkinlikte, 5 gün boyunca öğrencilere İstanbul’un tarihi ve kültürel mekanları gezdirildi. Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Başkanı Aysel Çelikel ve Mercedes Benz Türk Satış ve Pazarlama Direktörü Süer Sülün bir basın açıklamasında bulundu. Çelikel, derneğin faaliyetlerine ve “Her Kızımız Bir Yıldız” projesine dair bir konuşma yaptı. Süer Sülün ise projeden duydukları mutluğu dile getirdi.

Kendinizi Korumak İçin Güçlü Olmalısınız
Çocukların toplumun geleceğinin güvencesi olduğunu söyleyen Çelikel, kadınların bu noktada daha önemli olduğuna vurgu yapıyor. Çelikel, “Toplumda kadınlar bir yere gelmişlerse mutlaka çocukları da onları takip eder. Bu şekilde bütün güzellikleri yaratan kadınlardır. Bu güzel kızlarımız Türkiye’nin yükselmesinde, yücelmesinde de yararlı oluyorlar. Ama ben onlardan bir şey istiyorum. Sakın evlenip de işleri bırakıp, okulu bırakıp eve kapanmasınlar. Birkaç tane çocuk doğurup devamlı çocuk bakan bir anne durumuna girmesinler. Çalışsınlar istiyorum, mesleklerini kullansınlar, kendi paralarını kendileri kazansınlar, tek başlarına ayakta duran güzel kızlar olsunlar istiyorum. Ona göre yetiştirdikleri çocuklar, evlendikleri kişiler hep farklı olacaktır. Bu farkı yaratmak için önce siz kendinize güveneceksiniz. Bireysiniz ama yükselen bir birey olacaksınız. Kendi kendinize yeten bir birey olacaksınız. O bakımdan mutlaka mezun olduktan sonra bir üniversiteyi kazanın, üniversiteyi de bitirdikten sonra bir işte mutlaka çalışın. Evlenin evlenmeyin, çocuğunuz olsun olmasın fark etmez. Ama mutlaka çalışın. Bunları kızlara söylüyorum, bu çok önemli. Kendinizi korumak için güçlü olmalısınız. Güçlü değilseniz koruyamazsınız” diyor

Her Zaman Bir Amaç Vardır
Şu anda 82 yaşında olan Çelikel, sürekli çalışma ve amaç ile yüreğin doldurulması gerektiğini belirterek, “Her zaman bir amaç vardır. Kadınlara destek olmak, gençlere destek olmak, Türkiye’yi yaşatmak, Türkiye Cumhuriyeti’ni, Atatürk’ün getirdiği ilkeleri ve laikliği ayakta tutmak… Bu sizin amacınız olunca tatil bile yapamazsınız. Tatile pek fırsat bulamıyorum, yaşlanmaya bile fırsat bulamıyorum” diye konuşuyor.

Kadın Haklarını Korumak İçin Avukat Oldum
Çelikel, küçük yaşlardan itibaren kadınların yaşadığı zorlukları annesinde ve çevresinden gördüğünü ve kadın haklarını korumak amacıyla avukat olmayı istediğini belirtiyor. Avukat olduktan sonra çalışamadığını da anlatan Çelikel, “Hocalarım üniversiteye girmemi istediler. İyi bir öğrenciydim ve onun için asistan olarak başladım. Sonra doktoramı ve Amerika’da master eğitimimi tamamladım.  Doçent oldum, profesör oldum ve bu şekilde kendimi geliştirdim. Fakültede işini severek yapan ve hata yapmayan bir kadın olmak istedim. Çünkü kadınlar hata yaptıkları zaman çok aleyhlerinde kullanılır. Erkekler yaptığı zaman üzerinde durulmaz. O sebeple de yanlış yapmayan, düzgün çalışan bir kadın olmak istedim ve öyle oldum” diyor.

