Advertisement
Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
kamyonum dergisi, youtube kanal, kooperatif,
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
filo kiralama, estepe,
mars, mars lojistik,
23 Mart 2022 Çarşamba - 12:03

BMW Group'tan 2021 Yılında Rekor Sayıda Teslimat

Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörlüğünü üstlendiği; BMW, BMW Motorrad ve MINI markalarını bünyesini barındıran BMW Group, 2021 yılı finansal sonuçlarını, gelecek hedeflerini ve yeni iş birliklerini açıkladı. Otomotiv endüstrisini derinden etkileyen çip krizine rağmen rekor sayıda teslimat gerçekleştiren BMW Group premium segmentteki liderliğini güçlendirdi.

BMW Group tan 2021 Yılında Rekor Sayıda Teslimat

BMW Group, pandeminin etkilerinin devam ettiği 2021’de, küresel tedarik zincirlerindeki kırılmalar ve piyasalarda oluşan resesyona rağmen satış adetlerini yüzde 8'in üzerinde artırarak 2 milyon 521 bin 514 yeni aracını yollarla buluşturdu. MINI ve Rolls-Royce satışları 307 bin 724 seviyesinde gerçekleşirken BMW 2 milyon 213 bin 790 aracı sahipleriyle buluşturdu. Yıl boyunca 194 bin 261 motosiklet teslimatı gerçekleştiren BMW Motorrad önceki yıla göre yüzde 14.8 oranında bir artışla yılı kapattı. BMW Motorrad'ın gelirleri ise yüzde 20.3 oranında artarak 2 milyar 748 milyon Euro seviyesine çıktı. BMW Group'un toplam teslimat adetleri içindeki elektrikli otomobil payı da bir önceki döneme göre yükselerek yüzde 13 seviyesinde gerçekleşti. BMW Group’un vergi öncesi kârı 16 milyar Euro’ya ulaşırken Grubun toplam gelirleri ise bir önceki yıla oranla yüzde 12.4 artarak 111.2 milyar Euro'ya çıktı. 

2025 Sonuna Kadar Hedef 2 Milyon Tamamen Elektrikli Otomobil

Artan elektrikli otomobil taleplerine karşı BMW Group, 2025'in sonuna kadar 2 milyon adet tamamen elektrikli otomobili müşterilerine teslim etmeyi hedeflediğini açıkladı. Grup 2030 yılında ise küresel satışlarının yarısının tamamen elektrikli araçlardan oluşmasını planlıyor.

Tamamen elektrikli otomobillerin tercih edilmesinde kritik role sahip olan şarj altyapısının dünya çapında hızla gelişmesi ve hammadde tedarikinde yaşanan problemlerin nasıl şekillendiğine bağlı olarak BMW Group, 2030 yılına kadar yılda 1,5 milyon adeti aşkın tamamen elektrikli otomobil satışına ulaşacağını da belirtti.

Neue Klasse Elektrikli Otomobil Üretim Paradigmasını Değiştirecek

Geliştirilecek yeni teknolojilerle birlikte 2025 yılında elektrik dönüşümünde üçüncü aşamaya geçmeyi planlayan BMW Group, en yeni platformu üzerinde Neue Klasse’yi üretmeye başlayacak. Lansmanı 2025 yılında Macaristan'daki yeni yalın, yeşil ve dijital BMW iFactory'de gerçekleştirecek olan Neue Klasse, 6. nesil aktarma organlarıyla daha düşük maliyetlere daha üstün performans sunacak. Neue Klasse'nin yaratacağı finansal verimlilik tamamen elektrikli otomobillere sahip olma maliyetini de azaltacak. 

E-Mobilite ve Dijitalleşmeye Yönelik Yatırımlar Arttı

BMW Group’un 2021 yılı finansal sonuçları, otomotiv endüstrisinin geleceği olan elektrikli mobilite ve dijitalleşme alanlarına ayırılan Ar-Ge harcamalarındaki artışlarla da dikkat çekti. Yeni otomobil platformları, otonom sürüş ve elektrikli otomobil teknolojileri gelişimi için yapılan harcamalar, 2020 yılındaki toplam maliyete oranla yüzde 10.7'lik yükselişle 6.29 milyar Euro seviyesine ulaştı. Gelecek dönemlerde de bu alandaki yatırımların artması bekleniyor.

