Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
10 Ocak 2024 Çarşamba - 14:56

Bosch ve VW iştiraki Cariad sayesinde şarj noktalarına sürücüsüz navigasyon

Otonom park ve şarj için testler başladı • Bosch ve Volkswagen iştiraki Cariad, otonom vale park servisine dayalı sürücüsüz park ve şarj servisini test ediyor. • Otonom park servisi artık elektrikli araçların otonom şarjını da içeriyor. • Amaç, otonom park ve şarj hizmetlerini birleştirerek otomotiv müşterileri için ek fayda yaratmak. • Otonom şarj, elektromobiliteye giden yolu kolaylaştıracak.

Bosch ve VW iştiraki Cariad sayesinde şarj noktalarına sürücüsüz navigasyon

Stuttgart, Almanya - Park yeri bulmak, özellikle labirent gibi otoparklarda yorucu ve zaman alıcı olabilir ve aracı daha sonra tekrar bulmak da bundan farklı bir durum değil. Ücretsiz bir şarj noktası arayışında da sıklıkla benzer bir hikaye ile karşı karşıya kalınıyor. Bosch, Volkswagen'in yan kuruluşu Cariad ile birlikte şimdi otonom vale şarjını test ediyor. Bosch'un otonom vale park sistemine dayanan bu çözüm, elektrikli araçları sürücüsüz bir şekilde, bir şarj robotunun otomatik olarak şarj ettiği bir şarj noktası ile donatılmış boş bir park alanına yönlendiriyor. Şarj işlemi tamamlandıktan sonra, araç sürücüsüz olarak başka bir park alanına manevra yapıyor. Bosch ve Cariad şu anda Almanya'daki iki şirket içi otoparkta gerekli teknolojiyi test ediyor. Cariad'ın Ingolstadt'taki personel otoparkında, iki şirket otonom vale otoparkı ile sürücüsüz otoparkı test ederken, Bosch'un Ludwigsburg'daki geliştirme otoparkında otonom vale şarjı ile sürücüsüz şarj test ediliyor. Bosch, Las Vegas'taki CES 2024'te de otonom şarj için gereken teknolojiyi sergiliyor.  

Elektromobilite: menzil konusundaki kuşkuları gidermek için otomasyon   

Kolay ve anlaşılır şarj, elektrikli otomobil sürücülerinin istek listesinin en başında yer alıyor. Ancak günlük deneyimleri farklı bir hikaye anlatıyor: şarj noktalarında uzun kuyruklar, güç kablosunun çok geç çıkarılması durumunda engelleme ücretleri ve kablonun elle taşınması. Bu zorlukların üstesinden gelen otonom vale şarjı, elektrikli araçları şarj ederken müşteri rahatlığını büyük ölçüde artırıyor. Dahası, bu teknoloji otomobil üreticileri, şarj noktası işletmecileri, otopark işletmecileri ve enerji tedarikçileri için bir dizi avantaj sunuyor. Çevre açısından ise elektrikli araçlar, karayolu trafiğinden kaynaklanan karbon emisyonlarında azalma anlamına geliyor.  

Bosch'ta Etki Alanları Arası Seviye 4 Park Ürün Alanı Başkan Yardımcısı Manuel Maier “Otomasyon, mobilite devriminde ve elektromobiliteye geçişte kilit bir rol oynuyor. Otonom vale park ve otonom vale şarj olmak üzere iki servisimiz kullanıcılar için mobilite deneyimini çok daha sorunsuz hale getiriyor. Elektrikli araçların şarj edilmesini kolaylaştırmak, insanların menzil konusundaki şüphelerini giderir ve elektromobilitenin yaygın bir şekilde kabul görmesi için gereklidir. Bosch ve Cariad bu düşünceyle park etme ve şarj etme işlemlerini daha da verimli ve kullanışlı hale getirebilir.” dedi.

Cariad'ın Otopark Müdürü Rolf Dubitzky de bu iş birliğinde büyük bir potansiyel görüyor: “Bosch ile birlikte otonom park etme ve şarj etmenin geleceğini şekillendirmekten özellikle memnuniyet duyuyoruz. İş birliğimiz, son ürünün güvenilir olması ve müşterilere mümkün olan en iyi kullanıcı deneyimini sunması için teknolojileri araç geliştirmenin erken bir aşamasında test etmemize olanak tanıyor.”

Şarj servisi: daha fazla konfora giden otonom yol  

Altyapı, aracı park alanına yönlendiriyor, burada bir robot şarj kapağını açıyor ve şarj kablosunu otomatik olarak yerleştiriyor, araç batayası tamamen şarj olduğunda tekrar çıkarıyor. Araç daha sonra normal bir park alanına geri dönerek şarj noktasını aküsü zayıf olan bir sonraki elektrikli araç için boşaltıyor. Tüm bunlar, birden fazla aracın insan etkileşimi olmadan şarj edilmesini ve park edilmesini mümkün kılıyor. Bu da şarj altyapısının verimliliğini artırıyor, şarj noktalarının kullanımını optimize ediyor ve müşterileri şarj noktasında uzun süre bekleme zahmetinden kurtarıyor.  

Otonom vale park servisi, dünyanın ilk sürücüsüz SAE Seviye 4 park servisidir ve yaklaşık bir yıldır Stuttgart havalimanındaki P6 otoparkında faaliyet gösteriyor. Bosch ayrıca Almanya genelindeki diğer otoparkları da altyapı teknolojisiyle donatmaya başladı.

 
UND Başkan Yardımcısı Fatih Şener; Hazar’da bir deniz otoyolu kurulmalı.
 
Otopratik, yeni konsepti Midi ile Türkiye’nin her yerine ulaşacak
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
UND Başkan Yardımcısı Fatih Şener; Hazar’da bir deniz otoyolu kurulmalı.
Orta Doğuda yaşanan olayların yarattığı tahribat sadece büyük bir insanlık ...
BATI INNOVATİVE LOGISTICS, ISOTANK TAŞIMACILIĞINDAKİ İDDİALI
BATI Innovative Logistics, ISOtank taşımacılığı alanında sıra dışı bir ...
TOGG CES 2024'DE
Togg ürün, tasarım ve teknolojilerini CES’te dünya sahnesine çıkardı
 
MAN ÇEKİCİLER AĞIR İŞLERİN GÖZDESİ
Özsal İnşaat, yeni aldığı 4 adet çekici ile bir yılda filosuna toplam 15 adet MAN kattı
ANKARA İTFAİYESİ YENİ EKİPMAN VE UZMAN KADROSU İLE MÜDAHALELERE HAZIR
Ankara İtfaiyesi yangın, kaza, deprem sel ve acil durum müdahale kapasitesini ...
Garanti BBVA, Dijital Belge Onayıyla Taşıt Kredisi Süreçlerini Dijitalleştiriyor
Dijital ürün ve hizmetleriyle müşterilerinin hayatını kolaylaştırmayı ...
 
Mercedes-Benz Türk’ün ‘Her Kızımız Bir Yıldız’
Mercedes-Benz Türk, otomotiv sektörünün en prestijli organizasyonlarından ...
Ticaret Bakanlığından: Gümrük Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
Resmi Gazete 9 Ocak 2024 tarihinde Ticaret Bakanlığından Gümrük Yönetmeliğinde ...
2023 Yılı Ocak-Aralık Dönemi Ağır Ticari Araç Pazarı, Bir Önceki Yılın Aynı Dönemine Göre %17 Oranında Arttı
TAİD, ARALIK 2023 bültenini paylaştı. Paylaşılan bültende açıklanan rapora ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
srctürkiyelkwKamyonsondakikafahrerbusnewsşoför