Bir Grup Akademisyen ile ÇYDD’yi Kurduk
Bugüne kadar çeşitli görevlerde bulunan Çeliker, 2002 yılında Bülent Ecevit tarafından Bağımsız Adalet Bakanlığı görevine getirildi. 4 ay kadar adalet bakanlığı yaptığını aktaran Çeliker, Türkiye’nin tek kadın adalet bakanı olarak bundan gurur duyduğunu vurguluyor. Çeliker, “YÖK üyeliği de yaptım. Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer özellikle benim kadın hakları mücadelemi biliyordu. Çağdaş Yaşam’ı kurmuştuk o sıra beni aradı ve YÖK’e üye yapmak istediğini söyledi. Bu şekilde ÇYDD’yi de bir grup akademisyen ile 25-26 yıl önce kurmuş olduk. Akademisyen olmayan da vardı grubun içinde. Cumhuriyetin temel ilkelerine Atatürk’e gönül vermiş olan ve yapılan işin değerini takdir eden aydın kadınlarla bir grup erkek vardı. Onlarla derneği kurduk” diye anlatıyor.

Çelikel sözlerini şu şekilde sürdürüyor: “Başkan yardımcısı olarak Türkan Saylan ile bir süre çalıştım. Ondan sonra resmi görev almadan kendi işimi yapmak istedim. Ama daha sonraki yıllarda Türkan Hanım hasta olup ayrıldıktan sonra da onunla dostluğum hep devam ediyordu. Türkan Hanım ve yönetim kurulu beni davet etti tekrar yönetim kurulu başkanı olmam için. Zaten dernek benim için yabancı değildi. Ben o sıralar İstanbul Hukuk Fakültesi’nde doktora dersi veriyordum. Ama düşündüm ki bu dersi verecek benim yetiştirdiğim doçentler vardı. Ancak derneğe gitmem daha önemliydi. Bu sebeple de oradan ayrıldım ve derneğe başkanlık yaptım. Şimdi aşağı yukarı işte 2009’dan beri bu görevi yürütüyorum.”

3 Bin 500 Öğrenciye Destek Veriyoruz
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği ve Mercedes-Benz’in 2004’ten beri yürüttüğü “Her Kızımız Bir Yıldız Projesi” Kapsamında yaklaşık olarak eğitim desteği verilen 3 bin 500 öğrencinin olduğunu söyleyen Çelikel, “Proje Mercedes-Benz firması tarafından finanse ediliyor. 369 öğrenci de bu meslek liselerinden mezun olup da üniversiteyi kazanan kızlarımızdır. Yani yaklaşık 3 bin 500 öğrencimiz ile ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projesi müthiş bir projedir. Şu anlamda biz sadece eğitim desteği finansal destek vermiyoruz, çağdaş yaşamın düşünce biçimini ve ahlaki bakışlarını şubelerimiz vasıtasıyla öğrencilerimize aktarıyoruz. Aynı zamanda sosyal ve kültürel gelişmeleri için de bazı programlar uyguluyoruz. Tabii bütün bunları Mercedes firması inanarak ve özenle finanse ediyor.”

“Geleneksel Yaz Buluşmaları”
“Her Kızımız Bir Yıldız” projesi kapsamında “Geleneksel Yaz Buluşmaları” başlığı ile her yıl derneğin şubelerinin bulunduğu yerlerdeki öğrencilerden 5’er kişi, refakatçiler ile birlikte İstanbul’a getiriliyor. İstanbul’da 5 gün süre ile konuk edilen öğrenciler, İstanbul’un tarihi ve kültürel güzelliklerini geziyorlar. Çok geniş bir etkinlik programına sahip olduklarının altını çizen Çelikel, “Arkadaşlarımız onları çeşitli müzelere, Rahmi Koç Müzesi’ne, İstanbul Modern’e, Dolmabahçe Sarayı’na götürüyor, İstanbul Boğazında tekne turu yapılıyor. Daha sonra Mercedes’in fabrikasını gezdiriyoruz çünkü hepsi meslek teknik okul öğrencileri ve Mercedes fabrikasını görmeleri lazım” diyor.