Otonom Sürüş ve Pil Teknolojilerinde Yeni Ortaklıklar

BMW Group, Catena-X çerçevesinde dünyanın tüm bölgelerindeki en iyi teknoloji firmalarıyla iş birliği yapmaya devam ediyor. Otomotiv endüstrisinde dengeleri değiştiren emisyon sınırları, elektrikli otomobil üretimine olan talebi hızla artırıyor. Yeni regülasyonlar paralelinde elektrikli mobiliteye olan talebin artması elektrikli otomobillerin kalbini oluşturan batarya gibi bileşenlerin tedarikinde sorunlar yaşanmasına sebep veriyor. BMW Group bu alanda sorun yaşamamak adına katı pil üreticisi Solid Power ile ortaklık yürütüyor.

Otonom sürüş teknolojileri alanında ise yeni yazılımlar geliştirmek için BMW Group, Qualcomm Technologies ve Arriver ile uzun vadeli iş birliğine gidiyor. Bu ortaklıkla grup, Yeni Otomobil Değerlendirme Programı Level 2 ve Level 2+ Sürücü Yardım Sistemlerini kullanıma sunmayı planlıyor. Ayrıca bu iş birlikleriyle grup, Level 3 Yüksek Otomatik Sürüş teknolojilerine kadar otonom sürüş için endüstri lideri yazılım fonksiyonları da geliştirecek.

ALPINA Markası da BMW Group Çatısı Altına Girdi

Mart ayının ilk haftasında BMW Group tarafından yapılan açıklamaya göre, ALPINA markası BMW Group çatısı altına girdi. BMW modellerine yaptığı özel tasarım kişiselleştirmeleri ve motor modifikasyonlarıyla bilinen ALPINA, bunun yanında zengin bir otomotiv geçmişine de sahip.  

BMW’nin Yeni Elektriklisi BMW i7 Nisan’da Tanıtılacak

Sıfır emisyonlu mobiliteyi odak noktası belirleyen BMW Group, elektrikli ürün gamında yollarla buluşturduğu en güncel modelleri BMW iX ve BMW i4'e ek olarak bu yıl, tamamen elektrikli otomobillerine bir yenisini daha ekleyecek. Çağın ötesinde donanımları, arka koltukları kullanan yolcular için özel olarak geliştirilen multimedya sistemi ve ileri seviyede otonom sürüş teknolojisiyle segmentinde standartları belirleyecek olan Yeni BMW i7’nin global tanıtımını Nisan ayında gerçekleştirilecek. 

BMW'nin tamamen elektrikli yeni modeli BMW i7, markanın kendi bünyesinde geliştirdiği 6. jenerasyon elektrikli sürüş teknolojileriyle birlikte gelen verimliliği ve yüksek menzili bir arada sunacak.

Renk Değiştirebilen BMW Modeli: iX Flow

İlk defa CES 2022'de sergilenen, renk değiştirme yeteneğine sahip BMW iX Flow, online gerçekleştirilen BMW Group toplantısında da yerini aldı. BMW AG Yönetim Kurulu Başkanı Oliver Zipse, 2023 ocak ayında gerçekleşecek CES Fuarı’nda 2040 yılındaki bir sonraki mobilite vizyonu olan #NextGen’i ve dijital Vizyon Araçlarını tanıtacaklarının müjdesini verdi. Bu özel modelle birlikte BMW Group, fiziksel araç ve dijital geleceği birleştiren, metaverse deneyimi sunacak.

Lüks Mobilitenin Geleceği

2021'de BMW Group'un merkezi Münih'te gerçekleştirilen IAA Mobility Fuarı'nda tanıtılan, tamamen elektrikli BMW i Vision Circular, 2040'ta kentsel ortamdaki sürdürülebilir ve lüks mobilitenin nasıl görüneceğine dair ileriye dönük bir bakış açısını bünyesinde barındırıyor.

BMW Group, i Vision Circular otomobiliyle otomotiv endüstrisindeki dönüşümün en önemli ayaklarından biri olan döngüselliği ne kadar benimsediğini ve bu konuya ne kadar sahip çıktığını gösteriyor.

