Kamyonum
GÜNDEMHABERLERTESLİMAT FOTO GALERİ VİDEO GALERİ YAZARLAR
Menü Arama Facebook Twitter Whatsapp İhbar Hattı
bisa
English
We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

We Will Be Active In All Ports In Turkey And Have A Share In The European Line

1 2 3 4 5 6
Dergi
alp özler, yılnak,
schmitz, dorse, treyler,
19 Ekim 2021 Salı - 15:36

69'a Çıkarılan Sürücü Yaş Şartında Düzenleme!!

Ulaştırma Bakanlığı, şoförlerin hali hazırda sürücü türü sağlık raporu ve psikoteknik değerlendirme raporu ile 69 yaş düzenlemesinden yararlanamamasına yönelik düzenleme getirdi.

69 a Çıkarılan Sürücü Yaş Şartında Düzenleme!!

UND'nin açıklamasına göre:

Bilindiği üzere, 14.09.2021 tarihinde Derneğimiz tarafından yapılan duyuruda; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ulaştırma Hizmetleri Düzenleme Genel Müdürlüğü tarafından sürücü yaşlarına ilişkin yapılan düzenleme hakkında bilgi paylaşılmış ve 31.12.2023 tarihine kadar sürücü yaş sınırlamasının “69 yaşından gün almamış olmak” şeklinde uygulanması yönünde düzenleme yapıldığı bildirilmiş idi.

Ancak, anılan tarihten itibaren, hali hazırda sürücü türü sağlık raporu ile psikoteknik değerlendirme raporu sahibi olan sürücülerin, söz konusu raporlarını güncellemede sorun yaşadıkları ve bahse konu düzenlemeden yararlanamadıklarından mağduriyet yaşadıkları bilgisi Derneğimize ulaşmış ve konu Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza bildirilmiştir. Son olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu’nun Derneğimizi ziyaretinde de gündeme getirilmiş ve kendilerinden çözüm için destek talep edilmiştir.

Bu çerçevede, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızdan bugün alınan bilgilendirmeye göre; söz konusu mağduriyetin giderilmesi ve uygulamada yeknesaklığın sağlanmasını teminen önceki düzenleme yürürlükten kaldırılarak yeni bir düzenleme yürürlüğe konulmuştur. Buna göre;

SRC türü (SRC-5 hariç) Mesleki Yeterlilik Belgesi süresi biten/bitecek olan sürücüler;

  • Sürücü Adayları ve Sürücülerde Aranacak Sağlık Şartları ile Muayenelerine Dair Yönetmelik kapsamında şoförlük mesleğini icra edebileceğine dair Sağlık Bakanlığına ve üniversitelere bağlı sağlık tesisleri, aile sağlığı merkezleri ve Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılan (muayenehane hariç) özel sağlık kuruluşlarınca düzenlenen geçerli Sağlık Raporu,
  • Sağlık Bakanlığınca yetkilendirilen Psikoteknik Değerlendirme Merkezlerince düzenlenen geçerli Psikoteknik Değerlendirme Raporu,

ile birlikte Bölge Müdürlüklerine başvuru yapabilirler. Yapılacak değerlendirme neticesinde başvurusu uygun bulunan sürücülerin, mesleki yeterlilik belgesi süresi, 31.12.2023 tarihini geçmemek kaydıyla 68 (altmış sekiz) yaş sonuna kadar uzatılacaktır.

Ancak, bu süre içerisinde ibraz edilen raporların herhangi birinin geçerlilik süresinin bitmesi halinde, bu raporun yenilenip yine Bölge Müdürlükleri üzerinden Bakanlığa ibraz edilip uygun bulununcaya kadar mesleki yeterlilik belgesi bloke edilecektir. (geçersiz sayılacak) Bu süre zarfında, mesleki yeterlilik belgesi ve dijital takograf kartı kullanılmayacak olup, kullananların tespiti halinde yasal işlem yapılacaktır. Daha önce mesleki yeterlilik belgesi 1 (bir) yıl süreyle geçerli hale getirilen sürücülerin bu belgelerinin geçerlilik süreleri yeni düzenlemeye göre güncellenecektir.

Sürücülerin söz konusu mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla uygulamaya konulan yeni düzenleme için başta Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Adil Karaismailoğlu olmak üzere Ulaştırma ve Düzenleme Genel Müdürlüğümüze sektörümüz adına şükranlarımızı sunuyoruz.