Öğrencilere Özgüven Kazandırmaya Çalışıyoruz
Bütün bunların kültürel gelişmeyi ve sosyal gelişmeyi sağlayan olaylar olduğunu ancak Mercedes-Benz ile başka etkinlikleri de beraber gerçekleştirdiklerini belirten Çelikel, “Yine burs alan öğrencilerimizi her yıl Türkiye’nin belirli merkezlerinde toplayarak bir günlük bir eğitim yapıyoruz. Mesela Konya’da toplanıyoruz. Civardaki bütün çocukları oraya getirebiliyoruz. 2015’te İzmir’de, Samsun’da ve Antakya’da yaptık. Civardaki bütün öğrencileri toplayarak onlara buradan götürdüğümüz eğitimcilerle drama dersi veriyoruz, bazı konferanslar veriyoruz, hediyeler götürüyoruz. Bu şekilde onların hayata daha iyi bakmalarını daha özgüven sahibi olmalarını sağlamaya çalışıyoruz. Tabii ki çocuklarımız güvencemiz” şeklinde konuşuyor.

Tercihlerini Erkek Çocuktan Yana Kullanıyorlar
Eğitimler konusunda şubeler vasıtasıyla aileler ile görüştüklerini ifade eden Çelikel, “Aileleri İkna ediyoruz, onlardan rica ediyoruz. Yoksa haklarını erkek çocuklardan yana kullanıyorlar. Birebir görüşüyoruz. Görüşmesek bu çocuklar bugün burada olmazlardı. Aileler zaten bilinçli. Bilinçli olmasalar onları liseye ve üniversiteye göndermezlerdi. Düşünün ki erkek mesleği yapıyorlar. Tornacılar, elektrik teknisyenleri, meslek okulları, teknik okullar. Bu çocukların hepsi kız ama kız işi yapmıyorlar, dikiş dikmiyorlar. Zaten onlar büyüyorlar artık. Birey oluyorlar. Kendi kendilerini koruyacak durumdalar. En önemlisi yüksek eğitim yapmaları. Çok kazanamıyorlar meslek lisesi mezunları üniversiteyi bunu biliyoruz. Evet, ama ilave dersler alıp gayret edip mutlaka bir üst eğitimi yapmak gerekiyor” diye konuşuyor.

Sponsorlarımız Kadın Haklarına Değer Veriyor
Çelikel, “Kadın haklarına kadınlardan daha çok değer veren daha çok sponsorumuz olursa biz de ona göre motive oluruz ve çalışırız. Şimdi, etkinliği Mercedes firması finanse ediyor dedim. Ancak bunu yapan insanlar yani yöneticiler, konuya inanmış Alman ve Türk direktörler ve Direktörler Kurulu Başkanı…  Onlar her seferinde bu projeye büyük saygı gösteriyorlar, büyük değer veriyorlar. O bakımdan bu uygarlık firmaların ama firmayı yönetenlerin…” diyor.

Cumhuriyet’in Varisleri Memnun
Kendi Hayatımıza Yön Veriyoruz
Mercedes-Benz ve Çağdaş Yaşamı Geliştirme Derneği’nin “Her Kızımız Bir Yıldız” projesinden Cumhuriyet’in emanetçileri de oldukça hoşnut durumdalar.  “Fazla maddi durumumuz olmadığı için destek yardımı istedik. Kendi paramızla kendimiz okumak ve ailemize bir yönden destek olmak için başvurduk. Bireysel olarak öğretmenlerimizin de katkısıyla başvurduk. Onaylandı. Bu destekler için çok teşekkür ederiz. Bizi okutmaları, destek olmaları çok yardımcı oluyor. Bir yandan kendi hayatımıza yön veriyoruz. Bu bakımdan hem okuyoruz, hem böyle hayata tutunuyoruz. Çok teşekkür ediyoruz”