 
Karaismailoğlu, "Demiryollarının Yatırımdaki Payını 2023’te Yüzde 63’e Yükselteceğiz"
 
30 Gün Vizesiz Kalış Cezası Kaldırılıyor mu? UND Açıkladı..
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Mart Ayında Yeni Bir Opel Sahibi Olmanın Tam Zamanı!
Opel Türkiye, mart ayında hem binek hem de ticari araç modellerindeki ...
Hyundai Endonezya’da Elektrikli Modeller İçin Fabrika Açtı
• Hyundai, Endonezya’da 250.000 adetlik üretim kapasiteli fabrikayı hizmete ...
Yenilenen MINI Versiyonları Resolute, Untold, Untamed Mayıs’ta Türkiye’de!
Borusan Otomotiv'in Türkiye distribütörü olduğu MINI, Resolute, Untold ...
 
VW Golf GTI, Golf R ve Tiguan R Modellerinin Orijinal Ekipman Ortağı Hankook Ventus
• Lastik üreticisi Hankook, üç Volkswagen modelini daha Ultra Yüksek Performanslı ...
Shell Helix, Türkiye Ralli Şampiyonası’na Desteğini Sürdürüyor
Shell & Turcas, Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) tarafından ...
Mercedes, Tamamen Elektrikli Yeni EQS ile Geleceğin Teknolojilerini Bugünden Sunuyor
• Mercedes-EQ markasının lüks sınıftaki tamamen elektrikli ilk sedan otomobili ...
 
Suzuki Akıllı Hibrit’i Test Etmeden Bilemezsin Sloganıyla Bayilerine Davet Ediyor!
Geçtiğimiz yıl hibrit motorlarını piyasaya sunan Suzuki Türkiye’nin kendi ...
Tamamen Elektrikli Bir Gelecek: Yeni ID.Buzz
Volkswagen Yeni ID.Buzz ve ID.Buzz Cargo’nun dünya prömiyerini gerçekleştirdi. ...
Yenilenen Mercedes-AMG GT 4-Kapı Coup Türkiye’de!
• Tamamı Mercedes-AMG tarafından geliştirilen üçüncü model olan AMG GT ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Treder Zirvesi Sektörün Gelişimini Sergiledi
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
0
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
0
  YAZARLAR
Dr. Can Baydarol
Dr. Can Baydarol
Son Düzlük
Alpay Lök
Alpay Lök
Otobüs Yolculuğunda Hedef Sıfır Ölüm!
Mustafa İmrak
Mustafa İmrak
Lojistik Sektöründe Çevreci Çözümler
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Av. Bilun ELMACIOĞLU
Sınırda Karbon Düzenlemesi Mekanizması “SKDM” 1 Ekim 2023 Tarihinde Yürürlükte
Özgür Şener
Özgür Şener
 Nafile Çaba
Prof. Dr. Birol ERKAN
Prof. Dr. Birol ERKAN
Yıldız Sektör; Lojistik
Nizamettin KARADAĞ
Nizamettin KARADAĞ
Türkiye Taşımacılığını Kim Yönetiyor?
Kamyonum TV
0
  ÇOK OKUNANLAR
0
Güzeller
0
  FACEBOOK'TA KAMYONUM
0
  ANKET
     
 
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
0
Sınır kapılarında yaşanan sorunlar
Vize
Belge yetersizliği
Maliyetler
Tır parkı sorunları
Cezalar
Sınırlardaki ve güzergahlarda karşılaşılan geçiş sorunları
0
0 Sonuçlar
 
     
0
  Kamyonum
0
  •Künye
  •İletişim
  •Abonelik ve Reklam
  •Sitene Ekle
  0
 
Ekonomi
İhale
Gündem
Haberler
Teslimat
Deniz Taşımacılığı
Lojistik
English
Akü
  0
 
Ağır Vasıtalarda Yeni Modeller
Hafif Ticarilerde Yeni Modeller
Özel Tasarım Araçlar
Modifiye Kamyonlar
Treyler Galeri
Üstyapı Galeri
Otobüslerde Yeni Modeller
Kamyon Magazin
Güzeller
  0
 
Yeni Araç Tanıtımları
Test Sürüşleri - Kamyon
Test Sürüşleri - Hafif Ticari
Kamyon Yarışları
Monster Truck Yarışları
Kamyon Simülatörleri
Otobüs Simülatörleri
Yeni Teknolojiler
Kamyon Magazin
  0
 
fahrer
türkiye
bus
news
şoför
src
kamyonum
truck
dikkat