Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
26 Mayıs 2022 Perşembe - 15:48

Türkiye’nin En Önemli Sorunu: Güven Erozyonu

Yazılarıma küçük bir ara verdiğim için öncelikle özür dilerim. Yaş ilerledikçe kişiye bağlı sorunlar ve kaprisler de maalesef artıyor. Neyse kendimden bahsetmekten nefret ederim diyerek konuya giriş yapalım.

Türkiye’nin En Önemli Sorunu: Güven Erozyonu

Türkiye’nin maalesef en önemli sorunu güven erozyonu ve bu durumun yarattığı belirsizlik algısı. Güven öyle bir şey ki: avucunuzdaki sabun köpüğüne benziyor. Bir kez avuçtan kaydı mı, tekrar yerine koymak mümkün değil.

Ne yazık ki yurt dışından bakınca kimse Türkiye’ye güvenmiyor, sabah söylenenle akşam söylenen 180 derece fark edebiliyor. Türkiye’den bakınca herkes nefeslerini tutmuş, dolardaki tırmanışın nereye kadar gidebileceğini tahmin etmeye çalışıyor, ne Merkez Bankası’na ne de ekonomi yönetimine güvenmiyor. Belirsizlik algısı rasyonel davranışların imhasına yol açıyor. Kısacası rasyonel tahmin yapabilme imkanından yoksun olduğumuz bir dönem yaşıyoruz.

Bütün bu belirsizlik ortamında NATO meselesini tartışmaya çabalıyoruz, aynı anda savaş nedeniyle ortaya çıkabilecek gıda kıtlığı üzerine bazı senaryoları anlamaya çalışıyoruz.

Önce İsveç ve Finlandiya’nın NATO üyeliklerine karşı olduğumuz duruma göz atalım.

Daha önceki bir yazımda da ifade etmeye çalışmıştım, biz aslında İsveç ve Finlandiya ile değil, ABD ile pazarlık ediyoruz. Yani vekalet savaşlarından, vekalet müzakerelerine geçtik gibi bir durum ortaya çıkıyor. Peki bu yeni müzakere ortamı sürdürülebilir ve sonuç verebilir mi? Pek belli değil. Batı’dan gelen yorumlara göre Türkiye ne derse desin İsveç ve Finlandiya çok yakın bir gelecekte NATO üyesi olur. Esasen Putin bile ağız değiştirerek bu ülkelerin NATO üyeliğine karşı çıkmayacağını belirtti.

Tabi bu arada konuyla ilgisiz gibi gözüken ama bence ilgili, Miçotakis’in ABD Kongresinde yaptığı konuşma var. Miçotakis her ne kadar Türkiye’nin adını vermese de, konuşması her anlamda Türkiye karşıtlığı üstüne kurgulanmıştı ve konuşması defalarca kesilerek ayakta alkışlandı. Biden’ı ziyareti sırasında Biden’ın mavi beyaz kravat takması ve Yunanistan’a sempatisini göstermesi de kayda geçti. Hollywood senaryoları ile özdeşleştirilebilecek bu görüntüler her nedense Türkiye’ye NATO pazarlıklarında ayağını denk al mesajı gibiydi.

Ardından emekli bir Yunan generalinin televizyona çıkıp, “Türkiye’ye savaş açmanın tam zamanıdır” mealindeki sözleri de ilgi çekiciydi.

Ama eş zamanlı olarak Sayın Çavuşoğlu’nun İsrail Dışişleri Bakanı’nı ziyaret etmesi, Türkiye’ye davet etmesi, ortaya çıkan sıcak görüntüler daha farklı bir algıya da yol açıyordu.

Bu arada Rus gemilerinin Karadeniz’de Ukrayna’dan dünyanın pek çok ülkesine başta buğday olmak üzere kuru gıda sevkiyatı yapacak gemileri ablukaya alması, Putin’in dünyayı açlıkla terbiye etmek kararlılığında olduğunu da gösteriyor.

Sevgili dostum Mehmet Öğütçü’nün sosyal medyadan yaptığı bir paylaşımdan anladığım kadarı ile, İngilizler Boğazlardan geçip Rus gemileri ile savaşarak yük taşıyacak gemilere bir koridor açmanın senaryoları üzerinde çalışıyorlarmış. Tabi Öğütçü’nün gereken cevapları kendilerine verdiğinden eminim. Ama bu kadarı bile Lozan Antlaşması’nın mütemmim cüzü niteliğindeki Montreux Boğazlar sözleşmesine neden sıkı sıkıya sarılmamız gerektiğini ortaya koymakta yeterli.

Son olarak ABD’nin Moskova eski büyükelçisi, Ukrayna’nın Rusya’yı kışkırtmak için bizzat kendileri tarafından teşvik edildiğini ima ederken bu durumun oyunun bir parçası olduğu mealinde sözler sarf etmiş. Evet olup biten devletler arasında bir oyun olarak görülebilir ama sahada savaşanlar, tepelerine evleri yıkılıp can verenler açısından bir oyun değil, acı bir gerçek.

Belirsizliklerden ve savaşların gölgesinde yaşamaktan kurtulacağımız aydınlık günlerin yakın olması umuduyla…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Anadolu Isuzu, Busworld Türkiye 2022 Fuarında Tam Elektrikli ve Alternatif Yakıtlı Modelleri ile Boy Gösterdi
 
Pirelli ‘Tire Cologne 2022’ Fuarında Yeni Mobilite Teknolojilerini Sergiliyor
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Fransa’nın Seçimi
Geçtiğimiz hafta Cumartesi günü Fransa’da yapılan başkanlık seçim sonuçlarına ...
Tedarik Zincirinin Ortasında Olmak
Rusya Ukrayna savaşının başlaması ile birlikte yazmaya çalıştığım bir ...
Tek Yol Bizden Geçiyor!
Şubat 2022 gelecekte nasıl anılacak sizce? Yeni dünya düzeninin fitilini ...
 
Korkuyorum!..
Rusya’nın Ukrayna’ya saldırısı çoktan beri unuttuğumuz, unutmadıysak bile ...
Yaz Günlerinde Araç Kullanan Şoförleri Uzmanlar Uyarıyor!
Uluslararası Yol ve Sürüş Güvenliği Uzmanı Mert İntepe; Türkiye’nin ilk ...
Yolculuk Sırasında Kamyon Şoförleri Nasıl Beslenmeli!
Beslenme konusu dikkat ve özen gerektiriyor. İnsan sağlığı için günlük ...
 
Rahatına Düşkünler İçin Tasarlanmış Harika Bir Karavan
1 milyon dolarlık özel yapım karavanı görmek istiyorsanız sizi foto-galerimize davet ediyoruz!
Siz Hiç Beygir Kamyonu Gördünüz mü ?
Mercedes'in atlar için dizayn ettiği özel aracı bu galeride bulabilirsiniz!
Kia'dan Hayallerin Ötesinde Bir Konsept!
Huzurlarınızda Kia'nın teknolojiyle donatılmış muhteşem konsepti. Hayallerin ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
Kamyonlkwfahrerşoför haberler treylertürkiyedikkatsrc