 
NEOPLAN Cityliner, ‘Coach of the Year’ Seçildi
 
Mercedes-Benz, Hafif Ticari Araç’da Özel Servis Kampanyaları Sunuyor
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Muammer Ünlü 19 Ekim 2021 Salı 17:17

gerçekten güzel bir gelişme.. çok uğraş verildi ancak gelinen nokta oldukça tatmin edici.. sağlıklı ve mesleği icra etmesinde hiçbir sorun olmayan tüm şoför abilerimiz adına Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızdan nihai talebimiz şudur.. 65 yaşından hatta 60 yaşından itibaren her yıl sağlık kontrolü yaptırılarak mesleği icra etmesinde sakınca olana kadar devam etmesi yönündedir. tekrar teşekkürler.. hayırlı olsun bu denli kıstlamaya rağmen bu iyileştirmeyle Ulaştırma Bakanlığı yaklaşık 1000'den fazla şoförün SRC Belgesini e-devlet siteminden AKTİF hale getirmiştir. bu sayının yaklaşık en az 1.000 daha olmasını öngörüyoruz..

Yorumu oyla      2      1  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
'Kamunun, STK’ların, Üniversitelerin Kolektif Şekilde Çalışması Gerekli!'
Salgında tedarik zincirinin aksamasıyla yaşanan sorunlara çözüm aranıyor. ...
Şoför Açığı İngiltere'nin Ardından Almanya ve Avusturya'ya Sıçradı
İngiltere’yi sarsan kamyon ve TIR şoförü açığının Almanya ve Avusturya’da ...
Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan'dan Zengezur Koridoruna Yeşil Işık
Ermenistan Başbakan'ı Paşinyan, Türkiye-Nahçivan-Azerbaycan koridoruna ...
 
UND, Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü Lojistik Dairesi Başkanı Yusuf Karakaş'ı Ziyaret Etti
UND, 15.10.2021 tarihinde Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdürlüğü ...
Karaismailoğlu Türk Konseyi Ulaştırma Bakanlarına İş Birliği Çağrısında Bulundu
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türk Konseyi Ulaştırma ...
UND, Yunanistan Uluslararası Taşımacılar Derneği ile Görüştü
UND, Yunanistan Uluslararası Taşımacılar Derneği (OFAE) temsilcileri ile ...
 
Başkan Nuhoğlu, “Sektör Sorunları Çözüldükçe İhracata Katkımız Daha da Artacak”
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu ve beraberindeki heyet ...
Kılıçdaroğlu, 'Kamyon ve Tır Şoförünün Plakası Değer Kazanırsa Onların da Geleceği Olacak'
Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Nakliyecilerin ...
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, "Uluslararası Ticaretin Önemli Gündemlerini G20 Bakanlarıyla Değerlendiriyoruz"
Ticaret Bakanı Mehmet Muş, G20 Dönem Başkanı İtalya'nın ev sahipliğinde ...
 
Nuray PEKCAN
Nuray PEKCAN
Helal Sana Başkan!
seyit usta, römort, treyler, üst yapı,
kamyonum, kamyon, kamyonumdergisi, kamyonumpazar,
YAZARLAR
Kamyonum TV
ÇOK OKUNANLAR
Güzeller
FACEBOOK'TA KAMYONUM
ANKET
Uluslararası taşımalarda karşılaştığınız en büyük sorunlar nelerdir?
 
Kamyonum Künye İletişim Abonelik ve Reklam Sitene Ekle
EkonomiİhaleGündemHaberlerTeslimatDeniz TaşımacılığıLojistikEnglishAkü
Ağır Vasıtalarda Yeni ModellerHafif Ticarilerde Yeni ModellerÖzel Tasarım AraçlarModifiye KamyonlarTreyler GaleriÜstyapı GaleriOtobüslerde Yeni ModellerKamyon MagazinGüzeller
Yeni Araç TanıtımlarıTest Sürüşleri - KamyonTest Sürüşleri - Hafif TicariKamyon YarışlarıMonster Truck YarışlarıKamyon SimülatörleriOtobüs SimülatörleriYeni TeknolojilerKamyon Magazin
newstruckbus haberler fahrerkamyonumsrclkwsondakika