Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
17 Haziran 2022 Cuma - 17:37

Busworld Yarını Bugüne Taşıdı

Geçtiğimiz günlerde “BUSWORLD 2022” İstanbul’da gerçekleşti. Markaların özellikle elektrikli araçları ile boy gösterdiği fuara ilgi yoğundu. Bütün katılımcılar fuardan memnun ayrıldılar.

Busworld Yarını Bugüne Taşıdı

 

Ticari araç sektörünün Sürdürülebilirlik, Mobilite, Otonom Teknolojiler ve Bağlantılılık terimleriyle tanıştığı son birkaç senenin üstüne; bu yönde hızlı bir geçişin yaşandığını fuar kapsamında tanıtılan araçlarda birebir görme olanağını bir kez daha yaşadık.

Fuara katılan birçok firma mikrofonlarımıza sektör ve araçlara ilişkin görüş ve öngörülerini aktardı. Ortak düşünce geleceğin teknolojisinin elektrikli araçlar üzerine kurgulanacağı ve dijitalleşmenin her noktada bugünden kendini gösterdiği yönünde oldu.

Elektrikli araçların geleceğinin Türkiye’de çok parlak olduğunu ve bu tür araçların filolar için büyük avantaj sağladığının altını çizen Anadolu Isuzu Ticari Fonksiyonlar Grup Direktörü Hakan Kefoğlu, özellikle Endüstri 4.0 ile beraber dijitalleşme süreçlerinin hayatın pek çok alanında yaşandığını bunun sektöre de etki ettiğini söyledi. Bu nedenle de Anadolu Isuzu fabrikalarında pek çok süreçte dijital dönüşümün yaşandığını belirterek; “Örneğin, akıllı fabrika süreci dediğimizde; A’dan Z’ye elektronik, dijital ve kâğıtsız bir süreçten söz ediyoruz. Bu süreç aslında otomatize şekilde ilerliyor ve kullanıcıların hayatını kolaylaştırıyor. Fabrikamızda iki sene önce çeşitli üretim istasyonlarında kâğıtlar varken, artık her şeyin dijitale dönüştüğünü görüyorsunuz. Örneğin, şu an cep telefonumuzdan programımıza bakarak fabrikamızda hangi istasyonda hangi ülkenin aracı var; bayrağıyla beraber görüp anında onun detayına bakabilir ve satabiliriz. Böyle bir altyapımız var… Yani en renkli örneklerinden biri bu.” dedi.

Altı metreden 18 metreye kadar şehir içi toplu ulaşım pazarında belediyelerin veya operatörlerin ihtiyaç duyduğu elektrikli tüm ürün gamını sunabildiklerini belirten Karsan Pazarlama ve İhracat Direktörü Aslı Ör,” Karsan olarak dönüşümümüz bundan dört yıl öncesinde başladı. Mobilitenin geleceğinde hep bir adım önde olma vizyonuyla hareket ediyoruz. Bu, geleceğin teknolojilerini herkesten önce ürün çözümlerimize uygulayıp, müşterilerimizle buluşturmamız anlamına geliyor.” dedi.

Busworld Türkiye 2022’de IVECO standında yer alan Streetway ve Crossway’in Sakarya’da üretildiğini ve tamamen yerli üretilen araçlar olduklarını vurgulayarak sözlerine başlayan IVECO Ürün Müdürü Emre İlkbahar ise yüzde 100 elektrikli sıfır emisyona uygun e-WAY’in de şu an Fransa’da üretildiğini aktardı. İlkbahar, ilerleyen dönemlerde yüzde 100 elektrikli otobüslerin Türkiye üretimlerinin de yapılabileceğini ifade etti.

Ziyaret ettiğimiz stantlardan biri de sektörün önemli firmalarından ZF’nin standı oldu. AxTrax, CeTrax ve Ecolife’a; aynı zamanda da mekanik sitemi Bus Connect’e yönelik sorularımızı ZF Services OE Satış Müdürü Atilla Hassas ve ZF Bağlantı Çözümleri Rusya, Hindistan ve Ortadoğu Bölge Satış Müdürü Ertuğ Özemre’ye yönelttik. ZF Services OE Satış Müdürü Atilla Hassas, Busworld’ün, ZF için WABCO’nun devralınması ile ayrı bir önemi olduğuna değinirken, dünyanın önde gelen birçok firmasının AxTrax akslarını tercih ettiğini, CeTrax’ın ise elektrikliye dönüşümde tercih edilen bir ürün olduğunu; ayrıca Ecolife II ile yüzde 3’e kadar daha az yakıt sarfiyatı sağlandığını belirtti.

Busworld’de, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş öncülüğünde, dizel otobüsleri kendi öz kaynakları ile elektrikli otobüslere dönüştürerek Ankaralıların kullanımına sunan BELKA A.Ş.’ye dair detayları ve otobüslerin elektrikliye dönüşüm serüvenini BELKA A.Ş. Genel Müdürü Dursun Çiçek’ten dinledik. Dönüşümde son teknoloji kullandıklarını ifade eden Çiçek, BELKA BUS3E’nin şu an kullanılan elektrikli otobüslerin içinde yakıt ekonomisi en iyi olan araçların arasında yer aldığına dikkat çekti.

Evet, adımız “Kamyonum” ama Otobüs de bizim işimiz.

Busworld ile birlikte birçok haber yine bu sayımızda sizinle buluşuyor.

İyi okumalar

 

 
Gümrük Genel Tebliği'nde Değişiklik!
 
Kamyonumpazar ile Kampanyalardan Haberdar Ol!!
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
NATO ve Rusya’nın Enerji Düellosu
Uluslararası İlişkiler Uzmanı ve Gazeteci-Yazar Ferhat Yıldırım'ın, NATO ...
Türkiye’nin En Önemli Sorunu: Güven Erozyonu
Yazılarıma küçük bir ara verdiğim için öncelikle özür dilerim. Yaş ilerledikçe ...
Fransa’nın Seçimi
Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Fransa’da yapılan başkanlık seçim sonuçlarına ...
 
Tedarik Zincirinin Ortasında Olmak
Rusya Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte yazmaya çalıştığım bir ...
Tek Yol Bizden Geçiyor!
Şubat 2022 gelecekte nasıl anılacak sizce? Yeni dünya düzeninin fitilini ...
Korkuyorum!..
Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı çoktan beri unuttuğumuz, unutmadıysak bile ...
 
Yaz Günlerinde Araç Kullanan Şoförleri Uzmanlar Uyarıyor!
Uluslararası Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Mert İntepe; Türkiye’nin ilk ...
Yolculuk Sırasında Kamyon Şoförleri Nasıl Beslenmeli!
Beslenme konusu dikkat ve özen gerektiriyor. İnsan sağlığı için günlük ...
Rahatına Düşkünler İçin Tasarlanmış Harika Bir Karavan
1 milyon dolarlık özel yapım karavanı görmek istiyorsanız sizi foto-galerimize davet ediyoruz!
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
treylernewsşoförlkwkamyoncufahrerdikkatKamyontruck