 Kadına, Bize Önem Veriyorlar
Aldıkları destekten ve arkalarında birilerinin olması öğrenciler için ayrı bir güven kaynağı oluyor. “Arkamızda birilerinin olması, ilerlediğimiz yolda daha emin adımlarla gitmemizi sağlıyor. Eğitimimizde biliyoruz ki bizi destekleyen kişiler var. Onların bize yardımcı olduklarını biliyoruz. Ailemizin yanında başka insanların da bizlere yardımcı olduklarını biliyoruz, kızlara önem verdiklerini, bizi önemli saydıklarını biliyoruz. Ben Aydın’dan geliyorum. Şimdi Üniversiteye başlayacağım. Ege Üniversitesi’nde bilgisayar öğretmenliği bölümünü okuyacağım. Lisede başarı sırasında ilk üçe girmiş bir öğrenciyim. Mercedes’in katkılarıyla ve kendi çabamla bu yerlere ulaştım. Hepsine çok teşekkür ederiz. Çok yardımcı oldular bize.”

Mercedes-Benz Her Konuda Yardımcı Oluyor
 “Mercedes-Benz bize her konuda yardımcı oluyor. Mesela, bir yere giderken bizim o konuda özgüvenimiz var. Alanımızda başarılı olduğumuz için öğretmenlerimiz sayesinde oraya girme şansı bulduk. Bu konuda çok mutluyum. İleride bilgisayar mühendisi veya yazılım mühendisi olmak istiyorum. Bununla birlikte Mercedes-Benz’in katkılarıyla yüksek lisans ve programlama temelleri gibi üzerine katkı yapmak istiyorum. Başarılı bir insan olmak istiyorum.”

Aileme Katkıda Bulunuyorum
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne katıldığı için çok mutlu olduğunu ifade eden bir öğrenci, “İlk önce liseye başlayınca oldu tabi. Yani katkıları çoktu. Hem aileme katkıda bulunuyorum hem de derslerim çok iyi oldu. Ortaokuldayken de derslerim çok iyiydi. Büyüyünce ya keman eğitmeni ya da orkestra, konservatuar okumak istiyorum. Şu anda keman çalıyorum.”

Köydeki Yaşam Şartları Çok Zor
Proje ile birlikte Mercedes-Benz ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nin destek olduğu bir öğrenci, “Ben lisede bilgisayar bölümünde okuyorum. Ege Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünü kazanmak istiyorum. İnşallah olur. Mercedes’in gerçekten çok büyük bir desteği oldu. Arkamızda birisinin olması da gayet güzel. Onların sayesinde iş bulma imkanlarımız kolaylaşacak. Bir tık önde olacağız. Bir kız olarak köy yaşam şartları çok zor. Bizim de çalışmamız gerekiyor. Bir yandan katkıları da bizi çok rahatlatıyor. O yüzden destekleri çok güzel” diyor.

Kızlarımız Geleceğin Türkiye’sinin İş Gücü
Gurur Duyuyoruz!
Mercedes-Benz Türk olarak Türkiye’nin gelişmiş, rekabetçi bir ekonomiye sahip, daha da ötesi yaşanılabilir bir yer olabilmesi için eğitimin öncelikli olması gerektiğini düşündüklerini aktaran, Süer Sülün, “2004 yılında bu fikirden yola çıkarak her kızımız bir yıldız projesini hayata geçirdik. O zaman yanlış hatırlamıyorsam 17 ilden 200 kız çocuğumuzla başladık. 11 yıldır yolculuğumuz sürüyor. Bugün itibariyle 53 ilde bini lise 200 üniversite olmak üzere 1200 öğrenci var. Hocamın da ifade ettiği gibi bu süre içerisinde 3 bin 500 adet de bursiyer öğrencimiz oldu. Bununla da çok mutluyuz. Gerçekten gurur duyuyoruz” diyor.

 11 yıl içerisinde teşekkür etmek istedikleri kişiler ve kurumlar olduğunu da aktaran Sülün,  “Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği bize her zaman yol gösterdi, cesaretlendirdi, yanımızda oldu. Başta rahmetli Türkan Saylan hocam olmak üzere bütün yöneticilerine başkanına, çalışanlarına teşekkür ediyorum. Mercedes-Benz ailesi dediğimiz bayilerimiz var, tedarikçilerimiz var. Onlar da bu projede ciddi anlamda katkıda bulundular. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Gerçekten çok önem verdiğimiz bir proje” şeklinde konuşuyor.

Çocuklarımıza Daha İyi Bir Gelecek Sağlamak İçin Çalışacağız
Sülün, “Şirket olarak baktığınızda 1967 yılından beri faaliyet gösteriyoruz. 48 yıllık bir süreçte 1 milyar Euro civarı bir yatırımımız var. Oldukça büyük bir yatırım. Türkiye’deki sayılı yabancı yatırımlardan bir tanesiyiz. Bir sürü proje yaptık, fabrika yaptık, ürün yaptık ama saydığımız zaman ‘Her Kızımız Bir Yıldız’ projesi gerçekten ilk 5’te, 10’dadır. Bütün çalışanların, yöneticilerin, şirketin gönlünde, beyninde olan bir proje... Bunun için gerçekten çok seviyoruz, çok destekliyoruz. İnşallah uzun yıllar el ele bu çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sağlamak için uğraşacağız. Hocamın dediği pozitif farklılaştırma diyelim, biz de yüzde yüz katılıyoruz. Dolayısıyla özellikle kız çocuklarımızın eğitimi,  eğitimde daha ileriye gitmesi son derece önemli, ülke için de son derece önemli. Onun için hocamın dediklerinin altına ben de imzamı atarım. Kesinlikle, tavsiyeleri benden de almış olarak kabul edebilirsiniz. Onun için biz şuna inanıyoruz. Bu kızlarımız geleceğin Türkiye için gerçekten önemli bir işgücü, bir beyin gücü olacak. Daha da önemlisi gelecek jenerasyonların bilinçli anneleri olacaklar. Türkiye’nin geleceği olacaklar. Onun için yolunuz açık olsun başarılar diliyorum. Her şey gönlünüzce olsun” diye konuşuyor.  

 
Treyler Nedir?
 
Otomotivde Üretim Yüzde 17 Arttı
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mercedes - Benz Yıldızı 'Gelecek'te Parlıyor
“İstanbul ve Kızıltepe’nin de faaliyete girmesi ile toplam 70.000 metrekare ...
​Mercedes-Benz Hep Müşterisinin Yanında
Mercedes-Benz Finansal Hizmetler, Mercedes-Benz marka kamyon sahibi olmak ...
​“Scania’nın Bu Bölgede Önü Açık”
Aykan Otomotiv çeşitli bayiliklerinin yanında Adana, Mersin, Osmaniye, ...
 
​Nevpa İki Yeni Ürünüyle Pazara Giriyor!
Ticari taşıma araçları aksesuarları üretiminde Türkiye'nin lider firmaları ...
Çöp Araçlarında Kriter TS EN 1501-1 Standardı
Bu ayki ‘Yakın Plan’ konularımızdan birisi ‘Çevre Araçları’. Hiç şüphesiz ...
“Mesleğin Saygınlığı İçin SRC Şart!”
“SRC’nin amacı mesleki yeterlilik belgesidir, yani ‘bu kişi mesleğe haizdir, ...
 
Nevanis’in Kamyon Üstü Damperleri Müşterilerle Buluşuyor
200.000 m2 açık, 30.000m2 kapalı alana sahip olan Mim Mühendislik ile ...
Tırsan: İnşaat’ta Bir Adım Önde
37 yıldır treyler sektöründe açık ara lider olan Tırsan, lojistik sektörüne ...
​Hatice Doğan Cav: “Sektörde Emin Adımlarla Yürüyoruz”
ADR ile ilgili tüm alt yapılarını tamamlayan Ahmet Doğan Tanker, en kısa ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
treyler
truck
şoför
Kamyon
dikkat
src
bus
türkiye
news